Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Karácsonyi horrorfilmek: The Gingerdead Man (2005)

2011.12.08. 18:24 Csabi87

A most következő film egy picit talán kilóg a sorból, ugyanis nem egy tipikus karácsonyi történettel van dolgunk, viszont a film címszereplője, a mézeskalács emberke mindenképpen odaköthető ehhez a témakörhöz. Én pedig oda is kötöttem. 

Érdekes film ez... hiszen az ötletgazdák kitaláltak egy egészen jó, de nem túl eredeti sztorit, ami valahogy így néz ki:
Adott egy gonosz gyilkos bácsi, aki random módon kirabol egy kávézót/kajáldát. Lelövi az alkalmazottat és még kettőt a másik három emberből. Egy leányzó viszont hogy, hogy nem életben marad. Gonosztevőnket pedig rács mögé dugják, majd kivégzik. Ebből egyébként lószart se látunk, mindössze egy "Holy shit!" mondattal búcsúzunk gonoszunktól, majd egy időugrást követően újság kivágásból értesülünk arról, hogy nem volt túl szerencsés a fazon. 

Vagy mégis? Mert életben maradt főhősnéninknek csak nincs nyugta, ugyanis suttogós fekete mágiának, vérnek és varázs süti pornak köszönhetően a gyilkos bácsi lelke egy mézeskalács figura képében éled fel és mindenképpen bosszút szeretne állni.

Igen, ez gagyi, viszont szeretem az ilyen agyatlanságokat. Tök jó filmet, akár slasherszerű mókázást lehet összedobni egy ilyen alapanyagból. Tény, hogy eléggé Chucky beütése van, de ezzel nincs szerintem különösebb baj, viszont minden mással igen.

Ez a film szar... sajnos ezt az álláspontot kell képviselnem, annak ellenére, hogy nagyon akartam szeretni, de sehogy sem sikerült. Nem aknázták ki a filmben, az ötletben rejlő lehetőségeket. Unalmas és felesleges párbeszédek, a "helyzet magaslatán" szakkifejezéstől távol álló színészek és egyébként is akadnak logikai bakik. Például nem értek a fegyverekhez, de egy forgótáras pisztolyba, ha jól gondolom 7 max 9 golyó fér... nos itt nem, és nem is forog... persze ez apróság, és általában ezeken nem akadok fel, de most muszáj volt.

Elvileg horror vígjátékról van szó, ennek ellenére, ha jól rémlik, talán egyszer mosolyodtam el. A mézeskalács figura egyébként egész jó volt, de úgy éreztem keveset szerepel, ám de a két főhősünk enyelgését nyomon követhettük. Remek volt, de akkor legalább dugtak volna.
Kihegyezhették volna a filmet fain kis kivégzésekre... ezt sem tették, igazából egy órája láttam a filmet és szinte nem emlékszem egy halálra sem annyira kiábrándítóra sikerültek. De mondjuk lehet, hogy nem is volt sok halál.

A lezárásnál egy csavarral készültek, de az se nem meglepő, se nem tetszett, plusz gyorsan le is zárták ezt a részt, ami szintén elég illúzióromboló lett.

Meg kell viszont jegyezni, hogy a filmnek készült további két része, 2008-ban egy második és idén egy harmadik.

A 70 perces alkotást Charles Band rendezte, aki az imdb tanulsága szerint 244 film esetében szerepelt producerként, rengeteg horrorfilmnél. Rendezőként pedig szintén hódolt ennek a műfajnak, neki köszönhetjük például a Doll Graveyard-ot, ami picit hasonló a The Gingerdead Manhez (már csak abban is, hogy az sem túl acélos), van is írás róla a blogon, de a Decadent Evil filmek és az Evil Bong filmek szintén Band számlájára írhatóak. 

A forgatókönyvet William Butler jegyzi, korábban az Őrültek háza című film szkriptjét is ő írta.

A főbb szerepekben pedig Robin Sydney (Big Bad Wolf, Evil Bong), Ryan Locke (Amerikai pisztoly), Alexia Aleman látható, illetve Gary Busey nevét lehet megemlíteni, aki a gyilkost játssza, illetve Mézi hangját is ő kölcsönzi. Meg lehet, hogy ő nem túl profi, de igazából dobott a filmen. 

El is érkeztünk a szomorú pontozáshoz, ami már csak azért se túl derűs, mert ez most 2 pontot ér. Talán a folytatások jobbak.

Címkék: 2005 gyilkos fekete mágia amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr723432353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása