Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Apollo 18 (2011)

2011.11.26. 19:24 Csabi87

Számomra az idei év egyik legjobban várt filmje volt az Apollo 18, persze volt sok más is, de ez a film mindenképpen ott volt a lista élén. Viszont sajnos nem volt olyan lenyűgöző, mint azt reméltem, sőt... Külföldön, gondolok itt leginkább az USA-ra, elég nagy hypeot kapott a film és valljuk be az előzetesek is azt sugallták, hogy itt valami fain végeredménnyel számolhatunk.

Viszont a valóság már ennél picit rosszabb.

A történet ugye egészen egyszerű, van a Hold, meg vannak az űrhajósok, meg az Apollo elnevezésű űrprogramok... vagy űrhajók... vagy a kettő egyben. Ebből ugye ha minden igaz volt 17, de egyébként ezen a linken olvashat erről, akit érdekel, mer' amúgy meg érdekes, csak hosszú.

A film címünkben található 18-as űrhajó viszont egy titkos céllal, titokban repült fel a magasba, ám de viszont nem régen felkerült az internetre egy videóanyag ezzel kapcsolatban, ami a film alapját szolgáltatja és amiből a filmben látható jeleneteket kivágták. Tehát mint láthatjuk egy áldokumentarista darabbal van dolgunk. Vicces, mert egyesek egészen bevették, hogy ez igazi, olvastam hozzászólásokat, amelyben az írók fel voltak háborodva, hogy az amerikai kormány jaj de pfúújjj...

Na, de a lényeg, hogy így követhetjük nyomon az eseményeket, amelynek középpontjában 3 űrhajós áll, de mindinkább lebeg, majd idővel különös felfedezéseket is tesznek és kezd minden egyre rejtélyesebb lenni, míg nem eljő a gonosz.

Az a helyzet, hogy szerintem maga az ötlet zseniális. Végre nem a sarokba felállított videóval nézzük a szellemeket sablont rántották elő, amivel egyébként nincs baj, csak egy idő után unalmas... mondjuk mondom ezt én, a Paranormal 3. részének bevételei pedig rekordokat döntenek... 

A legrosszabb egyébként az egészben az, hogy igazából nem is nagyon tudom leírni, hogy mi az, ami nem volt jó... de valami mégsem stimmelt a filmmel... néhol picit unalmas, amikor izgalmak történnek, az meg a helyén van... de mintha mégse... szóval picit megfoghatatlan az egész.

A készítők sorát kezdjük Gonzalo López-Gallego-val, aki például a 2007-es A hegyek királya című spanyol thrillert rendezte. A forgatókönyvet Cory Goodman (A pap - Háború a vámpírok ellen) és Brian Miller írta.
A szereplők közül pedig Warren Christie (Cápatámadás Malibun), Ryan Robbins (Csillagközi romboló, Vampire) és Lloyd Owen nevét érdemes megemlíteni. Akikkel egyébként nincs különösebb probléma.

Összességében pedig semmiképen nem szeretném a kelleténél jobban lehúzni ezt a filmet... de nagyobb volt a füstje, mint a lángja... egy közepes film, ami mindenképpen izgalmas élményt jelent az áldokumentarista horrorfilmnek kedvelőinek... de ennyi.

Ennek alapján pedig 5 pontot ér... se többet, se kevesebbet.

 

Címkék: sci fi 2011 amerikai film 5/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr413359702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.11.27. 12:38:20

Azért odafigyelhetnél, hogy kicsit igényesebb munkát adj ki a kezeid közül. Mert a tartalom jó volt, de több nyelvi odafigyeléssel inkább komolyan lehetne venni, így leginkább olyan, mintha mondjuk msn - en sebtében leírnád az egyik haverodnak, hogy milyen volt a film.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.11.27. 12:39:18

Ezt a kommentet azért küldöm, mert az előzőt nem tette ki, de remélem hogyha ezt elküldöm, kint lesz mindkettő. ( Utána pedig ezt a hozzászólást törölheted is ).

gorre126 2011.11.27. 19:27:44

Egyetértünk, a film unalmas, és túl sokat akartak, mégis kevés lett... Én is 5 pontot adtam rá, többet nem érdemel.

És mégis inkább ez 100 alkalommal, mint a PA még egyszer...

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2011.11.27. 20:29:17

@Sparrow: Értem, köszönöm szépen a véleményt:) Ez most valóban eléggé sebtében készült, na de majd legközelebb :9

Cyril 2012.01.14. 22:59:56

Lehet nem volt olyan 'igényes,mélyreható' az irás, de én megbocsájtok a blog írónak (lehet neki is rossz napja) :). Nekem viszont bejött a film nagyjából 10/7 pont.
Bár nem értem h készülhetett a film, ha a filmanyag le se jutott a földre? :D

Syracuse 2014.11.26. 18:55:10

"Végre nem a sarokba felállított videóval nézzük a szellemeket sablont rántották elő" - Nem mintha ezzel újat alkottak volna, de tény, hogy hülyeséget nem csináltak.

süti beállítások módosítása