Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jack Brooks: Monster Slayer (2007)

2011.12.02. 18:32 Csabi87

Arra gondoltam, hogy a Robert Englund filmek sorát kezdjük egy 2007-es darabbal, ami összességében egy egész fasza kis film, még ha az elején ebben nem is voltam biztos.

A produkcióban Jack Brooks, a címszereplő életébe nyerhetünk egy kis betekintést. Jack még gyerekkorában elvesztette a szüleit, amikor egy vidám erdei kiránduláson egy szőrös szörny megette a négy tagú család három tagját. A kis srác pedig a tragédia óta viselkedési zavarokkal küzd, illetve esti iskolába jár, amúgy meg főállásban vízvezeték szerelő. 

Így telik az élete, míg nem egy nap Crowley professzor, az esti suliból áthívja Jack-et egy kis szerelésre, a professzor által újonnan vásárolt épületbe, ami tök olcsó volt lévén, hogy annak idején szörnyű dolgok történtek az épületben. Ezekre egyébként majd idővel fény is derül.

A szerelés közben azonban Jack picit óvatlan és kiszabadít egy nem e világi démont, aki annak és rendje és módja szerint, amint lehetősége nyílik megszállja Crowley professzort. 

Jack pedig egy idő után úgy dönt, szembe kell néznie a szörnnyel és a múltjával is.

Elvileg egy vicces akció-horrorról van szó, ami egyébként egész jól illeszkedik a felsorolt kategóriákba. Mondjuk poénból nem volt olyan sok, illetve azt hiszem az visszatérő poénnak számított, hogy a dühkitörések miatt Jack egy okostojáshoz járt... de ezek a jelenetek igazából szerintem marha feleslegesek voltak... persze részben kellettek a végkifejlethez... de én picit erőltetettnek éreztem. De sebaj.

Ennek ellenére nem volt különösebb baj a filmmel, sőt a végére egy fasza kis trancsírozást is kapunk, ocsmány démonokkal a főszerepben. Ez a rész egyébként meg túlontúl rövid is volt, legalábbis én még mindenképpen elnéztem volna azokat a képsorokat. Sőt talán túl gyorsan végett is csaptak ennek a hentelésnek.

Robert Englund egyébként abszolút kellett a filmbe, mert egyszerűen jó volt látni őt, még ha nem is volt ördöngösség megformálni Crowley professzor karakterét. 

Rajta kívül még Trevor Matthews nevét érdemes megemlíteni, aki a címszereplőt alakítja, őt a The Shrine című horrorban is láthattuk. Illetve álljon itt még Rachel Skarsten neve, hogy a nők is képviseljék magukat, vele a Fear of the Darkban találkozhattunk.

A Jack Brooks: Monster Slayer Jon Knautz (The Shrine) rendező első nagy filmje és azt gondolom, hogy ehhez mérten teljesen korrekt darabot sikerült alkotnia. 
A forgatókönyvet ő és John Ainslie jegyzi, az ötlet pedig Knautz, Trevor Matthews, Patrick White és Ainslie fejéből pattant ki.

Érdekesség egyébként a filmmel kapcsolatban, hogy semmiféle CGI-t nem használtak, ami szerintem tök jó illetve a filmvégén látható szörnyet 6-8 ember segítségével tudták mozgatni.
Valamint érdekes lehet még, hogy a film egyik flashback jelenetében látható szörnyet (aki megtámadja és eszi a Brooks családot), Trevor Matthews játssza. 

Az a helyzet, hogy nekem nagyon tetszett a film, a vége mindenképpen akció dús és izgalmas volt (habár tényleg elég rövid és talán emiatt picit összecsapott), viszont amíg ide eljutunk, addig sem unatkozhatunk, na meg szerencsére egy-két igazán vicces momentum is bekerült a filmbe.

Ami a pontokat illeti én 7 ponttal tudnám jutalmazni a filmet, amelyen persze sokat dob Englund szerepeltetése, de önmagában is egy izgalmas és jó produkcióról van szó.

Címkék: 2007 démon szörny 7/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr613375004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása