Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Wolvesbayne (2009)

2011.10.19. 19:09 Csabi87

A Wolvesbayne az a film, aminek akár Underworld: Low Budget is lehetne a címe. Viszont a low budget alatt mindent érthetünk, hiszen sajnos az effektekre, a sminkekre, maszkokra és a színészekre is igaz ez a jelző. Viszont ez nem feltétlen lenne baj, hiszen láttunk már kis pénzből nagy csodát... sajnos a Wolvesbayne nem fog közéjük tartozni.

A film története egy kedves kis bevezetővel kezdődik, amelyből megtudjuk, régen volt egy nagyon gonosz vámpír, akit Lilithnek hívtak és ő olyan gonosz volt, hogy csak na. A többi vámpír a kanyarba nem volt hozzá képest és mivel nem is akartak a kanyarba lenni (értsd: olyan velejéig romlottak lenni, mint az a cafka) ezért kicsesztek az öreglánnyal. Megölni nem tudták, de varázslatos amulettek segítségével mély álomba taszajtották. Mondja ezek után bárki, hogy a vámpírok gonoszak. Könnyen meg lehet, hogy ezekből a vámpírokból fejlődött ki a Cullen család... na de a sztori.

Huszáros ugrás után a jelenbe kerülünk, ahol megismerjük főszereplőnket, a bácsit, akinek nem emlékszem a nevére, úgy hogy hívjuk Sanyinak. Sanyi egy mindenkit letipró, gonosz, és szív nélküli ember. Senkin nem segít és még bunkó is. Az anyját az ilyennek, gondolhatjuk jogosan. Ám de aztán egyszer segíteni akar egy bajba esett nénin, mivel azt megtámadja valami szőrös, ami aztán Sanyit is megharapja. Sanyi kórházba kerül, de valami nem stimmel vele... megváltozik... vérfarkas lesz. Puff neki.

A gonoszabb vámpírok meg közben úgy döntenek, hogy felélesztik Lilith asszonyságot, gyűjtik hát az amuletteket. Időközben Van Helsing is megjelenik, sőt mi több, kiderül, hogy Sanyinak kulcsszerepe van abban, hogy Lilith asszonyság ne kelljen újból életre. Zanzásítva természetesen. Ja azért megjegyezném, hogy Sanyi alig lesz néha farkasember, gonosz megjegyzem, hogy valószínűleg sokba kerül vérfarkasítani valakit...

Eddig egyébként még nem is lenne olyan vészes a dolog, mert hát nem ezen filmnél fordul elő elsőként, hogy kölcsön vesznek innen-onnan. Viszont apám, hát itt akad egy-két bökkenő. A CGI nem túl szuper, bár legalább nem is kapunk belőle olyan sokat. Ám de a színészek... jajjj... néhány szereplő még belefér az elmegy skatulyába, de a két fővámpír, a Lilith-et alakító Yanci Butler és a von Griem-et megtestesítő Mark Dacascos. Halljátok... őrület... mint, akik 3 napja folyamatosan fosnak. Nagyjából ez jött le. Egyébként nekik még hatalmas terveik is vannak, Lilith például olyat bevállal, hogy eltünteti a Napot és bassza ki várni azt a nagyjából 5 milliárd évet, ami még hátra van. Persze mondjuk ez bökte a csőrömet legkevésbé.

Mark Dacascos. Igazából őt szerintem sose soroltuk a nagy színészek közé. Lehet szeretni, vannak jó filmjei és tud rugdalózni (amire itt is sor kerül). De egyszerűen valami borzalom, amit elkövet ebben a filmben, a jelenetei szinte továbbtekerést érnek.

Meg kell azonban említeni az akció jeleneteket is, amikkel olyan nagy bajom nem volt. Láttam már persze jobbat, de korrekt iparos munka, főleg, hogy vélhetően, mint az elején is utaltam rá, kis büdzséből dolgoztak.

A további szereplők közül egyébként még a Sanyit alakító Jeremy London neve említhető, Christy Carlson és Rhett Giles mellett. 

A rendezést Grigg Furst (100 Million B.C., Lake Placid 3.) vezényelte, a forgatókönyvet pedig Leigh Scott írta (The Hitchhiker, Drakula átka).

4/10-et adnák mondjuk rá, mert végül is végig lehet nézni, de tessék vigyázni ne hogy rosszul legyetek Mark Dacascos játékától.

 

Címkék: 2009 vámpír vérfarkas amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr523295405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2011.10.20. 18:13:02

"néhány szereplő még belefér az elmegy skatulyába, de a két fővámpír, a Lilith-et alakító Yanci Butler és a von Griem-et megtestesítő Mark Dacascos. Halljátok... őrület... mint, akik 3 napja folyamatosan fosnak."
bexarááss :D:D:D
remek ismertető
xar film?
akkor is megnézem :D
IMDB 3.9

süti beállítások módosítása