Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Maniac Cop 2. (1990) - Mániákus zsaru 2.

2011.11.19. 18:26 Csabi87

William Lustig és Larry Cohen két évvel a Maniac Cop első része után úgy gondolta a dolog megérett egy folytatásra és hát elnézve az első rész végét, valószínűleg a rajongók is hasonló véleményen voltak. Ennek köszönhetően pedig Matt Cordell kalandjai folytatódtak és tulajdonképpen nem is lehet egy rossz szavunk sem.

Talán szerencsésnek mondható, hogy a második részt tulajdonképpen ugyanaz a stáb csinált mint az elsőt. A történet pedig lényegében ott folytatódik, ahol abba maradt.

Bruce Campbell és Lauerene Landon a második részre is visszatér és nagy erőkkel próbálják meggyőzni a rendőrkapitányt arról, hogy nem teljesen hülyültek meg és a sajtó által Mániákus zsarunak becézett rendőrruhás gyilkos valóban Matt Cordell volt. Hőseink azonban süket fülekre találnak, a rendőrfőnök hajthatatlan. Mer' a rendőrfőnökök már csak ilyenek.

Igen ám, viszont csak hamar kiderül, hogy Cordell korántsem fejezte be azt, amit elkezdett és újabb gonosz tervei vannak, illetve még mindig szeretne végezni azokkal, akik a börtönbe juttatták.

Az a helyzet, hogy a második rész nem sokban marad el az elsőtől, sőt néhány jelenetnél még übereli is azt. Például a második részben is kapunk egy részt, mikor Cordell betör a rendőrségre, viszont ezúttal már nem csak a hullákat látjuk, hanem az akciót is nyomon követhetjük, ami mindenképpen üde színfoltja a filmnek. Csak úgy, mint az a jelenet, mikor Cordell a szihómókus nénit a kormánykerékhez láncolja és megkocsikáztatja egy kicsit, illetve az előtte lévő üldözés is fain lett, még ha picit hihetetlen is. 

Ugye Campbell és Landon karakterét visszahozták, azonban túl sok szerepük sajnos nincs a filmben. Campbellt én hiányoltam. Viszont helyettük kapunk egy odamondogatós detektív bácsit, meg egy pszichológus nénit is, aki egyébként szintén rendőr. 

Ja igen, Cordell barátunk társat is kap, aki mondjuk nem is annyira a társa, mint inkább nem tudom mije, mindenesetre az a karekter, Turkell karaktere nem volt túl szimpatikus számomra, mindazonáltal végtelenül idegesítő volt. A karakterrel kapcsolatban érdekesség lehet, hogy az eredeti tervek szerint Joe Spinell (Maniac, Éjszakai szolgálat) kapta volna a szerepet, azonban ő idő előtt elhunyt. 

A második részben már Cordell után 29 halálos áldozat marad, ami mindenképpen számottevőnek mondható. 

Ami talán picit bosszantó lehet, legalábbis nekem az volt, hogy az első részben látható "Cordell-t a Singsing-be zárják és a többi rab megöli" jelenetet egy az egyben megkapjuk itt is. Nem teljesen értettem és feleslegesnek is gondoltam, pláne, hogy nem éreztem a film erősségének azt a jelent sort.

Még egy érdekességet a vége előtt még kiemelnék, Cordell barátunk, a második részben egy szó erejéig megszólal, ami ugye nem igazán jellemző erre a nagy mackóra. Mondjuk csak a nevét mondja.

A főbb szerepekben ezúttal Robert Davi (Swamp Shark, Csillagkapu - Atlantisz, Pszichozsaru), Claudia Christian (Babylon 5, A rejtőzködő), Michael Lerner (Godzilla) és Leo Rossi (Halloween II.) látható. No meg persze Robert Z'Darról se feledkezzünk meg.

A második rész számomra abszolút hozta az első rész hangulatát, habár tény, hogy voltak gyengébb részek, de emellett jobb jeleneteket is láthatunk, szóval összességében a 6 pontot itt is indokoltnak érzem.

Címkék: gyilkos 1990 amerikai film 6/10 sorozat gyilkos ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr33345268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása