Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rövidfilm ajánló: The Insane

2011.10.16. 14:54 Csabi87

Egy új és remélhetőleg izgalmas rovatot szeretnék elindítani a blogon, amelyben rövidfilmeket ajánlanék horror témakörből, ugyanis rengeteg rövidfilm készül ebben a kategóriában is, amelyek egy része jobb, mint némelyik hosszabb alkotás.

A dolog jó része, hogy ezeket a filmeket az esetek többségében online is el lehet érni videómegosztó portálakon, a hátrányuk viszont az, hogy nagy többségben mindenféle felirat és szinkron nélkül kell végignéznünk őket, úgy hogy egy minimális angol tudás nem árt hozzájuk. Bár megkockáztatom azt, hogy talán még anélkül is érdemes lehet végignézni némelyiket. 

A rovat első filmje a The Insane című 2006-os darab, amelyet az Egyesült Királyságban forgattak 1000 fontból, az eredmény pedig egy 13 perces nézhető kisfilm lett.

Történetünk középpontjában John Vincent áll, egy rendőr, aki egy nap holtan találta otthon feleséget és aki ennek hatására úgy döntött, hogy a város utcáin számol le az őrült, elmebeteg, mániákus (és még sorolhatnám a jelzőket) gyilkosokkal, akik a feleségét is megölték. Ennek a küzdelemnek lehetünk szemtanúi, a főszereplő narrálásával megtűzve. Aminek talán érdekessége, hogy nem ugyanaz a színész narrál, mint aki John Vincentet alakítja.

No és akkor a színészek. A narrációt John Altman hangján hallhatjuk, aki az Egy amerikai farkasember Londonban című filmben, illetve az EastEnders című szigetországi sorozatban is feltűnt.
John Vincent megszemélyesítője James Spofforth, aki eddig hasonlóan rövidfilmekben tűnt fel. 

A forgatókönyv és a rendezés pedig Mark Cripps és David Ellison nevéhez köthető, akiknek ez volt az első komolyabb filmes munkájuk, illetve az idei évben az I Against I című thrilleren is együtt dolgoznak. 

A The Insane egyébként egy egész korrekt iparos munka a részükről, az operatőri munka például nagyon tetszett, szóval érdemes lehet rááldozni azt a szűk 13 percet.

Címkék: angol gyilkos rövidfilm rövidfilm ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr423306747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása