Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zsákutca (2003) - Dead End

2011.10.15. 19:19 Csabi87

Mára egy 2003-as darab jutott, amiben Ray Wise a főszereplő és tulajdonképpen egy francia, amerikai low-budget filmről van szó, ami egy horror-thriller és én sokáig azt hittem, hogy vígjáték... hát hivatalosan nem az, de mégis rég nevettem már ennyit filmen.

B-kategóriás filmről van szó, ami jelző ez esetben nem feltétlen jelenti azt, hogy a Dead End szar lenne. Mert nem az, sőt mi több egy igazán korrekt iparos munka Jean-Baptiste Andrea és Fabrice Canepa írásában és rendezésében. Előbbi úriember egyébként a 2007-es Pokoli mobil című film írásáért is felelős. 

A történet felvezetése egyébként igen egyszerű, Frank Harrington és kiccsaládja éppen az édesanya rokonaihoz utaznak, karácsonyozás megalapozott céljából. Azonban a férj/apa/Ray Wise 20 év után úgy dönt, hogy letér az autópályáról és egy kisebb mellékúton közelíti meg a célhelyet.

Ez azonban hiba volt, mert először majdnem elalszik és baleset történik, majd egy fehér ruhás asszonyságba is belefutnak, akin megpróbálnak segíteni. Viszont ez nem így megy... a fehér ruhás asszonyság fura, sőt egy fekete kocsi is megjelenik, ami elkezdi elvinni a Harrington család tagjait, szépen egyesével.

A történet egyébként érdekes, főleg a végkifejlettel együtt, hiszen tényleg alaposan elgondolkozhatunk azon, hogy akkor most mi is történt. Nekem egyébként a Dark Country című Thomas Jane film jutott róla az eszembe, habár azért sok eltérés van a két film között.

Mindenképpen említést kell tenni a poénokról és arról, ahogy a szereplők beszólogatnak egymásnak. Szerintem zseniális volt és rengeteg poénnal volt telepakolva a film. Nagyon tetszett, szerintem sokat dobott az összképen.
A drámázás már nem volt annyira meggyőző, illetve pár balgasággal is találkozhatunk, de ugye hol nem.

Említést kell tenni egyébként arról, hogy a film egy rakat szimbólummal van tele, a fehér ruhás nő, a fekete kocsi, a várost jelző tábla, stb... A végén egyébként ezeket szépen értelmezhetjük is, akár többféleképpen.

A szereplőkre se feltétlen lehet panasz, bár engem a Richard nevű kölyök idegesített rendesen, de ez volt a szerepe és jól tolta. Ray Wise pedig egyébként is nagy kedvencem, mindig örülök, ha feltűnik egy filmben vagy sorozatban. 
Rajtuk kívül még az anyukát, Laurát kell megemlíteni, akit Lin Shaye játszott, őt sok horrorból ismerhetjük, pölö a most fesztiválozó Chilleramaban is kapott szerepet, de az Insidiousban, a Hood of Horrorban és a Kígyók a fedélzeteben is ott volt, sok más film mellett.
A házaspár lányát pedig Alexandra Holden játszotta, akit láthattunk már a Jó barátokban, a Rendezte: A halál című szarban is.

A Dead End számomra egy egész kellemes kis film volt, amit mondjuk leginkább a poénok dobtak fel, illetve mindenképpen dicsérendő, hogy a készítők viszonylag kevés lóvéból, egy egészen tűrhető filmet hoztak össze. Pölö összehasonlítva a nem rég említett Dylan Dog filmmel, ami 10 millió dollárt kóstált, ez csak 52 ezer fontot... és mégis fényévek... fényévek... szóval nem a CGI a minden.

Részemről 7/10-es filmélmény volt, viszont könnyen meg lehet, hogy az izgalmat keresők nem jutalmazzák ennyivel a pontot.

Címkék: 2003 thriller misztikus francia film amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr973289833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása