Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Christmas Horror Story (2015)

2016.10.19. 17:25 Csabi87

A karácsony az karácsony. Még a horrorrajongók számára is. Szeretjük a konyhából beszökő sülő bejgli illatát és azt, hogy a töksötét horrorfilmnézést ilyenkor a háttérben a feldíszített fenyőfa fénysora töri meg. A legjobb pedig talán az, ha az ünnepkor ünnepi horrort nézünk. Ha viszont már unásig ismételtük az ilyenkor mégis csak klassziknak nevezhető darabokat, akkor néha érdemes egy-egy újdonságot felkutatni. Ezt tesszük most.

Az A Christmas Horror Story címében egy kicsit becsapós lehet, ugyanis a film nem egy, hanem rögtön négy történetet tár elénk, antológia formájában. A megvalósítás viszont egy kicsit érdekes, hiszen nem a megszokott módon one by one módon ismerjük meg a sztorikat, hanem hol az egyikből, hol a másikból látunk jeleneteket, ezért talán kicsit jogosan várjuk azt is, hogy mikor fonódnak egybe a kalandok.

Az egész sztoriban talán William Shatner a kapocs, aki rádiós műsorvezetőként kalauzol minket, igaz azért akadnak közös pontok az egyes történetekben. A kalandok során pedig megismerkedhetünk az alakváltó koboldokkal, ellátogathatunk az Északi sarkra, ahol a Télapó a megvadult és megfertőzött manókkal kell, hogy felvegye a harcot, de természetesen a Krampusz sem marad ki a buliból.

tovább »

Infini (2015)

2016.10.16. 21:25 Csabi87

Az utóbbi időszakban talán kevésbé vagyunk elkényeztetve jól sikerült sci-fi horrorokkal, sőt talán azt is kijelenthetjük, hogy alapvetően kevés az ilyen próbálkozás. No de mit lehet tenni, ha éppen a zombifilmek élik reneszánszukat.

Ennek ellenére viszont olykor-olykor felbukkan egy-egy témába vágó alkotás, az idei évben pedig az egyik ezek közül az Infini. Tulajdonképpen a film egy kellemes meglepetés, mert habár nem egy A-kategóriás produkcióról van szó, mégis egy abszolút korrekt, amolyan retro hangulatot árasztó sci-fi horror ez.

A történet egy csapat katonáról szól, akik egy földönkívüli utazásra indulnak, egy bányász bolygóra, hogy megmentsék With Carmichael-t, aki a bolygón történt katasztrófa egyetlen túlélője. Az idegen helyen ugyanis egy biológia vírus szabadult el, de korántsem biztos, hogy már eltűnt és hőseink biztonságban vannak.

tovább »

A vér bibliája (2013)- Blutsschwestern

2016.10.14. 18:32 wodahs krad

A vér bibliája (2013)- Blutsschwestern4020628915605.jpg

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim. Van szerencsém bemutatni egy tényleg jó német filmet, egy egész jó kis thrillert melynek címe Blutsschwestern. Furcsa mód amint megnéztem a filmet haladéktalanul írni szerettem volna róla, elvégre ritkán látni jó német filmeket. DE, hogy félreértés ne essék ne egy durva marcangolós, vérengzős, szervdobálós filmnek gondoljátok. Szó-szó a cím, mint Vér Bibliája kicsit félrevezető tud lenni. De mindössze csak annyi tárgyilagosság van a címben, hogy egy boszorkány emberi vérrel írt bele egy bibliába varázsigéket még a XV. században.dbm020015d_2.jpg

Na de akkor lássuk is miből élünk. van egy „átkozott” könyv és egy elégetett boszorkány. Eddig stimmel. Mivel a könyvet nem tudták elpusztítani ezért egy egyetemi könyvtár tiltott részében rejtegették, amit egy fiatal hallgató Milla talál meg, majd lopja el. Milláról annyit illik tudni, hogy meglehetősen realista látásmódja van, ezért nem hisz a természetfölöttiben. Valójában ő maga sem érti miért is vitte magával eme irományt, de ha már egyszer hozzá került barátnői (Jeanette, Stefi és Alexandra) unszolására ki is próbálja. Első trükk, amivel próbálkoznak egy szimpla levitációs varázs, amely a sok hűhó és előkészület ellenére kudarcba fullad. Legalábbis elsőre úgy tűnik, de az éjszaka folyamán Milla alvás közben lebegni kezd ágyikója felett. Tehát a varázslat valóban megtörtént. Viszont tette nem marad figyelmen kívül, mivel egyik professzor mindent tud a könyvről és próbálja visszaszerezni, amelynek az lesz a következménye, hogy kizuhan az ablakon.blutsschwestern-jasmin-lord-haelt-ein-magisches-buch.jpg

Az ő fia is tud a könyvről, aki szintén az egyetem egyik professzora és jóval aktívabban próbálja a lányt rávenni, hogy dobja el a könyvet. Még a fizikai erőszaktól sem retten vissza. A lány védelmében a prof-t elmegyógyintézetbe zárják. Viszont már Millának is kezd gyanús lenni a könyv és az azt körülvevő sötét erők. Szíve szerint leállna a varázslatokkal, de barátnői csak nem hagyják békén és újabb és újabb varázslatokra veszik rá. Egy idő elteltével Millának már a könyvre sem nagyon van szüksége és magától varázsol. Még szép is lenne csinos hősnőnk élete, ha éppen nem kapná rajta udvarlóját, ahogy éppen egy másik lánnyal flörtöl. Ez a bűn nem maradhat megtorlatlanul! Elő is kapja a könyvet és megátkozza a fiút: „Soha többé ne nézzen más nőre”. Másnap csóri srác kötőhártya gyulladással ébred, melynek köszönhetően tényleg alig lát. Az átok eredményessége után Milla jobbnak látja megszabadulni a könyvtől és a folyóba dobja. És itt vége is. Vagy mégsem? A könyvben utalás van a Sátán életrekeltésének rituáléjára is melyhez 5 szívet kell feláldozni + a boszorkány vagy annak leszármazottjának a szívét. Így alakult, hogy Millácska élete furcsából veszélyesre váltott.hqdefault.jpg

Mint írottam, beszámolóm elején nem egy véres horrorra kell gondolni. De egy megnézhető film szerintem. Nekem legalábbis tetszett. Egy kis kikapcsolódásra tökéletes. És azoknak is ajánlatos, akiket vonzanak a mágia és boszorkányság misztikumai. Engem kicsit a Bűbájos Boszorkákra emlékeztetett és mintha egy kicsi lenne belőle az Ördög Naplója c. horrorból is.

Szereplők:

Jasmin Lord (Milla) kinek ez volt az első filmje és szerintem remekül alakított.

Paula Schramm (Stefi) aki a lelkes, aranyos lánykát alakította.

Roy Peter Link (Tim) Milla udvarlója és „hős” lovagja.

Esther Schweins (Dr. Schwarz) a lányok mentora és segítője ki imád tanítani az egyetemen.

Rendező: Kai Meyer-Ricks

A film nekem 7/10-es volt.

 

Horror klippek 52.

2016.09.13. 23:23 SZANDRA

Argento és Bava filmje, a Démonok több rockzenében is bővelkednek, de talán a Scorpions - Dynamite dala az egyik legkiemelkedőbb klip ehhez a horrorfilmhez. Remélem a filmhez is kedvet csinál Nektek, íme:

 

Horror klippek 48.

Gorlock - Its Skeleton Along the Living Worms

2016.08.28. 22:54 Herschmi

Videó a Zombie Flesh Eaters jelenetiből.

http://www.youtube.com/watch?v=u5iH-ZKz2ag&feature=relmfu

Ha ismertek hasonló videóklippeket, írjátok meg kommentben!

Holtak hajnala (2004) - Dawn of the Dead

2016.08.26. 10:56 Csabi87

Kicsit nehéz helyzetben vagyok, hiszen akadnak olyan filmeket, amelyeket nem igazán kell bemutatni és ajánlani a közönségnek, a többség már úgyis látta, ráadásul valószínűleg többször is. A Holtak hajnala ugyanis sokak szerint az egyik legjobban sikerült zombis film és az sem igazán érdemi információ, hogy valójában egy a '70-es évek végén készült George A. Romero remake-jéről van szó, ezzel is pontosan tisztában vagyunk.

A történetről viszont mégis csak álljon itt pár sor a mihez tartás végett. Egy ápolónő, egy rendőr, egy nagyképű értékesítő, egy bűnöző és még sokan mások. Mi a közös bennünk? Mindösszesen annyi, hogy most egymásra számítva kell túlélniük a zombiapokalipszist egy pláza falai köz rekedve. A dolog talán egyszerűnek tűnik, de az emberi természet mindent megnehezít, így hőseink dolgát is.

tovább »

Extinction (2015)

2016.08.24. 17:37 Csabi87

A Matthew Fox főszereplésével készült Extinction című zombis fimet ugyan Magyarországon forgatták, de nem ez lesz az a mozi, amelyben egyre másra keresgélhetjük az ismerős helyszíneket, épületeket. Sebaj, gondolhatnánk, maradnak a zombik, akiktől még bőven működőképes maradhat a végeredmény, sőt.

Az Extinction történetének alapjául egyébként egy regény szolgált, így talán nem kell fröcsögve hörögnünk, hogy jaj itt egy újabb zombifilm, mert mást újabban úgysem tudnak kitalálni. No mondjuk megtehetjük ez, de azt is gondolhatjuk, hogy ha a regény volt előbb, akkor még egy korrekt és figyelemre méltó végeredmény is kisülhet.

Kezdés gyanánt egészen eseménydús képsorokat kapunk, abból a fajtából, ami hiszem, hogy bőven a fotelba tudja szegezni a zombifilmre éhes nézőhordát. Egy buszon utazunk, egy csomó rémült emberrel és minden áron szeretnénk túlélni, az oltalmazó kasznin túl ugyanis vérszomjas zombik várják, hogy megkaparintsák ínycsiklandozó agyunkat. 

A krach azonban beüt, a buszt is megtámadják az agyhalottak, hőseink pedig csak egy paraszthajszálnyival tudnak megmenekülni, ráadásul nem is mindannyian, egyiküket ugyanis megharapja az egyik fenevad, így csak a két férfi marad életben és a megharapott asszony kislánya.

Ezt követően viszont ugrunk egyet az időben előre hétmérföldes csizmánkkal és egy zimankós, már-már jégkorszaki helyzetben találjuk magunkat. Hőseink továbbra is élnek, bár inkább a hideggel és az apokalipszis utáni állapotokkal küzdenek, no meg egy kicsit egymással. Ugyanis az idők során a két férfi egymás ellen fordult, de hamarosan úgy tűnik ismét szükségük lesz egymásra, mert a zombik újból visszatérnek a szürke hétköznapokba.

tovább »

Minotaur (2006)

2016.08.24. 08:13 wodahs krad

Minotaur-2006.jpgA mítosz szerint mielőtt Mínosz királlyá lett volna, jelet kért Poszeidóntól, hogy vajon ő vagy fivére ennek a násznak az eredménye lett Minótaurosz lesz-e az uralkodó. Poszeidón Minósznak jósolta a királyságot és ennek jeléül egy fehér bikát küldött, amelyet Minósznak fel kellett volna áldoznia a jóslat beteljesülésekor. Minószt azonban elbűvölte a tengerből előbukkant fehér bika szépsége, nem ezt áldozta fel, hanem egy másik bikát, remélve, hogy Poszeidón nem veszi észre a cserét. Poszeidón haragjában őrületet küldött Minósz feleségére, Pasziphaéra, így az asszony szerelmes lett a bikába. Az ezermester Daidalosz segítségével Pasziphaé megtalálta módját, hogyan egyesüljön a bikával, és. Minótaurosznak emberteste volt, bikafejjel és farokkal. Amíg gyermek volt, Pasziphaé dajkálta, de később már nem tudta kezelni vérengző sarját. Miután Minósz tanácsot kért a delphoi jósdától, knósszoszi palotájában egy óriási labirintust építtetett Daidalosszal, és ott helyezte el a Minótauroszt.

Legalábbis eme történet alapján készítették a Minotaur c. filmet. Ezután jött Thézeusz aki elpusztította a Minotauruszt és egy gombolyag segítségével kijutott a labirintusból. de ebben a filmben Theo szerelmét viszik el a labirintusba áldozatul. Sok idő telt el az óta, de Theo ég mindig úgy hiszi, hogy kedvese életben van és ő rá vár. A következő áldozati csapatba beférkőzve eljut a halálos útvesztőbe. A labirintus feletti kastélyban él Deucalion király és húga kik az alternatív hőst játsszák ebben a történelmi mítoszban. A hugica idő közben átáll az áldozatokhoz miután szembesült bátyja szerelmi vágyakozásával.

minotaur-2006-400081-2.jpgA film nekem bejött. A Minotauruszt hitelesen kreálták… azonban hátránynak tartottam, hogy a lény 4 lábon mozgott. Én eddig mindig 2 lábon láttam, de a rendező már csak tudja. Ijesztőnek viszont nem mondanám, de azért egy kis feszültséget okozhat. Ha valaki elég képzelőerővel bír ahhoz, hogy beleolvadjon a filmbeli környezetbe, ami egyszerűen szólva MINDEN KANYARBAN OTT VÁRHAT A HALÁL, akkor át fogja érezni a szereplők félelmét. És még társulhat ide az a tudat is, hogy nincs kiút. Vérengzés és gyilkolás is akad benne eléggé. Ajánlom a filmet mindazon fiataloknak kik vonzódnak a görög mitológiához és legendákhoz.

Minotaur2006-09_zps9eaa3d51.jpgA filmet Jonathan English rendezte kinek a Lovagok háborúja (2011) filmet is köszönhetjük, ami szintén egy remekmű. Theo szerepében Tom Hardy-t üdvözölhetjük aki, hát elég megdöbbentő számomra, de Bane-t alakította a Batman: felemelkedés-benn. A gonosz szerepében lévő Tony Todd-ot, meg már pár horrorban láthattuk (Kampókéz; Az élőholtak éjszakája; Végső állomás; Holló) és szerintem mind felismeritek. A színészek játéka hiteles és nem lehet rá panasz azonban a film sztorija kicsit befásult.

A filmre 10/5 pontot adnék.

Csontok (2001) - Bones

2016.07.29. 21:29 GinnyWinchester

Tudom, mit gondoltok: Snoop Dogg-ot egy horrorfilmben kb. annyira lehet komolyan venni, mint mondjuk Barbie-t. Én is ezt gondoltam, pedig amúgy bírom őt. Fogalmam sem volt, mit várjak ettől a filmtől, vagy várjak-e egyáltalán valamit. Dehát végülis a sztori jól hangzott, már az elején feltűnt benne egy kutya, na meg Katharine Isabelle és Bianca Lawson. Mi rossz történhet?

still-of-snoop-dogg-in-bones-2001.jpg

A történet szerint Jimmy Bones (Snoop Dogg), a környék egykori védelmezője húsz év után visszatér a halálból, hogy bosszút álljon mindazokon, akik egykor elárulták és meggyilkolták. A virágzó negyedből gettó lett, Jimmy háza pedig egy gótikus romhalmaz, amit néhány fiatal át akar építtetni éjszakai szórakozóhellyé. A mozgolódás felzavarja Jimmy szellemét a házban, így aztán megkezdődik a régi ügyek véres lezárása. 

tovább » Címkék: 2001 amerikai film 6/10 ajánlók

Parajelenségek (2007) - Paranormal Activity

2016.07.27. 17:35 GinnyWinchester

Nemrég tűnt csak fel nekem, hogy ennek a csodás szériának csak az arról a részéről nem írtunk még, amelyik ér is valamit. Természetesen az elsőre gondolok, ez még az újdonság varázsával kecsegtetett, a folytatások erre már nem voltak képesek, vagy csak nagyon kis mértékben. Emlékszem, hogy ezt először egyedül néztem otthon, éjjel, teljes csendben, fülhallgatóval. Ugye mondanom se kell, hogy utána elég nehéz volt nem felkapni a fejem minden apró zajra. Az elalvás is kalandos volt. Szóval gratula a készítőknek, mert velem ilyen ritkán van.

paposter.jpg

A történet egyszerű: egy fiatal pár új házba költözik, hogy megkezdjék közös életüket, és minden teljesen frankó egy ideig, azonban kis idő elteltével a lány, Katie, elkezd furcsa neszeket hallani meg olyasmiket látni, amik talán ott sincsenek igazából. Úgy sejti, hogy ha van ott valami, az nem jó szándékú. A párja nem sokkal később ráveszi őt, hogy ugyan szereljenek már fel pár kamerát a házban, hogy kiderüljön, van-e ott valami, vagy csak Katie-nek van túl sok szabadideje és/vagy élénk fantáziája.

tovább » Címkék: paranormal activity

Kampókéz (1992) - Candyman

2016.07.26. 23:34 GinnyWinchester

Ezt a filmecskét anno egy általános iskolai kirándulás alkalmával néztem meg először néhány hasonló ízlésű kedves osztálytársammal. Mondanom se kell, nagyon tetszett, és libabőröztünk rajta rendesen. Az igazán jó dolog viszont az, hogy ennyi év elmúltával is ugyanolyan élmény, mint először.

8139842091_37d2a57df9.jpg

A film a Kampókéz rémtörténetét veszi alapul. Főhősnőnk, Helen és legjobb barátnője, Bernadette tanulmányt írnak a városi legendák továbbéléséről, ehhez sok emberrel készítenek interjút, és az egyik alany igen értékes információval szolgál: nem olyan messze tőlük, az egyik kisváros bandák uralta negyedében volt (vagy van?) a Kampókéz "lakhelye", az egész legenda kiindulása oda köthető. Helen nem ijed meg a saját árnyékától, úgyhogy ráveszi Bernadette-et, hogy vegyék szemügyre a szóban forgó lakást, ahol nemrég egy nő különös körülmények közt meghalt.

get.jpg

tovább » Címkék: 1992 amerikai film 8/10 ajánlók

Előzetesen a Preacher folytatása

2016.07.26. 13:36 Csabi87

A San Diego-ban rendezett Comic Con-on nem csak a mozifilmek kapták a főszerepet. Ahogy az lenni szokott a sorozatos előzetesek és információk számára is bőven volt hely. 

A jelenleg is futó Preacher című sorozat például egy előzetest kapott.

A sorozat az AMC-n nézhető hétfőnként.

The Walking Dead 7. évad Trailer

2016.07.22. 22:52 Fat23

Végre befutott ez is, A Comic Conon, San Diegoban debütált a hetedik évad előzetese. Nagy meglepetések ugye nem értek senkit azzal, hogy a Negan előtt térdelő társaságról nem tudunk meg semmit perpill, de fura is lett volna ha ellövik a poént már most. Ellenben ami biztos Ezekiel és Shiva a porondra lép és megismerhetjük a királyságot, raszta vezetőjével együtt. A találgatásoknak legalább ezen a ponton vége, lesz tigris. Rengeteg új szereplő csatlakozik az évadhoz, köztük természetesen állandó is, de azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy a legérdekesebb Negan karaktere lesz. Egész ütős kis előzetest kaptunk szó se róla, de a lényeg majd októberben érkezik az első résszel.  Gyenge tűzoltás ez, de legalább valami.

Címkék: the walking dead

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu