Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rém sötét vidék (2009) - Dark Country

2011.10.22. 19:16 Csabi87

A Dark Country egy igen érdekes film. Thomas Jane első rendezéséről van szó, és igazából a vélemények megoszlanak. Egyesek szerint jobban tenné, ha csak színészkedne, mások szerint egy igen izgalmas film kerekedett ki. Én még vacillálok, hogy hova álljak.

Tulajdonképpen a Dark Country-ra nem mondhatjuk, hogy rossz. A történet szerint egy férfi és egy nő összeházasodik Vegasban, csak úgy hirtelen felindulásból, majd másnap úgy döntenek, ha már jól bebasztak és ez lett a vége, akkor neki vágnak a sivatagnak és új életet kezdenek. Viszont a sivatag éjszaka veszélyes, az ilyen típusú filmekben meg aztán végképp.

Autókáznak, autókáznak, aztán egyszer csak elütnek egy embert, aki már egyébként is autóbalesetet szenvedett (na mi a pech, ha nem ez?). Pánikra azonban semmi ok, fogják a tagot beültetik hátra, még plédet sem raknak alá, pedig vérzik ezer sebből és elindulnak, hogy segítséget szerezzenek. Különös utasuk aztán egyszer csak úgy dönt, hogy felül és összehord egy csomó misztikusságot, majd megtámadja sofőr főhősünket (akinek szerepét Thomas Jane, Thomas Janere bízta - spórolás - a szerk.). Thomas Jane azonban ezúttal sem tököl, jól agyonvágja ellenfelét és kitalálja, hogy el kell ásni a sivatagban, de a rémséges éjszakának itt még nincs vége...

Hű milyen hatásvadász lettem. Tudni kell, hogy a film cselekménye szerintem picit lassú volt, bár a film végi csavar az tetszett.
Thomas Jane egyébként bevallottan szárnypróbálgatásnak szánta a filmet és nem titkolta, hogy kölcsön vett dolgokat innen-onnan (direkt nem a lopás szót használtam). Például a kameraállásoknál, a képi világnál nekem sokszor eszembe jutott a Sin City. Más kérdés, hogy nekem ez néhol zavaró volt, mindazon által lehet szeretni. (Ja csak megjegyezném, hogy a Sin City-ben tetszett.)

A film egyébként elég alacsony költségvetésből készült, azonban moziba sem itthon, sem nem itthon nem került. Thomas Jane szomorkodott is emiatt eleget, hiszen azt hitte, moziba kerül a darab (igazából nem tudom, mi alapján).

A rendezés és a főszerep tehát Thomas Jane reszortja, őt azt hiszem nem nagyon kell bemutatni, sok-sok filmből ismerhetjük, nekem leginkább az Álomcsapdából és A megtorlóból maradt meg, mindkettő jó volt.
A forgatókönyvet Tab Murphy ötölte ki, ő eddig leginkább animációs filmekhez írt forgatókönyvet (Mackótestvérek, Atlantisz 1-2, Tarzan), lehet, hogy a képregényes megvalósítás az ő ötlete volt.

A szereplők közül még a női főszereplőt érdemes megemlíteni Lauren German-t, akit láthattunk a Motel 2. részében.
Valamint üde színfoltként feltűnik Ron Perlman is, aki egyébként Thomas Jane jó barátja. Azt hiszem őt sem kell különösebben bemutatni, a filmben pedig egy seriffet alakít. Jó, nem egy maradandó alakítás, de sajnos a film se az.

Ennek ellenére azonban egyszeri megnézésre ajánlható a Dark Country, akik szeretik a lassabb cselekményű filmeket, azok biztos szeretni fogják.

Ami a pedig a pontokat illeti: 6/10, mer' azé' hangulatos kis darab.

Címkék: 2009 misztikus amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr63317259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása