Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Adam Green: Hatchet 2. (2010) - A balta 2.

2011.11.06. 19:33 Csabi87

A hétvége utolsó filmje következik és a rend kedvéért a Hatchet 2. részére esett a választásom, amely 4 évvel az első rész után készült és vélemény szerint abszolút tartotta a színvonalat, sőt mi több talán még überelnie is sikerült az első részt.

Mint ugye tegnap is írtam a Hatchet nem az a kifejezetten kasszasikernek nevezhető film, ez sajnos a második részre is igaz, hiszen a mozibevételek (külföldön vetítették) elég karcsúnak mondhatóak, de ettől függetlenül továbbra is úgy gondolom, hogy klasszikus lesz ebből a sorozatból, hiszen mondjuk ki: fasza B horror.

A történet pont ott folytatódik, ahol az első résznél abba maradt, Victor Crowley a felszínre húzza főszereplő asszonyságunkat Marybeth-et, akinek aztán valahogy sikerül megmenekülni, amiben azért szerepet játszik Jack Cracker is, akit már az előző részben is láthattunk egy pillanatra (ő volt a sárga kabátos alak, aki intette főhőseinket, hogy ne menjenek bele a veszélybe).

Ám de Jack csak hamar Marybeth ellenfordul és kidobja a házából, de előtte azért elárulja, hogy Zombie tiszteletes azért hasznos infókkal tud szolgálni. Marybeth arrafelé is veszi az irányt és csak hamar kiderül, hogy Victor Crowley halálakor Marybeth apja Samson (Robert Englund játszotta az előző részben) is nagy szerepet játszott. 

Szó szót követ és Zombie tiszteletes úgy dönt, segít a leányzónak visszamenni a mocsárba és pár kőkemény vadásszal felvértezve leszámolnak Victor Crowley-val. Persze ha az ilyen könnyen menne.

A helyzet az, hogy a második rész sokkal véresebbre sikerült az elsőnél, amit egyébként jól jelez az is, hogy a bloody-disgusting.com szerint a második rész során 88 gallonnal több művért használtak, mint az első résznél, ami így azt jelenti, hogy 136 gallonnal fogyott a piros folyadékból a forgatás során. 

A gyilkolások is jól sikerültek és akad egy-két igazán emlékezetes kivégzés is. 

Érdekesség lehet a filmmel kapcsolatban az is, hogy az elején, Jack Cracker házában a TV-ben pont a Frozen-es csajszi nyilatkozik arról, hogyan sikerült túlélnie az ott történteket, tehát Green egy kicsit átkacsintott oda is. Illetve Jason Voorhees neve is szóban jön a film során, mikor kérdezik, hogy Victor Crowley az olyan, mint Jason Voorhees. Ugye mindkét karaktert Kane Hodder formálta meg (legalábbis a Péntek 13-ak egy részében).

Ebben a részben egyébként Tony Todd-nak is nagyobb szerep jutott, mint a korábbi epizódban, ami szerintem megint csak jó ötlet volt.

Egy dolog volt, ami kifejezetten zavart, ugyanis Marybeth szerepét Danielle Harris kapta meg, amivel nem lenne semmi baj, csak ez olyan Barátok Köztös feelinget varázsolt egy pillanatra. Nem igazán tudom, hogy miért nem a korábbi színésznőre osztották a szerepet.

Egyébként az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Danielle Harris szimpatikusabb, mint a korábbi Marybeth, sőt pár korábbi horrorban is láthattuk, pölö a Halloween 2. részében, a Prankban, a Blood Night-ban és a hamarosan napvilágot látó Among Friends-ben is ott lesz, amit egyébként ő rendezett. 

Tony Todd-on kívül egy másik visszatérő szereplőnk is van Parry Shen, aki tulajdonképpen az előző részben elhunyt túravezető srác ikertestvérét alakítja és jó ötletnek tartom azt, hogy visszahozták ezt a színészt, egy ilyen megoldás révén.

Illetve még megemlíteném R. A. Mihailoff nevét, aki szintén tiszteletét teszi a filmben és vele kapcsolatban az lehet talán érdekes, hogy 1990-ben a Bőrpofa: Texasi láncfűrészes mészárlás 3.-ban ő alakította Bőrpofát.

Összességében nekem nagyon tetszett a sorozat második része is, és nagyon várom a 3.at, amelyet jövőre ígérnek. A rendező egyébként BJ McDonnel lesz és a hírek szerint Danielle Harris is visszafog térni, természetesen Kane Hodderrel együtt.

Ami a pontokat illeti ez is 7/10, bár talán egy fokkal jobb, mint az első rész... csak a 8 pontot picit sokalltam. 

Címkék: 2010 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr503336864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása