Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Panic at Rock Island (2011) - Pánik a szigeten

2011.11.15. 18:17 Csabi87

Egy ausztrál - új-zélandi horror 2011-ből, a középpontban egy olyan ellenséggel, ami ellen mit sem érnek a fegyverek és ráadásul még láthatatlan is: gondolom kitaláltátok, hogy gusztustalan vírusok a Pánik a szigeten című film főszereplői. 

A téma egyébként mostanában picit talán felkapottnak is nevezhető, hiszen nem rég a Fertőzés című filmet is láthattuk a mozikban, amelynek központi témája szintén hasonló.

A filmkészítői azt gondolom, hogy a helyszínt is tökéletesen választották meg, hiszen legyőzhetetlennek tűnő vírusunk egy szigeten terjed el, ahol ráadásul éppen egy zenei fesztivál zajlik. Rengeteg fiatal, rengetege zene kedvelő, a legjobb terep egy gyorsan terjedő és erős vírus számára. A pánik pedig kitör.

Az alap felállás valahogy, így néz ki, mondjuk még hozzá tartozik az is, hogy főszereplőnk Jim Quinn és kiccsaládja is elég nagy teret kap a filmben, erősítve a drámai vonalat, amit én nem éreztem túl erősnek, sőt inkább erőltetettnek. 

Egyébként ez egy nagyszerű film is lehetett volna, hiszen tényleg egész jónak tűnik az alap, viszont a képernyőn már nem volt ennyire működőképes a dolog. A pánik, ami a szigeten tombol igazából nem tombol... persze van egy kis tumultus meg óbégatás, de egy filmtől, aminek a címében is benne van a pánik szó én egy picit többet vártam. Ehelyett drámai lassításokat kapunk, de ezeket meg tényleg nem éreztem szükségesnek.

Illetve azt is nyomban hozzá kell tennem, hogy a sztoriban megkapjuk a sablonokat, a gonosz kormánydolgozókat, akik leszarják az embereket és a vírust, inkább a jó hírnév érdekli őket, képbe kerül a katonaság is közvetve, akik sunyítanak, na meg persze a gonosz magánvállalat, akinek természetesen, hogy köze van az egészhez.

Egy-két más butasággal is találkozhatunk, de ennek ellenére azt gondolom, hogy egy egész korrekt egyszer nézős filmről van szó.

A rendezés Tony Tilse érdeme, aki többnyire sorozatokat rendezett eddig, bár a nevéhez köthető egy másik dráma is, ami inkább thrilleres beütésű és a Scorched címet viseli. 
A forgatókönyvet Matt Ford jegyzi, aki szintén sorozatok terén alkotott eddig jobbára. 

A főbb szerepekben Grant Bowler (Válogatott gyilkosok, sorozatok), Zoe Cramond, Eli Kent (A bárányok harapnak) és Damian Walshe-Howling (The Reef) látható.

Ami pedig a pontokat illeti, mint ahogy írtam egy közepesnek mondható filmről van szó, ami mondjuk inkább a gyenge közepeshez van közelebb, viszont ennek ellenére az 5/10-et megadnám rá.

Címkék: vírus fertőzés 2011 5/10 ausztrál film ajánlók új zélandi film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr133357344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2011.11.15. 23:48:06

nem vártam sokat, és igy csalódnom sem kellett; egyszer nézős, olyan elmegy kategoria
6 pont

süti beállítások módosítása