Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Adam Green: Frozen (2010)

2011.11.04. 19:20 Csabi87

Arra gondoltam, hogy az "Adam Green hétvégének" kikiáltott hétvégét Green egyik talán kevésbé ismert darabjával a Frozen című thrillerrel kezdeném, hiszen ez a film itthon se kifejezetten ismert, mondjuk ehhez nagyban hozzájárul, hogy még nem jött ki DVD-n, illetve azért meg kell említeni, hogy odakint sem kapott túl nagy hypeot, pedig ha jobban belegondolok talán jobban tetszett, mint a Hatchetek.

Szokás szerint kezdjünk a sztorival, ami 3 fiatalról szól, akik a Holliston hegyhez utaznak, előre megfontolt síelés céljával. A 3 fiatalból kettő jó barát, a harmadik, a csaj, az egyik srác barátnője és a másik srác nem is érti mit keres ott egy nő, hiszen ez pasis síelés kellett volna, hogy legyen. A helyzetet még az is tetézi, hogy a csajszi első síelős élményét éli, tehát többnyire esik-kel, így pedig még sem az igazi, hiszen a komoly síelés abszolút elmarad, ami miatt a srácok úgy döntenek, hogy este még a zárás előtt felvontatják magukat a hegytetőre és lesiklanak. A felvonó kezelője eleinte habozik, ám de aztán mégis rábólint a dologra, ám de aztán egy apró bökkenő után a srácok félúton felfelé bennragadnak a felvonóba és se előre, se hátra.

A hátralévő játékidőben pedig az ő kálváriájukat követhetjük nyomon. Ezt egyébként túlzottan nem részletezném, mivel szerencsére az előzetesben sem lőnek el mindent és szerintem úgy nagyobbat fog ütni, mintha mindent leírok.

A forgatókönyv nekem nagyon tetszett, a párbeszédek, a film eleji heccelődések, poénok remekek, már megteremtenek egy fajta hangulatot, amit aztán csak überel az, hogy fenn ragadnak a magasban a srácok. A poénok mellett drámai pillanatokban is lehet részünk, illetve tény, hogy a forgatókönyv szerintem nagyon pöpec, azért akad egy-két várható fordulat, bár ezt nem hiszem, hogy negatívumként könyvelhetnénk el.

Ugye fontos tudni, hogy a filmet valóban kinti helyszínen forgatták, bár nem Hollistonban, mivel ott nincsenek síelésre alkalmas hegyek, bár, ami miatt a helyszín helyet kapott az az, hogy Adam Green ott nőtt fel. A forgatás során semmilyen bluebox vagy cgi-t nem használtak, tehát valóban 50 láb magasan ücsörögtek a színészek és tényleg meglehetősen hideg volt rájuk. Ez egyébként megint dob a filmen, mármint a téli, fagyos helyszín, plusz a folyamatos szél, amit a film nagy részében hallhatunk és nem akarok kamuzni, de engem többször kirázott a hideg és szabályosan fáztam... mondjuk lehetett csak be kellett volna lőnöm a radiátort. 

Egy-két érdekességet egyébként még megemlíthetünk a filmmel kapcsolatban, ugyanis a karakterek nevei Green barátai után kapták a neveket, illetve cameo szerepben Green és Will Barrat az operatőr is feltűnik, sőt Kane Hodder is látható a filmben egy rövid időre.

Egyébként a síelős-fennragadós téma azok számára még izzasztóbb lehet, akik járnak síelni, esetleg ültek már ilyen felvonóban... én még nem, de lehet ezek után nem is fogok, mert az eddigi félelmeim most már szilárd alapokat nyertek. Haha.

A forgatókönyvet mint már említettem Adam Green írta és az az igazság, hogy bírom amiket összedob, leginkább a poénokat, hiszen ezek nagyon ülnek.

A szereplők közül a három főszereplő nevét említeném meg. Shawn Ashmore (Mother's Day, X-Men filmek), Kevin Zegers (Holtak hajnala, Halálos kitérő), illetve Emma Bell (Végső állomás 5, The Walking Dead) neve említhető meg. Egyébként velük sincs semmi baj a filmben.

Azt hiszem minden fontosat leírtam, tulajdonképpen csak a pontozás marad hátra és részemről ez most egy 8/10 vállalva azt, hogy egy hangyabokányit túlpontozom ezt az alkotást, de tény, hogy nagyon tetszett és hangulatos volt az egész.

UPDATE: Magyar feliratos előzetes, köszi érte Cyrilnek!

 

Címkék: thriller 2010 amerikai film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr523329516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2011.11.04. 21:51:40

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/54JbwgWrmR8?hd=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Cyril 2011.11.04. 21:52:30

látom ez igy nem mükszik
na
www.youtube.com/watch?v=54JbwgWrmR8
trailer - magyar felirat

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2011.11.05. 20:12:37

Köszi szépen :) Le is cseréltem erre, amit linkeltél:)

süti beállítások módosítása