Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Karácsonyi horrorfilmek: Fekete karácsony (2006) - Black Christmas

2011.12.14. 19:19 Csabi87

A remake kérdés azt hiszem mindig is érdekes dolognak számított a filmvilágban. Jó-e? Nem-e? Érv és ellenérv pedig mindenhova jut bőven. Viszont azt hiszem két fajta remake létezik, a jobb, mint az eredeti, meg a rosszabb, mint az eredeti. Egy formaság szerintem nem létezik. Persze a két főkategórián belül akadnak alkategóriák (sokkal jobb, mocskos szar, stb).

Mai áldozatunk egy remake, és már itt meg kell jegyeznem, hogy sajnos nem láttam az eredeti 1974-es darabot, pedig Isten bizony nagyon kíváncsi vagyok rá. Mondjuk azt hiszem így látatlanba is kijelenthetem, hogy a Fekete karácsony újrája a rosszabb, mint az eredeti kategória jeles képviselője. Talán még a mocskos szar jelzőt is rábiggyeszthetjük.

A történet egy gonosz gyilkosról szól, aki kiszabadul az intézetből és visszatér régi házába, ahol egyébként megölte az édesanyját, majd karácsonyi süti formáknak álcázva a testéből is kiszaggatott kisebb nagyobb darabkákat. Hát nem édes? A csavar viszont abból adódik, hogy a régi ház ma már a kappa-omega-gamma-zéró-iksz-cé leányzók lakóháza, akik annyira antiszociálisak, hogy a karácsonyt is ott töltik... hát úgy kell nekik.

A többit meg sejthetjük, illetve ez talán túlzás, mert az ember egy jó kis slashert várna, ehhez képest meg, amit kapunk, az egy... hmm... talán nevezhetjük maszlagnak.

Egyszerűen olyan rém gyenge az egész produkció, hogy ihaj-csuhaj. A párbeszédek botrányosak, a karakterek szintén (legalább mondjuk vannak jó csajok, de erre építeni egy filmet nem túl okos dolog - jó de, viszont az meg ugye a pornó), ami még nem is lenne feltétlen baj, mert egy slasherbe szerintem nem létszükséglet a hibátlanul felépített karakter, mer' úgyis meghal, csak, hogy idegesítőek, nos az picit sok.

A főgonosz karaktere szintén egy rémálom és nem, nem a jó értelemben. Ennyire ellenszenves gyilkost már régen láttam, és ezt a karaktert viszont pont fel kéne építeni egy ilyen filmben, hiszen mégis csak a kulcsfiguráról van szó. De itt ez nem történik meg maradéktalanul. Illetve hozzátenném gyorsan, hogy erre való hajlandóságot mutatnak a készítők, hiszen flashbackak formájában megismerkedünk a gonosz gyerekkorával és, hogy miért lett olyan amilyen, de valahogy ez sem tetszett. Ezek a flashback-ek inkább csak tördelték és így rontották az amúgy sem túl fényes helyzetet.

Meg kell jegyezni, hogy azért a gyilkolások között akadnak egész jó jelenetek és durvaságok is, hát ahogy az elvárható. De talán a jóságok nem is igen tartanak ennél tovább.

Sajnálom ezt a filmet, mert amúgy a zombifilmek mögött a slasherek a kedvenceim a kategórián belül, de ez most abszolút nem működött.

A rendező Glen Morgan volt, akinek ez volt a második rendezése, az első a Willard című film volt, illetve a forgatókönyvet is ő írta és ennek fényében számomra különösen érdekes, hogy butára sikerült, hiszen a Végső Állomás első és harmadik részét szint úgy Morgan jegyzi és ahogy rémlik azok ennél mindenképpen jobbak és ötletesebbek voltak.

A szereplők nevein is fussunk át, mert ők mondjuk szépek (nagy részt), láthatjuk például Katie Cassidy-t (A Harper-sziget, Rémálom az Elm utcában, Odaát), Michelle Trachtenberg-et (Buffy, a vámpírok réme), Mary Elizabetg Winstead-et (A dolog, Végső állomás 3.), Kristen Cloke-ot (Végső Állomás) és Crystal Lowe-ot, aki meglepő módon nem pornószínésznő, viszont a Végső Állomás 3-ban ő is ott volt.

Szomorú, de ez most csak 3 pontot ér meg, viszont amint tudom pótlom az eredetit, hátha azt jobb szívvel tudom ajánlani.

Címkék: 2006 remake gyilkos sorozatgyilkos amerikai film 3/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr933455521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2011.12.16. 18:45:11

Hát ez tényleg elég vacak slasher volt.:(

Én láttam az eredetit is, de az se volt sokkal jobb élmény. Mondjuk a kor is rendesen meglátszik a filmen.

Cyril 2011.12.29. 21:06:47

na ne már holnapi terv között szerepel h megnézem a Ice.Age.a.Mammoth.Christmas.2011 után no majd irok miyen volt :)

Cyril 2012.01.02. 20:20:57

az eredetit nem láttam csak ezt, hát egy laza ötös pontot megér... :), na jó csak 4, ülj neki ugy h kettesre számítasz és nem csalódsz akkorát :D

süti beállítások módosítása