Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Adewale Akinnuoye Agbaje interjú (The Thing)

2011.10.14. 19:06 Csabi87

Ugye hamarosan érkezik a The Thing előzménye és ezzel kapcsolatban készült egy interjú Adewale Akinnuoye-Agbaje-jal a film egyik szereplőjével, akit egyébként korábban többek között a Lost-ból ismerhettünk. A The Thinggel kapcsolatban a blogon is találkozhattatok már egy-két anyaggal, például volt egy részletünk, egy előzetesünk poszterrel és még ma, de korábban egy így-készült videónk

Most pedig akkor itt az interjú, aminek a folytatása természetesen a tovább után lapul, az eredeti interjút pedig köszönjük a dreadcentral.com-nak.

DC: Rajongója voltál az eredeti filmnek?

Akinnuoye-Agbaje:
Nagy rajongója. A 80-as években nőttem fel Angliában és akkoriban ott nem sok mentor vagy színész volt, aki inspirálhatta az embert. Carpenter eredeti filmjében fordult elő először az, hogy egy fekete karakter (Keith David) megélte a film végét, ráadásul, egyedüli feketeként a filmben. Úgy gondolom, hogy nagyszerű volt a szereposztás, mivel változatos volt és a karakterek valódinak tűntek, úgy viselkedtek mint a valódi emberek és az eredeti film pont ezek miatt volt lenyűgőző számomra.

DC: Ez azt jelenti, hogy most úgy látod magad, mint aki Keith David helyére állt ebben az előzmény filmben?

Akinnuoye-Agbaje:
Nem mondanám ezt, inkább úgy fogalmaznék, hogy képviselem az afro amerikaiakat. Ha egy előzmény filmben vagy azért megpróbáld a saját névjegyedet letenni és valamelyest más fajta karakter lenni. Derrick Jameson-t játszom, Carter haverját, akit Joel Edgerton alakít, a két karakter létrehozott egy szállító rendszert az Antarktiszon, ami egy picit más. Brit létemre jó volt egy amerikai karaktert eljátszani, és tudni, hogy David Foster, az eredeti film producere, erre a filmre is odafigyel.


DC: Mit gondolsz, nagy különbség van az amerikai és az európai horrorfilmek között?

Akinnuoye-Agbaje:
Tudod, szerintem érdekes döntés volt, hogy Matthijs-t kérték fel a rendezésre. Szerintem az Universal akart egy kis európai ízt adni ennek az egész filmnek. Mind az amerikai, mind az európai horrornak vannak erős pontjai, de szerintem utóbbiban van valamiféle intelaktualitás, amitől úgy érzed, hogy a karakterek jobban kidolgozottak. Matthijs pedig különösen odafigyelt erre. A film főszereplője "a dolog", szóval tulajdonképpen mi asszisztálunk neki. Viszont mindezek ellenére nekünk is valódiként kell hatnunk. Az volt az első olyan filmem, ahol nagyon kemény munka volt az, hogy élethű legyen a félelem, viszont ne legyen túl játszva, vagy erőltetve. Matthijs igazán kitartó volt, a hitelesség terén és ez tetszett. Ő egy színész központú rendező.

DC: Mi volt az első reakciód mikor megláttad a teremtményt?

Akinnuoye-Agbaje:
Voltaképpen azt gondolom, hogy a srácok fantasztikus munkát végeztek vele. A film utolsó negyedéig viszont előttünk sem leplezték le; olyan volt a forgatás mint egy dráma eleinte, aztán hirtelen megjelentek ezek az animált műszörnyek, amik a színészek arcait mintázták és az egész nagyon szürreális és véres volt. De színészként ez fantasztikus volt, mert nem egy zöld háttér előtt kellett ordibálnunk. Azt gondolom van egy pont a filmben, ahol tényleg igazi reakciókat látsz, mert amit látsz azt nem hiszed el. Először én is azt hittem, hogy csak viccelnek velem.

DC: Említetted, hogy rajongója voltál az eredeti filmnek. Mi volt az első reakciód, miután elolvastad a forgatókönyvet, inkább előzmény filmnek, vagy remake-nek tűnt?

Akinnuoye-Agbaje:
Tudod én igazán örültem, hogy ez egy előzmény film. Az ember picit ideges lesz mikor egy az egyben remake-ben dolgozik, főleg ha az eredeti igazán jó volt, akkor aztán lehet aggódni a végeredmény miatt. Négy filmem jön ki ebben az évben, viszont Jameson karaktere nagyon tetszett. Egyébként játszom a Killer Elite-ben De Niro ellenfeleként, abban angol vagyok és Jameson esetében pedig meg volt a lehetőségem egy amerikait srácot eljátszani. Aztán volt egy másik filmem is, ahol szintén főellenséget játszottam, aki elég kicsinyes is volt, viszont a The Thing-ben lehetőségem volt eljátszani egy laza, nyugodt és barátságos fickót, ami jó választás részemről, hiszen így megtudom mutatni ezt az oldalamat is.

DC: Egy csomó időt töltöttél most együtt Joel Edgertonnal, milyen volt vele dolgozni?

Akinnuoye-Agbaje:
Joel zseniális. Ő ausztrál én meg brit vagyok, úgy hogy volt köztünk egy kis összhang. Mikor egy új fimlbe csöppensz, abban bízol, hogy összekerülsz olyanokkal is, akiket már régóta ismersz, én egyáltalán nem ismertem Joel-t korábbról, és ilyenkor azt gondolnád, hogy gyorsan meg kell találni a közös nyelvet. Joellel ez nagyon könnyen ment, egy csomó közös dolog van bennünk és sokat lógtunk is együtt. Az első forgatási napon például rengeteget mókáztunk és tréfáztunk.

DC: Miféle tréfákra gondolsz?

Akinnuoye-Agbaje:
Joel szeret a szavakkal játszani és a forgatás során sokszor voltunk stúdióban, ahol iszonyatosan megvoltunk világítva és mivel 5-6 réteg volt rajtunk izzadtunk is, de közbe megpróbáltunk azért normálisnak látszani és órákat kellett ott lennünk, szóval volt, hogy ugrattuk egymást és ez ébren tartott minket. Ez olyan fiús dolog és eközben azért nehéz fapofát vágni. 

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr163299803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása