Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Don't Let Him In (2011)

2011.11.03. 19:24 Csabi87

Ugye általában dicsérem az angol horrorfilmeket, hiszen szerintem az új angol horrorok nagy többsége lazán veri az amerikai társaikat. Tehát talán nagyvonalúan de állíthatjuk azt, hogy az angol horror jobb, mint az amerikai. Viszont ugye a kivétel erősíti a szabályt, úgy hogy ezúttal egy kivétel jön.

Kicsit egyébként zavarba ejtő a dolog, mivelhogy a Don't Let Him In egy oldschool feelinget árasztó alkotás és Angliában nem is írtak túlságosan rosszakat róla, viszont számomra valahogy nem volt az igazi és mondjuk teszem hozzá nem csak én vagyok ezzel így.

A történet 4 emberről szól, akik többnyire béna színészeket és úgy döntenek, hogy elutaznak egy kis helyre kirándulni. Szerencsére sikerül olyan helyet választaniuk ahol hasonlóan amatőr színészek garázdálkodnak és a jópofa rendőr máris elhinti a szörnyűséget: egy gyilkos járja az erdőt és a kis település környékét. A helyiek csak Tree Surgeon-nek nevezik, mert a fákhoz rögzíti felszabdalt áldozatait és egyébként is egy beteg pöcsről van szó. 

Hőseink annyira nem ijednek meg és az intelmek ellenére a film túlnyomó részében éjszaka mászkálnak kint, aztán csodálkoznak, hogy rábasznak.

Időközben egyébként még az is kiderül, hogy a négyes egyik tagja sem az, akinek hiszik, bár erre már rájöhetünk abból is, ahogy a színész úr remekül csúnyán néz, csúnyán beszél és pöcsfejkedik egyfolytában. 

Tényleg nem tudom mi volt az elképzelés, mert az alapsztori még nem is lenne olyan vészes, de a színtársulat tényleg nem vitte a hátán a filmet, illetve a megvalósítás is bajos volt, bár lehet ez csak amiatt tűnt úgy, mivel ez az angol oldschool hatás. A baj egyébként tényleg az volt, hogy a forgatókönyv se volt az a kifejezetten jól eltalált... a párbeszédekbe is beleköthetünk, illetve értelmetlen dolgokat is sikerült beleszőni.

Aztán tulajdonképpen nem is kimondottan véres filmről van szó, bár az angolok erőszeretettel hivatkoznak gore-ként a filmre, én e tekintetben is csalódtam picit. 

A rendezést Kelly Smith jegyzi, akinek ez a film az első rendezése, de már dolgozott nagyobb angol produkciókon is, mint például A királynő, vagy a Jude Law-os Bűnös viszonyok. A forgatókönyvet is Kelly Smith írta, Chris Andrews segítségével.

A zseniális munkát végző színészek között pedig Sophie Linfield, Sam Hazeldine, Gordon Alexander, Gemma Harvey és Rhys Meredith látható, hallható.

A film pedig összességében nem igazán tetszett, a már említett történetből szerintem többet is ki lehetett volna hozni, illetve egy-két eltalált kamerabeállításon kívül nem sok jó volt ebben. Picit sajnálom, de ez most 3/10 és az is benne van, hogy túlpontoztam... de nevezzük ezt első rendezési bónusznak.

Címkék: gyilkos 2011 3/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr463337033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása