Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Albino Farm (2009)

2010.10.23. 16:01 Tsabee87

Sokféle városi legendát ismerünk. Ott vannak például a New York (ugye New York?) csatornáiban élő krokodilok, vagy a fogtündéres fog-helyett-pénzt trükköt is szerintem nyugodtan ide sorolhatjuk. Nos Amerikában egy Albino Farm nevű legenda is létezik, ami leginkább az Ozark hegység területén örvend népszerűségnek. Itt még egy vers is van erről a kis sztoriról.

Ennek fényében pedig nem nagy meglepetés, hogy készült egy film is, ami ezt a legendát hívatott megeleveníteni, képernyőre vinni, közkincsé tenni és még tök sokáig tudnék sorolni ilyen szinonimákat, de nem fogok.

Tavalyi filmről beszélünk (2009 - csak, hogy ha valaki esetleg mondjuk 2011-ben találna rá erre a bejegyzésre) és az igazi legendát én nem ismerem, de ez a film, a texasi láncfűrésszel hadonászó őrült történetére hajaz, illetve a Sziklák szeméből ismert, eldeformált szörnypofák is feltűnnek benne, tehát ha azt gondoljátok, hogy ez nem tűnik túl eredetinek, akkor én bólintok. 4 fiatal suhanc, valamiféle dolgozathoz készít anyagot, fényképeznek, meg videóznak, ám aztán egyszer csak elhagyatott, mogorva tájra érnek, és megismerkednek a legendával (egyébként történik mindez azután, hogy lerobban a kocsijuk (jé ez kísértetiesen ismerős)). A srácok aztán örömmel nyugtázzák, hogy hát a valamiféle dolgozatuk akkor akár erről a legendáról is szólhatna, mert az nem kicsit lenne menő. Ezért hát megpróbálnak a helyiekkel kapcsolatba lépni, megtudni valamit a rejtélyes történetről, ám de a környéken ritka bunkó mindenki. Azonban végül aztán csak oda jutnak ahova akarnak, és aztán rájönnek, hogy buták voltak és bizony ez a kis kiruccanás az életükbe kerülhet.

No hát ez lenne lényegében az Albino Farm. Nem lenne ám ez rossz, sőt szerintem marha jó, hogy egy arra felé helyi legendának számító sztorit feldolgoznak, de valamiért mégsem működik az egész. Persze picit gagyi, valószínűleg azért, mert hatalmas nyúlásnak tűnik az egész. Én konkrétan egy Sziklák szeme újraértelmezésnek gondoltam első körben.

Hogy miért nem működik. Én a karakterekre fognám, mert ők is sablonosak, a négy fiatal mindenképpen, de a hely lakói is azok az emberek, akik minden ilyen helyet laknak, nincs bennük semmi új ötlet. A legenda egyébként egészen titokban marad és nekem nagyjából az jött le, hogy van egy hely, ahol vannak ezek a csúnya mutánsszerű lények, akik régen valószínűleg sokat nézték a Gazdagok és szépeket, és megutáltak mindenkit aki gazdag és szép, mert ők meg marha randák. Osztán mivel rosszul szocializálódtak megölik azokat akik nem ők. Barátságos emberek ezek, annyi szent.

Ezeken kívül egyébként nem annyira lehet belekötni semmibe, talán még a feszültség, meg a csavarok hiányoznak, de a készítők nem erre alapozták a filmet. Se baj, majd legközelebb.

Egyébként az imdb szerint a Wrong Turn 4 címet is viseli a filmecske, ami meg valóban hasonló volt, csak szerintem jobb, legalábbis az első két rész mindenképpen (a 3. még egyelőre kimaradt).

A rendezés Joe Anderson és Sean McEwen nevével van fémjelezve. Andersonnak abszolút első munkájáról beszélünk, míg McEwen színészként már feltűnt itt-ott, illetve egy rövid filmet is rendezett/írt már, jelenleg pedig a Tweaker's Delight névre hallgató vígjátékon munkálkodik íróként.
A főszereplő nőci meg Tammin Sursok volt (valszeg még most is így hívják ám), ő dél-afrikai lányka és horror kötödése nem annyira van, viszont itt-ott feltűnt kisebb szerepekben, meg sorozatokban is előfordult.

4/10, mert lehetett volna ez sokkal jobb is, ehhez képest pedig egy közepesnél gyengébb filmet kaptunk, amit valószínűleg nem fogunk újra nézni, de azért nem is fogjuk végig szenvedni.

 

Címkék: 2009 mutáns amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr652393268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása