Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Robert Englund hétvége

2011.12.02. 13:34 Csabi87

A Mániákus zsaru és az Adam Green-es hétvége után úgy gondoltam ezúttal színész szemszögből közelítjük meg az e hétvégi hármasunkat. Ennek jegyében pedig három Robert Englund filmmel készültem. 

A filmekben közös, hogy mind a 2000-es években készültek és természetesen Robert Englund mindegyikben feltűnik. Kisebb, nagyobb szerepekre kell gondolni, ugyanis Isten igazából egyikben sem főszereplő.

Azt hiszem Robert Englund az egyik horrorszínész, akit senkinek sem kell bemutatni, még akkor sem, ha Robert Englundként esetleg valakinek nem ugrik be, hogy kiről van szó. Akkor talán mondhatjuk azt, hogy Freddy Krueger. Innentől kezdve pedig nem kérdés kiről is van szó. Nem tagadom, Englund az egyik kedvenc horrorszínészem - emiatt talán picit elfogult is vagyok, de ennyi engedtessék meg - feltűnése a legrosszabb filmeket is képes feldobni, legalábbis az esetek többségében.

Pár szót írnék a színészről, csak úgy zanzásítva, hiszen életrajzot és a filmjeinek listáját megtalálhatjátok a neten, pölö a wiki-n van egy egész jó összefoglaló, na meg az imdb-t tudnám még ajánlani angolosoknak.

1947-ben született és az első filmszerepére 1974-ig kellett várnia, a Buster and Billie című krimiben tűnt fel. A nagy áttörésre pedig 10 évet kellett várni, amikor is 1984-ben megkapta Freddy Krueger szerepét. A neve egybe forrt a karakterrel. A filmsorozat egész sok részt megért, klasszikus lett a műfajban és egyébként TV sorozat is készült belőle (az mondjuk nem volt olyan acélos, persze a filmek közül se mind).
Englund sorozatokban is feltűnt, például a V-ben, de epizódszereplőként a MacGuyverben, a Knight Riderben, és a Walker, a texasi kopóban is feltűnt. De horrorsorozatok közül az Odaátban és A horror mesterei egyik részében is láthattuk.
Horrorfilmjei pedig szintén szép számmal akadnak. Ezek közül kettőt említenék meg, a legújabbakat, az egyik az Inkubus című film, amelyben főszerepet játszik, ezt október végén mutatták be a tengerentúlon, a másik pedig a Strippers vs Werewolves című angol produkció.

A három film pedig legyen meglepetés. 

 

Címkék: közlemény közlések

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr933430228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása