Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Rage (2007)

2011.10.21. 19:42 Csabi87

Az a baj, hogy a The Rage egy kicsit zavarba ejtő film volt számomra... mondom is, hogy miért! A kezdés véleményem szerint baromi jó volt... őrült tudós, kísérleti alanyok, vér és pár zombiszerű képződmény, nem sok minden más kell egy fain kis horrorfilmhez. Viszont aztán megjöttek a keselyűk, a cgi és az amatőr színtársulat... ajajjjj...

A történet egyébként nem sokkal több, mint amit leírtam, de, hogy azért mégis csak picit bővebb legyen annyit kell tudnunk, hogy ugye van ez az őrült tudós, aki mondvacsinált és nem mellesleg marha sablonos okok miatt kifejlesztett egy szérumot, amitől az emberek dühösek lesznek és egyféle zombivá válnak és pusztítanak, gyilkolnak, esznek. Főgonoszunk éppen egy házaspáron teszteli találmányát, amikor is az egyik alany elszabadul, a dokit is megruházza és kimegy az erdőbe. Természetesen első útja egy szexelő párhoz vezet, akiket aztán sajátos módon a csúcsra is juttat. Ám de aztán meghal és a testét keselyűk falják fel. Egyébként marhára nem vagyok ornitológus, de az erdőben élnek keselyűk? Jó mondjuk nyilván ezen nem fogok fenn akadni.

Eközben meg egy másik szálon fiatalokat mutatnak, akik között ribancok is vannak meg szerelmesek, de ez igazából lényegtelen, a lényeg az, hogy pont a keselyűk járta erdőbe tévednek és hamarosan a nagy találkozásra is sor kerül.

Igazából eddig sok baj nem lenne a filmmel, bár a fiatalok megjelenése nálam rontott a hangulaton már csak azért is, mert marha idegesítő és "mi-a-picsát-keres-ez-itt" színészekkel dolgoztak. Misty Mundae-t külön kiemelném, aki a stáblistán egyébként Erin Brown néven szerepel... imdb-n utánanézve szép számmal szerepel filmekben, szóval nem gyanúsítom meg azzal, hogy szopott a szerepért... de mindenesetre nem nyújt maradandót.

A másik problémám a CGI. Ugye párszor már szóba jött ez... nem annyira szeretem. A szépen kivitelezett CGI-vel egyébként semmi baj nincs, sőt van amikor a rosszal sem. Az ilyen "gyünnek a gyilkos állatok" filmekben kifejezetten szeretem a butácska CGI állatokat, mert szórakoztatóak, viszont a The Rage-ben a gyönyörűséges keselyűkön túl kapunk robbanásokat is. Tulajdonképpen már az első robbanásnál látniuk kellett volna a készítőknek is, hogy nem rossz ez, csak a jó nem ilyen és nem erőltetni, viszont ennek ellenére remek érzékkel robbantanak még egyet... zseniális.

Egyébként, hogy a film mellett is érveljek egy picit, a gore egész kellemes, főleg az elején, persze nagy részt CGI vért kapunk, ami bosszantó lehet, de a robbanásokhoz képest nem az.

A színészek közül pedig Reggie Bannister nevét említeném, aki igaz, hogy hamar zombi lesz, de az ő játékával kifejezetten nem volt baj, korábban egyébként a Primitive, vagy a Satan Hates You című filmekben láthattuk, de ott volt a Song of the Dead-ben is. 
Illetve az őrült tudóst alakító Andrew Divoff játéka is tetszett, őt láthattuk a Lost-ban, de horror vonatkozású filmek közül a Dr. Rage-ben is ő játszotta a főszerepet.

A filmet egyébként Robert Kurtzman rendezte, aki smink mesterként is ismert lehet (The Woman, Boogeyman 3, Azonosság, Sikoly), rendezőként pedig a Halálosztó (Wishmaster) és az Élve eltemetve (Buried Alive) című filmeket írhatjuk a listájára többek között.
A forgatókönyvet Kurtzman és John Bisson közösen írta. Bisson egyébként szintén smink mesterként és speckó effektekért felelt már korábban pár filmben, pölö a Sötétség seregében, a Pumpkinhead 2. részében vagy A látszat öl című '95-ös filmben.

3/10-nél nem adnék többet ennek a filmnek, viszont azt se jelenteném ki, hogy nézhetetlen, hiszen az esélyt mindenképpen meg kell adni ennek a darabnak is. 

Címkék: 2007 zombi keselyű amerikai film 3/10 ajánlók őrült tudós

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr973300426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása