Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A nevem Bruce (2007) - My Name Is Bruce

2010.10.24. 12:34 Tsabee87

Az önkritika jó dolog. Valami ilyesmit gondolhatott Bruce Campbell is, amikor úgy döntött belevág a My Name Is Bruce című filmjébe és tulajdonképpen saját magának mutat fricskát. A kalapokat pedig lehet emelni, mert baromi jó filmet sikerült tető alá hoznia.

Habár inkább vígjátékról van szó, mint horrorról, azt gondolom mindenképpen itt a helye ennek az ajánlónak is. Hozzá teszem azért gyorsan, hogy ugye kapunk egy kis slasher beütésű szabdalást a főgonosznak köszönhetően, vér is fröccsen, szóval horror ez, csak mégis több annál. Egy old-school B film, ami nagyon jó. Talán így lehetne összefoglalni. De nézzük picit bővebben.

A sztori szerint egy Gold Lick nevű városkában egy temetős randalírozás után véletlenül kiszabadul a kínai háborúistene (hogy, hogy kerül oda? nyugi, erre is meg lesz a válasz a filmben). Mint jó háborúistenhez illik jól el is kezdi legyilkolászni a kisváros lakóit, akik ettől ugye érthetően a gatyájukba (bugyijukba) csinálnak és egy Bruce Campbell rajongó fiatal srác ötlete nyomán úgy döntenek itt már csak Bruce segíthett.

Campbell ugye saját magát alakítja a filmben (mert ezt még így konkrétan nem írtam le) és először azt hiszi, hogy születésnapi ajándékról van szó és az egész csak tréfadolog, ám aztán ráeszmél, hogy bizony nem babra megy a játék.

Mindez remek poénokkal (de tényleg, olyan igazi, néhol fetrengve nevetős félékkel), és kis millió utalással Bruce Campbell korábbi filmjeire, könyveire, reklámfilmjeire és kis karrierjére. Ezek miatt egyébként azoknak, akik egyáltalán nem ismerik Bruce Campbell munkásságát, talán unalmasnak fog tűnni film, ellenben akik egy picit is tudják, hogy ki az a Ashley "Ash" J. Williams, azok tuti nem fognak unatkozni a szűk másfélóra alatt.

Tulajdonképpen sokkal több elemezgetnivaló nincs is a filmen. Bruce Campbell rajongóknak kötelező, a többiek meg ismerkedjenek meg a színész filmjeivel, és aztán nekik is kötelező.

A szereplők közül Ted Raimi-t mindenképpen meg kell említeni, ő ugye még a Gonosz halottas időkből "származik" és hát itt is parádézik. Meg az udvariasság jegyében Grace Thorsen nevét is meg lehet említeni, meg azért is mert csinos, de egyébként sajnos csak 4 film szerepel a neve mellett imdb-n.

A rendezői székben is Campbell foglalt helyett és nem is először, hiszen a Hercules és Xéna sorozatokban is rendezett már részeket, illetve legutóbb a Man with the Screaming Brain című film került ki a keze alól.
A forgatókönyvet a Jim Carrey-s Maszk írója jegyzi, aki egyébként sorozatok terén se kis miska (Időzsaru, Smallville, Csillagközi romboló, Hősök) és nem mellesleg Mark Verheidennek hívják őtet.

A végére, a pontozás előtt pedig egy jó hír. Bruce vs. Frankeinstein címen készül a második rész is, naná hogy Campbellel a főszerepben, és Verheiden forgatókönyvével. Egyelőre úgy néz ki, hogy minderre 2011-ben kerül sor.

A My Name Is Bruce pedig nálam abszolút 8/10 és úgy, hogy igyekeztem nem elfogult lenni, mert akkor még 1 pont minimum járt volna.

Címkék: 2007 vígjáték démon amerikai film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr872394076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása