Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Oren Peli interjú (Paranormal Activity 3.)

2011.10.21. 16:09 Csabi87

A shocktillyoudrop.com-osok készítettek egy interjút Oren Pelivel, a Paranormal Activity atyjával, ha lehet őt így nevezni és tulajdonképpen lehet, főként az új rész volt a téma, de pár más dolog is szóba jött.

Az interjú eredetijét itt találjátok, a fordítás pedig szokás szerint itt lent van, a folytatása pedig a tovább mögött.

STYD: A Paranormal Activity 2. része után mennyi idő telt, amíg szóba jött egy harmadik rész lehetősége?

Peli:
Nem sok, mivel a második rész is sikeres volt és azt tapasztaltuk, hogy a rajongók is szeretnének egy újabb részt, ezért elkezdtünk újra ötletelni. De azért néhány hónap ráment erre, hiszen ki kellett találnunk, hogy mit és hogyan akarunk, vagy nem akarunk.

STYD: Mint producer mennyire folytál bele a történet megírásába, fejlesztésébe?

Peli:
Mindig is azt gondoltuk, hogy egy történet, amiben a lányok gyerekkorát ismerhetjük meg és ami a '80-as években játszódik az menő lehet. A második rész után alapvetően két dolgot tehettünk, vagy előre indulunk el vagy hátra. Azt gondoltuk, hogy sokkal jobb lenne, ha visszafelé tekintenénk és megismernénk a lányokat és egy rakás új ijesztő pillanatot mutatnánk be. Ez a történet ötlet volt végig a vezető ötlet és ebben a részében határozottan érintett voltam. A második rész esetében kevésbé voltam részese az ötletelésnek, inkább a gyártási folyamatokba kapcsolódtam be. A harmadik résznél meg pont fordítva történt. Sokkal inkább részt vettem az ötletelésben, a sztori felvázolásában, viszont a gyártás idején eléggé elfoglalt voltam más munkáim miatt, így ott nem igazán voltam jelen.

STYD: Aggódtál egy picit amiatt, hogy a mostani rendezők előző munkája nem egy horror volt?

Peli:
Igen, hát mindig aggódik ilyenkor az ember. Viszont hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez egy horrorfilm, de ugyanakkor ennek elég valóságosnak kell lennie. Amit nagyon szerettem a korábbi filmjükben a Catfish-ben, hogy hiteles és valóságos hű volt. Olyan filmet raktak le az asztalra, ami nem számít horrornak, de mégis olyan mint egy horror. Tele van élénk pillanatokkal. Szóval úgy éreztük, hogy teljesen tisztában vannak az irammal és az időzítéssel. Amikor találkoztunk velünk, akkor pedig határozottan azt éreztük, hogy tudják miről beszélnek és így azt kapjuk majd tőlük, amit szeretnénk.

STYD: Hogy sikerült titokban tartani a forgatást?

Peli:
Az a helyzet, hogy meglehetősen kis stábbal dolgoztunk, de azt gondolom mindenki szerette és tisztelte azt, amin dolgozott. Na meg nem gondolom, hogy bárki is pert akart volna a nyakába. Ha bárki kiszivárogtatott volna bármit is, az sokkal többet vesztetett volna, mint nyert volna.

STYD: Az első előzetesben sok olyan részt láthatunk, ami aztán a végső változatba bele sem került. Erről beszélnél?

Peli:
Voltak határidők, amiket be kellett tartanunk, viszont egy film egy folytában változik, alakul. A forgatás során többször előfordult, hogy hátra dőltünk és megnéztük amink van. Például előfordult, hogy megnéztünk valamit és azt mondtuk, hogy az adott rész működött, vagy nem működött. Ha nem, akkor kiszedtük és megpróbáltunk valami mást. Ijesztőre sikerült-e egy rész? Nem igazán, akkor kipróbáltunk valami mást. Szóval kidobtuk és megpróbáltunk valami újat kitalálni. Tudtuk, hogy lesz még alkalmunk forgatni és ötletelni, úgy hogy azt mondtuk oké, ez jó, ez nem. Sok próba felvétel volt és sok hiba, amíg az eredmény jó lett.

STYD: Randy karaktere mindig benne volt a filmben?

Peli:
Randy a kezdetektől ott volt, nagyszerű színész játszotta és a karakter is fantasztikus. Humort és sármot csempészett a filmbe. Igyekeztünk addig a filmben tartani, amíg csak lehetséges volt, és a kutatásba is bevontuk a karaktert.

STYD: Ez a rész sokkal gyorsabbra sikerült, mint a korábbiak. Ez a nézők visszajelzéseinket köszönhető?

Peli:
Ezúttal a közönség azért már ismerte a stílust és a karaktereket is, szóval kevesebb időt töltöttünk ennek kibontásával. Az első és második rész picit lassabb volt. Azt gondoltuk, hogy most belevágunk a közepébe, mert a nagy rajongók úgyis tudják mire megy ki a játék. Ez megint csak a kísérletezésről szól, meg arról, hogy egy jó cuccot csináljunk.

STYD: A történet a '80-as években játszódik - gondolom régi kamerákat használtatok, kellett egy kis utó munka emiatt?

Peli:
Modern kamerákkal dolgoztunk. Ha akkori kamerákkal dolgoztunk volna, borzalmasan nézne ki az egész. 100%-osan hitelesek szerettünk volna lenni, de volt egy vonal mikor fel kellett ezt adnunk egy picit. Ez egy film, meg akartunk mindenkit kímélni a fejfájástól és a szemfájástól, ami a régi kamerákkal való forgatásnál történt volna és a hitelességet ráhagytuk inkább a karakterekre, a dizájnra és a berendezésekre.

STYD: Az első résznél sejtetted, hogy ez lesz? Látod már a sorozat végét?

Peli:
Nem gondoltam volna az első után, hogy ez lesz. Nyilvánvalóan mivel jól sikerült, kíváncsian voltunk, hogy belefér-e egy második. A második után se voltunk biztosak a harmadik részben. Ha a rajongók továbbra sem kezdenek el fogyni, akkor elkezdünk majd gondolkozni a következő részen.

STYD: Az első rész sikere óta, aktív résztvevője lettél a Hollywood horror iparnak, mint producer. Mi az, ami miatt izgalmasnak találod ezt?

Peli:
Egyértelműen izgalmas dolog producerkedni. Lehetőséged van arra, hogy zseniális filmesekkel dolgozz együtt, mint mondjuk James Wan (Insidious) vagy Rob Zombie (The Lords of Salem). Amíg értelmét látom addig biztos csinálni fogom ezt. Szeretek rendezni, de az azért sokkal keményebb és stresszesebb munka.

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr513314951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása