Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Véres karácsony (2005) - Santa's Slay

2010.10.26. 11:46 Tsabee87

Télapó itt van, leng a szakálla, meg az ökle is, egyenesen az arcunk felé. Valami ilyesmi a Santa's Slay című mókás kis horror. Ez került legutóbb a kezeim közé, aztán meg a lejátszóba és tulajdonképpen jót szórakoztam rajta, habár nem teljesen erre számítottam. Azt hittem valami komoly, vérengzős sztoriról van szó és ez nem is annyira igaz, de nem is annyira baj, hogy nem is annyira igaz (remélem már van, aki kezd összezavarodni - muhahaha).

A sztori a következőképpen néz ki: ugye van ez a piros ruhás jóságos öregember, aki hozza az ajándékokat (jó, nálunk csak a cipőbe és 6-án, de Amerikaországban ugye mások a szokások és a film meg ott készült), szereti a gyerekeket, szánját rénszarvasok húzzák, puttonya telis-tele jobbnál jobb ajándékokkal és marha jó fej az öreg.

Azonban nem volt ez mindig így. Esetünkben ugyanis tudni kell a Télapóról, hogy az Ördög fia és egy nagy pöcs volt, cseszegette a kisördögöket, szívatott mindenkit, akit ért és többet geciskedett, mint Berényi Miklós a Barátok Köztben. Ám de ennek vége szakadt, mikor is egy arkangyal legyőzte őt curlingbe, és ez a győzelem azt jelentette, hogy a Télapó ezer évig jó fiú lesz és amolyan Kozsósan keblére ölel mindenkit.

Így is ment ez évszázadokon keresztül, ám de az időlimit lejárt, a Télapó pedig visszaváltozhatott azzá az aljas rohadékká, aki korábban volt. Végre elkezdhetett bosszút állni a sok kis hülye gyereken az idegesítő levelek milliói miatt, illetve mindenki máson is, akikben saját sérelmeit látta. A Télapó pedig nem holmi kis miska, hanem egy igazi pofozógép, aki ráadásul ötletesebbnél-ötletesebb módon tudja legyakni az útjába kerülőket.

Remek az ötlet szerintem, bár biztos láttunk már korábban is hasonlót. Nekem a Supernaturalből rémlik a karácsonyi special edition, ami szintén az Evil Santa körül forgott, illetve azért a magyar hagyományokban is van erre példa, még hozzá a krampuszok. Igaz ők a télapóval vannak, de tulajdonképpen annak gonosz kis "hasonmásai". Nem is értettem soha, hogy a kedves, jóságos Mikulás honnan a picsából szedte össze azt a két köcsögöt, aki mindig mellette állt, hosszú nyelvvel és farokkal és csak kötözködtek (jó kis iskolai mikulás mókák).

Aztán a Tapló Télapó is valamelyest erre épített, persze máshogy tette mindezt, de ugye a télapó ott is egy aljas lény volt. Igaz senkit nem tűzött gyertyatartóval a falra és senkinek a hátába nem dobott karácsonyi díszeket. A mi Télapónk ebbe is eléggé otthon van.

Amit még kiemelnék az a Télapó szánhúzó állatkája, igen, egyedül van és még csak nem is egy felettébb dühös rénszarvasról van szó, hanem egy hatalmas, buta bölényről. A legjobb mikor az állat a viking hajókra emlékeztető szánt húzza maga után (mert hát azért szánhúzó bölény) és közben lába se rezzen, csak siklik a fellegekben, magával ragadó élmény és tényleg, mindennemű irónia nélkül.

Jöjjenek a szereplők, mondjuk én kettőt emelnék ki. A Télapó szerepében Bill Goldberg feszít, akiről talán elég annyi, hogy pankrátor volt és hát testhez álló szerepet kapott. Illetve Emilie de Ravin is a stáblistán helyezkedik el. Őt ugye a Lostból ismerhetjük, de horror kötödése is van, pölö a Sziklák szeme első része, illetve a Carrie 2002-es újrájában is ott volt.

A rendezés és a forgatókönyv is David Steinman elborult elméjét dícséri. Na most neki vagy nem volt gyerekszobája és nem kapott meg semmit a szüleitől, illetve még verték és egy mákos bejglivel és azért forgatott egy antikarácsonyista filmet. A másik lehetőség pedig az, hogy picit megcsömörlött a Karácsony és a "költsééé, költsééé, költsééé" mondanivalójáról (valljuk be ma már leginkább erről szól) és akkor amolyan alternatív válasz ez a film erre. Nem mondom, hogy nem beteges, bár ugye láttunk már ennél betegesebb horror filmet is, például a Cannibal Holokauszt jut az eszembe. Más kérdés, hogy a Santa's Slay nem említhető egy lapon azzal a förmedvénnyel.

A végére meg akkor álljon itt a pont szám, ami bizony 7/10. Megfogott, a poénok legtöbb része működött, az elhalálozásokért plusz pont is járhatna és végig jót szórakoztam. Néha pont csak ennyi kell.

Címkék: 2005 vígjáték amerikai film slasher 7/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr632397065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása