Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 9 legjobban tejelő horrorfilm

2011.09.20. 16:20 Csabi87

A horror-movies.ca mára is összedobott nekünk egy listát, ezúttal a 9 legnagyobb bevételt elérő filmet vették górcső alá.
Nézzük tehát a listát, 10-től lefelé, egyébként azt hiszem az első helyezett senkit nem fog különösebben meglepni.

9. A gonosz halott (The Evil Dead - 1981) 

Sam Raimi és Bruce Campbell közös filmje, tulajdonképpen ugye Campbell bácsi ezen film okán lett hatalmas horror kedvenc.
A gonosz halott elkészítése 375.000 amerikai dollárból jött ki, a bevétel oldalon viszont több, mint 29 millió dollár szerepel.

8. Fűrész (Saw - 2004)

Azt hiszem ezt a filmet sem kell különösebben bemutatni, szerintem az első rész nagyon jól sikerült, más kérdés, hogy nem kellett volna 6ezer folytatás (bár ugye ez is nézőpont kérdése), de hát az első film nagyon adta. 1 millió dollár volt a költség 100 millió volt a bevétel.

7. Péntek 13. (Friday the 13th - 1980)

Egyesek szerint a mai napig az egyik legjobb horror film és hát az biztos, hogy ez is megélt jó néhány folytatást és Jason Voorhees legenda lett. Az első részt 500.000 amerikai dollárból csinálták, végül pedig 60 milliót könyvelhettek el bevételként.

6. Nyílt tengeren (Open Water - 2003)

A Nyílt tengeren mondjuk nem egy klasszikus horror szerintem, de hát ha már idevették álljon itt. Szintén 500 ezer pénzből készült, végül pedig 50 milliót hozott a konyhára ez a cápás sztori.

5. Halloween - A rémület éjszakája (Halloween - 1978)

Ismét egy klasszikus John Carpenter úrtól. 325.000 dollárt készítésre fordított pénz végül 70 milliót termelt.

4. Az élőhalottak éjszakája (Night of the Living Dead - 1968)

George A. Romero közismert horror filmje került a negyedik helyre. A filmet 114 ezer dollárból hozták tető alá, végül pedig mindösszesen 110 millió dollár került a "zsebekbe".

3. Ideglelés (The Blair Witch Project - 1999)

Hát az Ideglelésről tudjuk, amit tudni kell, egyébként számomra egy hatalmas csalódás volt ez a film, de ennek ellenére nagyon durván termelte a pénzt. 60.000 dollárból készült, és 250 millió dollárt termelt. Nem semmi. Na meg ugye új trendet indított útjára a kézi kamerás horrorokat.

2. Mad Max (Mad Max - 1979)

A Mel Gibson-féle Mad Max sem kimondottan horror, de hát én aztán nem fogok harcba szállni a nálam okosabbakkal, úgy hogy legyen horror, végül is be lehet suvasztani ide is. 200 ezer-ből készítették el ezt a remeket és végül 100 milliót tudtak vele összeszedni.

1. Paranormal Activity (Paranormal Activity - 2007)

No és akkor itt a "nagy" "meglepetés" a végére, a Paranormal Activity, amit meg aztán főleg ismerünk. 15 ezer dollárból hozták össze ezt az igazán rémisztő filmet (és ha valaki iróniát érez jól érzi), és 195 milliót könyvelhettek el. Októberben pedig jön a 3. rész, úgy mellesleg.

Az eredeti listát, még eredetibb nyelven egyébként itt találjátok:
http://www.horror-movies.ca/2011/09/9-most-profitable-horror-movies/

 

 

 

Címkék: cikk web box office

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr903240634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása