Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The River 1. évad 1-2. rész

2012.02.10. 18:32 Csabi87

Kis csúszással, de pótoltam a lemaradásomat a The Riverrel, csak eddig a The Snowt néztem... az ablakból.
Az a helyzet, hogy a készítők nem csak a szereplőket, hanem minket is gyorsan bedobtak a mély vízbe és egyből két résszel próbáltak meggyőzni bennünket arról, hogy országos csatornán is lehet jó a horror. 

Az igazság pedig az, hogy tényleg lehet jó, bár azt hiszem, azért egy picit langyos még az Amazonas vize.

Na katt a továbbra.

 

 

Az elmúlt években szerencsére egyre több horrorsorozattal találkozhatunk és ezek többnyire nem is rosszak, igaz ez az Oren Peli (Parnormal Activity) nevével fémjelzett The Riverre is, bár tény, hogy a Peli-hatás erősen érződik, gondolok itt az áldokumentum jellegre és a kézikamerákra.

Ugye a blogon volt egy interjú fordítás, amelyben azért Peli leszögezte, hogy nem lesz ez annyira rángatózós és láss csodát tényleg nem olyan vészes, sőt néhány statikus képet is kapunk, ezeknek a minőségét persze butították, amivel szerintem nincs is baj, viszont, ami bántó, hogy kismillió ilyen kamera van, ez pedig szerintem rontotta az összképet, a hitelességet.

Na de nézzük gyorsan a sztorit. 

There's magic out there.

Adott egy David Attenborough, akit Bruce Greenwood alakít és igazából Emmet Colenak hívják. Cole egy természet őrült manus, akinek az egyik csatornán már x éve (x=sok) megy egy sorozata, amelyben különféle helyeket és élőlényeket mutat be, amolyan National Geographic-osan. Mindebbe pedig a családját is bevonja. 

A jelenben viszont Emmet eltűnt és fél éves kutatás után a család úgy dönt feladja és jelképesen eltemetik a családfőt. Ám ekkor váratlanul bekapcsol a vészjelző, a csatorna pedig jó sztorit szimatol, így hát pénzeli az újabb expedíciót, azzal a kitétellel, hogy a fickó felesége és fia is részt vesz benne.

Ezek után pedig megkezdődik a varázslat. Szó szerint.

Tulajdonképpen működik az egész és ami külön jó, hogy sok potenciál van a sorozatban, hiszen ugye a tervek szerint mindegyik részben egy új legendát, történetet ismerhetünk meg - aminek azért nyilván van köze a főszálhoz, bár ugye nem lesz ez olyan sok történet, de éppen ezért lehetnek izgalmasak - aztán ott vannak Cole korábbi felvételei, amelyek amolyan flashbackekként tovább bonyolíthatják a dolgokat és a hely, hát baromi jól néz ki, na de ezt már a Lostban is megszokhattuk.

Egyedül azt bánom, hogy talán kevés szereplőnk van, nyilván nem fognak hullani, mint a legyek, mivel az első két részből is látszik, hogy inkább az ijesztgetésre mennek rá, de azért csak kevesen vannak.

A langyos vízről pedig annyit, hogy talán ez a két rész, a maga másfél órájával egy picit sok volt és ennek függvényében picit talán unalmasra is sikerült. Hangsúlyozom: picit. Viszont 40 perces részekkel ez abszolút jó lehet, főleg elnézve a második részt, ami teljesen korrekt volt, ha a többi is ilyen lesz, akkor megnyalhatjuk legalább 7-8 ujjunkat.

Tetszett a The River, leszámítva az édesanya, képpel-a-kézben-ordítozós jelenetét, ami remekül lezúzta a film addigi hangulatát és varázsát.

Annyi viszont biztos, hogy én maradok a 3. részre is (írás nem tudom lesz-e róla, ha időm engedi, akkor mindenképpen, de csak mint most, ilyen péntek magasságában). Az első két részre pedig 7 és 8 pontot adnék. Meglátjuk, hogy az évad mennyire tartja ezt a szintet, de azért bizakodó vagyok.

Egyébként a sorozatjunkie információ szerint az AXN-en hamarosan képernyőre tűzi a sorozatot.

Címkék: sorozat rejtély mágia the river

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr434085174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása