Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vonat (2008) - Train

2010.10.29. 10:38 Tsabee87

Mindig is tudtam, hogy a vonatok gonosz dolgok. Thomas döbbentette erre rá még régen - tudjátok a kis mozdony - mert szerintem az, hogy egy vonat mosolyog az nem normális, legalábbis nálunk, ahol a MÁV dolgozók nem teszik ezt soha. Szóval ez már elég horrorisztikus volt és talán ezen élmény hatására készült el a Train is. Bár igazából nem ez az igazság, mert a Motel lehetett az ötlet adó film és tulajdonképpen egy az egyben Eli Roth filmje köszön vissza, és csak kis eltérésekről beszélhetünk.

Van egy birkózó csapatunk, éppen Európában versenyezgetnek, ám de egy átmulatott éjszaka után, amire valószínűleg azért volt szükség, hogy sok cicit is vigyenek a sztoriba, lekésik a következő verseny helyszínre tartó vonatot. Szívásnak tűnik a dolog, de aztán szerencsére egy igen ellenszenves fejű néni ajánl egy vonatot, ami pont a célhely felé közlekedik.

No és ezután elkezdődnek a bonyodalmak, az 5 ember szépen fokozatosan, ahogy azt kell, elkezd elveszni és viszont látjuk őket, vérezve, kétségbeesve, megvagdosva. Ami fura, hogy ez a Motel esetében szerintem tök jól működött, itt pedig nem. Mikor a szerencsétleneket szabdalták nem azt gondoltam, hogy jaj, úristen, szegény, hanem, hogy gyerünk, gyerünk, gyerünk, haladjunk már.

A szereplők marhára sablonosak, persze itt nem is cél az, hogy megismerjük őket, csak bennem még a szimpátiának és a részvétnek sem volt nyoma. Ez mondjuk lehet azért mert szadista vagyok, de azért is, mert tucatkaraktereket kaptunk. Ettől azért működhetett volna a film, még se történt így. Pedig az, hogy a vonatos környezetbe teszik ezt ez még jobb, csak akkor ugye az embernek a bezártságot kéne éreznie, ehelyett marha nagynak tűnt a vonat, illetve mikor az egyik szereplőt sötétedésig nem találták meg egy vonaton(!!), hát az fura.

Emellett egyébként a gusztustalan részek valóban gusztustalanok, azokkal nem is volt különösebb gond, viszont a vége előtt nagyon leült a film, konkrétan az elalvás fenyegetett, ami azt hiszem nagy gond, meg az is, hogy elmaradt a katarzis. Pedig választ kaptunk a miértekre, ez jó, de nem volt ez olyan izgalmas, ha már ez a téma, akkor Robin Cook: Idegen test című könyve is érdekes, persze az nem horror, de ott is erre a füzérre van fűzve a cselekmény és akkor már inkább az, mint ez.

Ezeken kívül sok olyan dolog volt, ami nem illet a képbe, ezek egy része spoileres lenne, úgy hogy most kihagyom.

Thora Birch  volt a főszereplőnk, neki nagyon széles a szája (bár ez bizonyos esetekben előny lehet, de az nem a horror filmes szakma) A Végveszélyben és a Férfias játékokban Harrison Ford mellett ő is feltűnt, illetve a Gödörben is ott volt, ami mondjuk horrorisztikusabb alkotás. Gideon Emery-t lehet még megemlíteni, ő meg leginkább játékokhoz adja a hangját, de a Primeval-ban ott volt, az meg ugye horror.

A rendező és a forgatókönyvíró szintén egy Gideon, csak őt Raff vezetéknéven anyakönyvezték, a The Killing Floor nevű thrillert rendezte eddig, ami mondjuk említést érdemel.

Szóval a Train szerintem jó is lehetne, mert igaz, hogy nyúlás, de hát láttunk már ilyet és az nem jelenti azt, hogy rossznak kell lennie. Egyszer meglesni pedig jó, illetve, akinek a Motel nagyon tetszett, annak valószínűleg a Train is fog, habár azért nem egy a színvonal.

Részemről ez most 4/10.

 

Címkék: 2008 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr722405077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása