Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Karácsonyi horrorfilmek: Szörnyecskék (1984) - Gremlins

2011.11.24. 18:59 Csabi87

Közelegnek az ünnepek és mivel a boltok polcait már bőven ellepték a Mikulások, hóemberek és a karácsonyi díszek ezért úgy gondoltam a blog habár részben, de csatlakozik az ünnepi készülődéshez, amit megígérhetek, hogy az itteni készülődés egészen pénztárca kímélő lesz.

Ha jól számoltam 5 héten keresztül, heti 1 karácsonyi témájú horrorfilm ajánló következik, csak hogy legyen mit nézni az ünnepek alatt, előtt, után. Könnyen elképzelhető, hogy régebbi klasszikusok is előkerülnek majd, már csak azért is, mivel kezdőfilmnek a Szörnyecskéket választottam, ami ugye 1984-es és zseniális.

Történetünk természetesen Karácsonykor játszódik és a nem túl híres, ám de annál lelkesebb feltaláló Randall Peltzer családjáról szól. Peltzer egy remek karácsonyi ajándékkal szeretné meglepni fiát. A legjobb ajándék pedig nem is lehetne más, mint egy kis szőrös, aranyos állatka, ami a Gizmó névre hallgat.

Gizmó tényleg nagyon jó pofa és a tartása sem túl vészes, hiszen mindösszesen csak három fontos szabályt kell betartani:

1. Távol kell tartani őt az éles fényektől!
2. Sosem szabad vízbe tenni, vagy itatni!
3. Végül pedig éjfél után semmiképpen sem lehet őket megetetni.

Természetesen főhőseink semmit sem tartanak be az aranyszabályokból, aminek következtében a kis Gizmó először szaporodni kezd, az éjféli dézsmálásnak hála pedig egy pár órás bebábozódás után ocsmány kis szörnyekké válnak az addig aranyos kis állatkák. Na és nem mellesleg ellepik a várost.

Zseniális. De tényleg, valószínűleg a többség már ismeri ezt a filmet, hiszen ha jól rémlik, azért pár évvel ezelőtt az országos TV-k is tolták, sőt most megnéztem, az MGM csatorna 28-án 23:25-kor vetíti. 
De visszatérve gondolatom fonalához... ha valaki esetleg még nem látta a filmet, akkor nézze meg, mert ami jó, az jó.

A kezdés egyébként egy egészen hangulatos '80-as évekbeli családi filmes kezdés, majd picit eldurvulnak az események, persze nem eget rengető gorera kell számítani, hanem egy mókás horrorvígjátékra, amiben rengeteg jó ötlet van.

A kis szörnyecskék rettentő mókásak na meg persze rakoncátlanok, ha úgy adódik gyilkolnak is, de a kocsmai dorbézolás is megy nekik. Az a jelenet egyébként végig fantasztikus volt.

Aztán ott vannak Randall Peltzer találmányai is, amik szintén emelik a már amúgy is jó filmet. 

Túl sok gyenge pillanat nincs is a filmben, ellenben akadnak poénos beszólások, egy-két karakter mondjuk nem volt feltétlen szükséges és talán a film eleji bankos rész is olyan picit feleslegesnek tűnik, de szerintem a film többi része bőven kárpótol.

A film producere egyébként Steven Spielberg volt, a rendezői feladatok Joe Dante látta el, csak úgy, mint a Szörnyecskék második részénél, de Dante A horror mesterei című sorozatba is rendezett.
A forgatókönyv Chris Columbus munkája volt, aki mind íróként, mind rendezőként ismerős lehet.

A főbb szerepekben pedig Hoyt Axton színész-zenész, Zach Galligan (Waxwork, A halottak légiója) és Phoebe Cates látható.

Ami pedig a pontokat illeti részemről egy abszolút 8/10-es filmről van szó.

Címkék: kritika 1984 vígjáték amerikai film 8/10 ajánlók szörnyes karácsonyi horrorfilmek

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr743395095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása