Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Outcast (2010)

2012.02.11. 18:51 Csabi87
Mikor elkezdtem nézni ezt a filmet, arra gondoltam, hogy ezzel a szerintem frappáns mondattal kezdem a bejegyzést: Szerintetek miben különböznek a brit horror filmek, az amerikai horror filmektől? Általában két dologban. Az autók az út másik oldalán mennek, valamint abban, hogy a brit horror filmek az esetek túlnyomó többségében verik amerikai társaikat. Általában. Esetünkben ugyanis sajnos nem ez történt. Már megint nem ez történt.
 
Mi az Outcast? Egy brit-ír horror egy fiúról, akit üldöznek, különböző mágiákat és ármányokat bevetve, miközben a srác anyja, szintén varázsigék és falra rajzolt varázsjelek segítségével próbálja meg távoltartani gyermekétől az ártó szándékú pöcsöket.
 
Ez eddig szerintem jó is lenne és valljuk be viszonylag olyan sztori, ami megfogja az embert. No de kérem a képernyőn már nem ilyen jó a dolog. Tulajdonképpen egyetlen baj van a filmmel: unalmas. Ez meg ugye nem túl jó ómen. 
De nézzük picit miről is van szó az Outcast esetében.
 
A már említett csonkacsalád menekül, de aztán egyszer csak úgy döntenek, hogy rohadjon meg, ők maradnak, fel is gyújtják a kocsijukat, ami elég rossz üzleti érzékre utal, el is adhatták volna, de ők nem azok a fajták. Beköltöznek egy rozzant házba, aminek a falait a szorgos anya védő igékkel festi tele, ami valljuk be menő. Fontos még, hogy a mágikus család szomszédságában él egy hülye gyerek, egy alkoholista anyuka és egy lány, aki mindig rövid szoknyában járkál és mégse fázik fel. Természetesen a szerelmi szál miatt van ez, ami mindig "jó" egy horrorban...
 
Folytatás a tovább után...

Mindeközben a másik vonalon kitetoválnak egy ürgét, amitől varázs bőre lesz és megtudja találni a családot. Néha madarakat áldoz (ezt nem szabad utánozni, a madarak kedvesek, kivéve ha leszarnak), meg ilyesmi, de ez így van jól.
 
Van még néhány rejtélyes alak is a filmben, illetve egy szörny is garázdálkodik a környéken, aki szétmarcangol mindenkit, akit tud. Ez pedig mint tudjuk nem túl etikus.
A film végén pedig van pár leszámolás, amiből az egyik hatalmas móka, ugyanis meztelen ülnek egy gyertya előtt és az elmék csatáznak. Teszik mindezt úgy, mintha nem is tudnák, hogy a viasz fájni is tud. Zseniális.
 
Megemlíteném, hogy azért a képek és az árnyjáték egész jó a filmben, csak ez mondjuk picit kevés. 
 
A filmet Colm McCarthy rendezte, aki többnyire sorozatok rendezéséből vette ki eddig a részét. A forgatókönyvet ő és Tom K. McCarthy írta, utóbbinak pedig ez az első nagy filmhez írt szkriptje. 
 
A szereplők közül három nevet emelnék ki, hogy ők se sértődjenek meg. Láthatjuk Therese Bradley-t (Félhomály), Niall Bruton-t és Claire Catterson-t (When the Lights Went Out) is.
 
A nagy problémám az, hogy ezt a filmet nem igazán tudom ajánlani, legalábbis nyugodt szívvel semmiképpen sem, mivel ennél jobban is el lehet ütni másfélórát, de talán a brit horror szerelmeseinek kellemes lehet ez a film. De most, hogy leírtam ezt a mondatot már nem is vagyok biztos benne.
 
A pontokat illetően egy hármasat kockáztatnék meg, se többet, se kevesebbet.
 
Címkék: 2010 misztikus 3/10 angol film ajánlók ír film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr353502183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása