Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Adam Green: Hatchet (2006) - A balta

2011.11.05. 19:52 Csabi87

A Hatchet volt Adam Green első nagy horror filmje, ami a mozi pénztáraknál nem durrant túl nagyot, viszont azt gondolom, hogy horrorrajongóként egy megkerülhetetlen darabról van szó. Victor Crowley személye pedig egyre inkább helyett kap olyan nagy és klasszikus karakterek között, mint Jason Voorhees, Freddy Krueger vagy Michael Myers.

Ezentúl mindenképpen meg kell említeni azt is, hogy Green egy egész ütős szereplő gárdát hozott össze, hiszen a filmben feltűnik Robert Englund (Freddy Krueger), Kane Hodder (Jason Voorhees) és Tony Todd (Candyman) is.

A film persze ha jobban belegondolunk nem egy nagy eresztés, hiszen egy abszolút B filmről van szó, ami viszont visszaidézi a régi klasszikus slasherek hangulatát és ezeknek próbál egy kis emléket állítani.

A történet pofonegyszerű tulajdonképpen az ilyenkor szokásos sztorit kapjuk. Adott pár ember, akik a krokodiloktól hemzsegő és nem mellesleg lezárt mocsárba indulnak túrázás céljából, ám de viszont egy nem várt szörnyeteg is ott lapul a mocsárban. Nevezeten Victor Crowley, akire fiatalkorában pár izgága kölyök rágyújtotta a házat, édesapja pedig a gyerek megmentése közben még véletlen fejbe is baszta azt egy baltával, a kis Crowley pedig meg is halt. Viszont a legenda szerint éjszakánként visszatér és már elhunyt édesapját keresi, szólítgatja, illetve nem mellesleg a mocsárba merészkedőket pedig a legkülönfélébb módokon végzi ki.

Turista barátaink pedig hamarosan bele is futnak a "kísértetbe". Egyébként az igazsághoz tartozik, hogy sajnos annyira hamarosan nem, mivel úgy saccperkábé a 40. perc környékén történik ilyen jellegű esemény a filmben, ami talán egy picit sok.

Persze addig is a korrekt forgatókönyv és a poénok igyekeznek kárpótolni, ami azért valamelyest tényleg hatásos.

A rendezés és a forgatókönyv Adam Green munkája, viszont nézzük a stáblista szereplős részét.
Feltűnik a filmben Joel David Moore, akit láthatunk a szintén Green rendezte Spiralban, de a Chilleramaban is, Hitlerként, illetve az Avatarban és a Dr. Csontban is szerepelt. 
A főszereplő néni szerepét Tamara Feldmanra osztották, aki leginkább sorozatokból (Gossip Girl, Édes drága titkaink) lehet ismerős, bár a Vadidegenben is feltűnt egy epizódszerep erejéig.
A film poénjait főként Deon Richmond (The Cosby Show, Sikoly 3.) és Parry Shen (Fairy Tale Police, The Tivo - Green rövidfilmek) szállítja. Abszolút színt visznek a filmbe. 
Na meg persze a már említett nagy nevek is ott vannak, habár Tony Todd és Robert Englund csak rövid időre tűnik fel, kárpótolhat minket, hogy Kane Hodder alakítja Victor Crowleyt, illetve Crowley apját is.

Egy-két érdekesség még a filmmel kapcsolatban, hogy a fiatal Victor Crowley Rileah Vanderbilt játssza, aki ám amúgy egy elég csinatos hölgyemény és nem mellesleg rendre feltűnik Green filmjeiben, ez pedig annyira összehozta őket, hogy tavaly házasság is lett a dologból. 

A film végi temetős jelenetnél a sírköveken feltűnik a két producer neve illetve a Green feliratot is elolvashatjuk az egyik kőtáblán.

Na meg ha már volt szó a cameo-ról, akkor azt is meg lehet említeni, hogy egy pár másodpercre Adam Green is feltűnik a színen, a film elején, a két főszereplő srác egyik haverját alakítja.

A végén pedig mindenképpen szót kell említeni a főcímről és Marilyn Manson This Is The New Shit című számáról, ami valami zseniális.

Összességében 7 pontot tudnék a filmre adni, amiben mondjuk az is benne van, hogy az egyik nagy kedvencem.

Címkék: 2006 gyilkos amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr393331231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2011.11.05. 22:17:04

Nekem is bejött a film. Már elég régen láttam, de valamikor újra kéne néznem.

süti beállítások módosítása