Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rémségek háza (1991) - The People Under the Stairs

2012.02.17. 19:10 Csabi87
A Wes Craven filmek sorát kezdjük egy 1991-es darabbal, a Rémségek házával. Igazából a heti 3-as során ez lesz a legrégebbi filmünk, habár tény, hogy ennél régebbi filmekhez is nyúlhattam volna és talán pozitívabb is lenne az összkép.
 
A Rémségek háza tulajdonképpen egy misztikus horror-vígjáték, viszont sajnos a rosszabbik fajtából.
 
A történet egy kis srácról szól, aki egy igen nehéz sorsú családból származik, édesanyja beteg, műtétre lenne szüksége, na és ha ez még nem volna elég, akkor a bérelt lakásukból is kiakarják rakni őket, lakbér elmaradás miatt. Szóval a helyzet kifejezetten szarul fest.
 
Ám viszont ekkor jön a képbe Ving Rhames karaktere, aki beszervezi fiatal főhősünket egy rablásba, amelyben állítása szerint Bohóc (így hívják főhősünket) kulcsfigura lesz. Mondjuk később kiderül, hogy a kolonc szóval jobban lehetne jellemezni Bohóc szerepét a betöréses rablásban.
 
A dolog pikantériája egyébként az, hogy hőseink pont azt a családot akarják kirabolni, akik a kilakoltatásért felelősek és egyébként egy gonosz, őrültekből álló familiáról van szó. A történet ezen része adja a csavart, ugyanis a betörés nem teljesen a tervek szerint alakul és a házban rejlő sötét titkokra is csak hamar fény derül.
 
Folytatás a tovább után.
 
Maga a történet nem tűnik rossznak, viszont a gonosz karakterek borzalmasak és ez az összképet is rendesen gallyra vágja. Persze értem én, hogy ezzel is azt igyekeztek elénk tárni, hogy ez a két ember velejéig romlott és elmebeteg, de egyszerűen a hideg kiráz az ilyen sablonos, idegesítő karakterektől.
 
Ami talán szerencsés, hogy a többiekkel nem volt ilyen gond, sőt még a kis srác is teljesen rendben van, pedig ilyen téren még rendesen mellé lehet nyúlni. 
 
Írtam, hogy a történet nem tűnik rossznak és valóban nem, de közben pedig valamiért mégsem jó. Több résznél az órámat figyeltem, meg azt, hogy mennyi van még hátra, egyszerűen untam magam. Néha következetlennek éreztem a forgatókönyvet és az a baj, hogy ez nem volt annyira ijesztő horror, persze mondhatjuk, hogy igen, hiszen horrorvígjáték, de vígjátékként sem működött. Nyilván volt egy-két vicces beszólás (pölö mikor a kis srác a kutyának azt mondja, hogy: "Anyád biztos macskákkal alszik."), de ettől függetlenül baromira nem lettek eltalálva az arányok, ettől pedig csak azt éreztem, hogy a Wes Craven nem igazán volt tisztában azzal, hogy mit is szeretne csinálni. 
 
A szereplők közül Ving Rhames (Holtak hajnala, Zombie Apocalypse), Brandon Quintin Adams (Szellem a gépben), Everett McGill, Wendy Robie és A.J. Langer nevét említeném meg, bár Sean Whalen (Kéz-őrület, Piton) is feltűnik.
 
Többnyire szeretem Craven filmjeit, viszont a Rémségek háza egyáltalán nem lopta be magát a szívembe. Egynek elment, de legközelebb akkor se nézném meg ha kényszerítenének rá. Ennek fényében pedig azt hiszem 4 pontnál nem is ér ez többet számomra.
 

 

Címkék: 1991 ház őrült vígjáték amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr624090637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása