Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Night of the Demons (2010)

2010.11.02. 20:03 Tsabee87

Pont jókor néztem meg a filmet (jó már elmúlt, de aznap láttam), ugyanis Halloween éjszakáján játszódik a történet, és természetesen szörnyűséges, ahogy azt illik, és valahogy így néz ki:

Lelkes fiatalok egy elhagyatott, rejtélyes és kellően hatalmas házban múlatják az időt és ünneplik a Halloweent, értsd: isznak, drogoznak, dugnak. Ám aztán a rendőrei véget vetnek a partinak, haza zavarják a rendetlen gyerkőcöket és tulajdonképpen csak a házigazda és pár barátja marad a házikóban. A házikóban, amelynek rémes története van, ugyanis 85 évvel ezelőtt 6 ember eltűnt, egy pedig úgy felakasztotta magát, úgy, hogy a feje is leszakadt. Kisebb kutakodás után rá is találnak az eltűntekre, akik már csak holttestek, és a pince egy rejtett részén fekszenek, szépen köralakzatban, jó hullákhoz illően. Az egyik csontváz pedig hogy-hogy nem megharapja a Shannon Elizabeth-et, aki így el is kapja a démon-kórt.

Nagyjából ez a történet és nincs is ezzel semmi baj. A baj ott kezdődik, hogy a film többször válik unalmassá (és kiszámíthatóvá, bár ezt nem is annyira rovom fel negatívumként, mert ugye a mai filmek 95% ilyen, plusz mégis csak remake-ről van szó, és gondolom, aki látta az eredetit, azt nagy meglepetés nem éri - én egyébként azt nem láttam).

A szereplők buták, bár ha túl okosak az se jó, de itt most nem szerethetőek (jó a női szereplők talán, de csak mert többségük nagymellű, bár ugye horrorfilm castingon ez nagy fegyvertény).

A démonok viszont egész korrektek, először azt hittem Buffy szintű démonokat tolnak elébünk, amivel persze nincs baj, csak hát mégse túl ijesztőek, de azért a démonok többsége tényleg szörnyűséges volt, egyedül a Shannon Elizabeth démon volt egy picit félresikerült, vagyis inkább használjuk a kevésbé dermesztő kifejezést.

A flashbackek ellenben tetszettek, és azért egész kerek sztorit kaptunk, hogy 7 démon kell (heten vannak, mint a gonoszok, ugye), hogy miért ilyen kis köcsögök és mi is az ő tervük. A zenék szintén jók, imdb-n utána is lehet nézni, hogy pontosan miket lehet hallani, szerintem abszolút passzoltak a filmhez.

A végét se rontották el, úgy hogy összességében korrekt film ez, csak mégis volt pár dolog, ami miatt nem fogjuk a hűűű de fasza volt, kategóriába besorolni.

Egyébként a forgatás New Orleansban zajlott, erre van is utalás, illetve egész konkrétan a hurrikánra. Illetve említettem azt is, hogy remakeről van szó, egész konkrétan egy 1988-as film újrája ez, ami hasonló címet viselt és akkor 3 részt meg is ért (1988, 1994, 1997).

A szereplők közül Shannon Elizabeth-et már említettem, hozzá főként vígjátékok, de pár horror is köthető (13 kísértet, Vérfarkas). Egy másik női szereplő volt Monica Keena, ő pölö a Freddy vs. Jason-ben is ott volt. Említsük meg még Edward Furlong-ot, akinek habár ütnivaló feje van mégis csak betűt érdemel, láthattuk már a Kedvencek temetője 2-ben, de a Dark Reel nevű hulladékban is feltűnt.

A forgatókönyvet Adam Gierasch és Jace Anderson írta, bár ugye az 1988-as forgatókönyv nyomán. Gierasch korábban az Autopsy című filmhez írt forgatókönyvet, és rendezte is azt, csak úgy mint a Halottasházat, illetve ezt a filmet is. Jace Anderson pedig szintén (többek között persze) az előbb említett filmek forgatókönyvébe kontárkodott bele, szóval régi pajtások ők ketten.

A végére jár egy pontozás: 6/10.


Címkék: remake démon 2010 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr762411727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása