Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hívás (2013) - The Call

911-es kalandok

2017.02.20. 10:09 Csabi87

A hétvége utolsó filmje nem is lehetne más, mint A hívás, amely egyrészt az előzetesek alapján egy egészen izgalmas thrillernek tűnt, másrészt pedig az akkori képsorok láttán azt is elkönyvelhettük, hogy Halle Berryt megtréfálta a fodrász.

Utóbbin talán kicsit nehéz túllépni, hiszen hiába öregszik ő is, ez nem feltétlen látszik rajta, viszont ha madárijesztőt csinálnak belőle, akkor nincs mit tenni. Persze ez legyen az utolsó dolog, amibe belekötünk egy film kapcsán és baromira örülhetünk, ha ez a legnagyobb probléma.

Sajnos A hívással nem csak ez a baj, de mielőtt abba belefolynánk nézzük a történetet.

Jordan Turner a New Yorki segélyhívó központban dolgozik, a sok hang közül ő az egyik, aki válaszol a bajba jutottak hívásaira és szakképzett módon igyekszik segíteni szegény szerencsétlenek. Általában ezzel nincs is probléma, azonban egy keményebb veszélyhelyzet esetén a központosnak is észnél kell lennie. Jordan viszont itt hibázik, ugyanis egy lány hívja a 911-et, aki egyedül van otthon, miközben egy férfi éppen behatol a házba. Jordan először azt tanácsolja a lánynak, hogy bújjon el a házban, amivel nem is volna probléma, de miután megszakad a hívás és Jordan visszahívja a bajba jutott lányt, a telefoncsengés elárulja a tartózkodási helyét, így a betörőnek gyerekjáték elkapni a fiatalt, akit aztán pár nap múlva meg is öl.

Jordant természetesen eszi a fene és a méla bú, a központos állást is ott hagyja és inkább az újonc képzésből veszi ki a részét, hogy valamelyest megnyugodjon a lelke.

Azonban fél év elteltével, újabb hívás érkezik, ami cseppet sem kalandos módon ismét Jordanhez fut be és, ahogy telnek az idegőrlő percek, kiderül, hogy az emberrabló ugyanaz a férfi, aki 6 hónapja megölte a másik lányt.

Naná, hogy Jordan akcióba lendül és HAJBA kap a gonosszal.

tovább »

2013 legjobb horrorsorozatai

2017.02.11. 09:30 Csabi87

Egy meglehetősen elnyújtott szavazás ért véget a blogon, ugyanis még tavaly decemberben tettük fel a kérdést, hogy melyik a kedvenc horror beütésű sorozatod, most viszont jön a lepel lerántás.

Több, mint 1400 szavazat érkezett, a győztesre pedig 50%-kal nyert. Valószínűleg a sorozat kiléte nem is kérdés és nem lesz meglepő, mindenesetre a tizediktől haladunk a dobogó irányába.

10. Hemlock Grove

Az Eli Roth nevével is fémjelzett NetFlix sorozat tavalyi újonc és egyfajta vérfarkas történet próbál lenni, többek között Famke Janssen remek főszereplésével. Őszintén szólva én 3-4 részt bírtam ki és jött a pihenőpálya. A témakörben induló újdonságok közül talán tényleg a leggyengébb láncszemről beszélhetünk, mind szereplők, mind horror tekintetben.

9. Dracula

Az NBC tavaly úgy döntött, hogy életre kelti Dracula grófot, a feladatot pedig Jonathan Rhys Meyers-re bízták. 10 rész már le is ment, viszont a blogon meglehetősen mostohán bántunk a sorozattal, de talán valamikor pótoljuk az első évadot.

8. Under the Dome

Stephen King azonos című regényéből készült a sorozat, amelyet időközben már itthon is bemutattak - nahát a TV2-nek is vannak jó húzásai. Ami biztos, hogy a debütálás egy második évadot is megért és habár kicsit csücskös horrornak nevezni, azért gondolom nincs vita abban, hogy helye van a listán és tény az is, hogy a jobb King-adaptációk közül való.

7. Sleepy Hollow

Azt már az előzetesek alapján is látni lehetett, hogy a Sleepy Hollow még akár jó is lehet és igazából nem is kellett túl nagyot csalódni, hiszen az első rész remek kedvcsináló volt és habár hullámvölgyeknek sem voltunk híján azért végezetül egy remek történet kerekedett ki és pofátlanul jó zárással. A Sleepy Hollow nem világ megváltó sorozat, de szórakoztató és néha pont ennyi kell.

1412 szavazat

1. The Walking Dead 50%
2. American Horror Story 21%
3. Supernatural 10%
4. Hannibal 8%
5. Bates Motel 3%
6. Teen Wolf 2%
7. Sleepy Hollow 30%
8. Under the Dome 2%
9. Dracula 1%
10.Hemlock Grove 1%

Az átjáró (2005) - Devour

Ördögi program

2017.02.09. 07:37 SZANDRA

az_atjaro_2005_poster.jpgNem kevés horrorfilm található, ami valamilyen ördögi számítógépes programmal, sátánista utalásokkal, és az ebből adódó mészárlásokról szól. A mai modern világban, ez persze egy könnyen szerzett ötlet, hiszen mi se lehetne ijesztőbb, hogy az interneten keresztül tör be a Sátán az otthonunkba. Ebben a filmben sincs semmi különös, Jake Gray barátai hatására elkezd egy játékot, ami kegyetlen tettekre buzdítja a játékosait. Ezután kezdődik a tortúra, ugyanis Jake ismerősei, és mindenki a környezetében óriási veszélyben van, és Jake minden erejét bevetné, hogy megmentse őket.

Jake igen különleges figura, megismerjük a múltját, és az annál bizarrabb gondolkodását. Furcsa látomásai, pontosabban képzelgései vannak, amik mind tragikus és brutális befejezésben összpontosulnak. Jake-t jó ideje zaklatják ezek a víziók, és csak súlyosbodnak, mikor haverja, Conrad regisztrálja őt az Átjáró-ba. Itt különböző feladatokat kapnak, mind, amiket a résztvevőknek teljesíteniük kell. Jake pedig, miküzben barátait sorra veszti el, megpróbálja kideríteni a játék valódi kilétét, hogy nehogy ő is erre a sorsa jusson.

Jake közben megismerkedik Marisollal, aki ért az okkult tudományokhoz, és megmutatja a fiúnak, hogyan tud közelebb jutni a megoldáshoz. Kettejük kapcsolata egyre szorosabb lesz, miközben a játék halad a véres befejezése felé... Lehetne mondani, hogy ez a játék a lelkük saját sötétségének, és rejtett gondolatainak a kivetülése, nagyon drasztikus, vérengzős módon, de ez se lenne 100%-ban igaz, bár tény, azzal sokkal ütősebb film is kerekedhetett volna. Így viszont ment egy misztikus számítógépes hátteret, ami kiinduló ötletnek nem is rossz, csak sokkal több rejlett benne.

233799_galeria_az_atjaro_02.jpg

Jellemrajzban Jake karakterét kell kiemelni, igazán pozitív irányvonal, hogy tényleg megismerjük, nem csak kimondottan a rémes álomképeit, hanem a családját is, apját, hánytatott sorsát, az érzéseit, egy horrorfilmben igencsak dicséretes, hogy be van mutatva a főszereplő, minden pozitív és negatív vonásaival együtt. Idealizálva van, de a történet haladtál ez egyre inkább kétségessé válik, egészen az eléggé nehezen érthető végéig. azért írom, hogy nehezen érthető, mert bár nagyon koncentráltam, a film közepe felé elveszik a lendület, és elkezd mindenféle okkultista vonalat belekeverni, ami nagyon jó, de annyira meg van bojgatva, hogy a vége összekuszálódik, és bár lehet hogy mindenkinek mást mond. Láttam többféle alternatívát, hogy ki hogyan értette, de sajnos nincs annyi kraft ebben a műben, hogy a székhez bilincseljen, bár ez lett volna a szándék.

Kicsit sajnálom, hogy Jake környezetében lévő embereket csak felületesen ismertük meg, ha nagyobb hangsúlyt kapnak, és nem lenne ennyire egyértelmű egy-két ember sorsa, izgalmasabb is lehetett volna a cselekményszál.

devour.jpg

Színészi játékban nem valami kiemelkedő az alkotás, az egyetlen húzónév Jensen Ackles, akinek valljuk be, nem ez élete legnagyobb szerepe. Az Odaát rajongóknak gondolom nem kell külön bemutatni ezt a filmet, ahogyan Jensen Acklest sem. Ők biztosan élvezni fogják a filmet, mégha csak a színész miatt is, de egy későesti kis kikapcsolódásnak megéri a film. 5/10.

 

Címkék: 2005 amerikai film 5/10 ajánlók

A mágikus könyv (2002) – Maléfique

2017.02.09. 07:37 wodahs krad

malefique_2002_reference.jpgA történet egy fegyházban játszódik, ahol 4 elítélt: Lassalle, Carrére, Marcus és Paquerette. Mind a 4 fogolynak megvan a maga bűne. Ezek közül szerintem a legdurvább Paquerette bűne, melyet most nem lőnék el, de annyit nem árt tudni a fazonról, hogy MINDENT fel zabál amit csak tud. Eléggé hibbant is az ürge. Neki nem sok jövőt sorsolunk. Marcus egy transzi csávó aki külsőleg már félig mondható, mert női melle van mellyel szoptatja is a kis Paquerettet. Tudom kicsit durva. Ráadásul nagyon sokat edzi a karját azt tervezve, hogy átmászik a falon és kiszabadul a sittről. Lassalle egy öreg veterán a börtönben. Első benyomásra talán még ő a legnormálisabb, de a film előre haladtával talán ő lesz a legzakkantabb. Végezetül Carrére aki meg van róla győződve, hogy felesége leteszi érte az óvadékot és végre hazamehet. Különben a 4 férfi egész jól kijön egymással. Nem sűrűn van köztük konfliktus, egészen addig, amíg a cella falából ki nem türemkedik egy tégla, amely egy titkos naplót rejt magában. A könyvet Carrére veszi magához és varázslatos áhítattal bújja a lapokat.

1375007622_2143555.jpg A napló egy Danvers nevű fegyencé volt aki az 1920-as években raboskodott ezen a helyen. A könyvecskéjét teleírta varázslatokkal, melyek segítségével szökött meg. Eleinte nem hittek ezekben a varázslatokban, de a lökött Paquerette kívánságára kipróbáltak egyet, ami sikerült is. Felcsillant a remény a szökésre ám a varázslat balul sül el és az agyalágyult mindenevő (Paquerette) fizeti meg az árát. Marcus besokall, ezért kihajítja a könyvet, ám az késöbb egy új rabbal egyetemben visszakerül a cellába. Az új cellatárs kicsit furcsa, folyton kamerázik és az éjszaka közepén a napló segítségével megszökik a börtönből. A videót ott hagyja a társainak, akik felhasználva a felvételt megnyitnak egy kaput a könyv segítségével ami kivezeti őket a börtönből… vagy mégse?malefique_2002_reference (1).jpg

A filmet Eric Valette rendezésének köszönhetjük (Nem fogadott hívás). A film költségvetése 1 millió euró volt. Legelső a címe a 2Négy fal között” lett volna, de ezt nem tartották elég érdekfeszítőnek így hát Maléfique lett a címe. A kritikusok nagyon díjazták a filmet ahogy mondták: sikeres horrorfilm. A film elnyerte a Special Jury Award díjat.

A szereplőkről nem sokat tudok mondani. Így remélem beéritek a nevükkel és, hogy melyik filmből ismerhetitek őket. Gérald Laroche (Carrére) aki a Tulipános Fanfan c. filmben játszotta a gonoszt. Philippe Laudenbach (Lassalle), Az igazi télapó. Csak megjegyzés szerintem kicsit elmebeteg képe van a bácsinak. A transzi szerepében Clovis Cornillac azaz Marcus. Hát az Asterix az Olimpián c. filmben furcsán nézett volna ki Asterix szerepében mellekkel. És végül Dimitri Rataud akinek sajnos ez az egyetlen filmje. Ráadásul szerencsétlen Paquerettet játsza… túl meggyőzően.malefique-2002-L-Gelupf.jpeg

Biztos lesz olyan ember kinek tetszik ez a film. nekem unaloműzésnek elment így hát 10/4-re pontozom. 

 

Rémálmok és lidércek - Csatatér

Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King (2006)

2017.02.05. 14:27 Csabi87

A minap Stephen King után keresve futottam bele a TNT 2006-os minisorozatába, amely az író Rémálmok és lidércek című novelláskötete alapján készült. Annak idején terveztem, hogy átrágom magam a szérián, viszont valahogy mégis feledésbe merült az egész, amiért leginkább talán csak a sört tehetem felelőssé. A kis kutakodásom viszont ismét előtérbe hozta a sorozatot és arra gondoltam, hogy érdekes lehet megemlékezni a sorozatól és annak egyes epizódjairól. Ennek veselkednénk most neki.

Imádom King novelláit, talán jobban is szeretem őket, mint a nagyobb lélegzetvételű írásait, a Rémálmok és lidércek pedig a szerző legjobb gyűjteményes kötete, zseniális történetekkel és remek írásokkal.

2006-ban a TNT be is rendelt egy végül 8 részből álló sorozatot, amelyben egy-egy novellát dolgoztak fel. Az első részben a Csatatér (Battleground) nevű írás kapta a főszerepet.

tovább »

Strigoi (2009)

2017.02.03. 18:29 Csabi87

A 2009-es Strigoi címét látva első ránézésre talán azt hihetnénk, hogy egy fasza vámpíros filmmel van dolgunk,amelyben nem csak fokhagyma szaggal riogatnak, hanem előkerülnek a karók, a vámpírok pedig igazi, ősi gonoszok, akik semmi szín alatt nem kímélik az ütőereket.

Amikor aztán szembesülünk azzal, hogy a produkció, egy angol vígjáték, akkor talán a koncepciót még elképzelhetőnek tartjuk, csak úgy hisszük, hogy erősebb a humoros fűszerezés. Ezzel szemben viszont Faye Jackson Romániában készült filmje inkább egy fekete komédia lehet,ami meglehetősen csínján bánik a horror elemekkel és inkább nevetetni próbál.

A történet főhőse Vlad Cozma, egy fiatal srác, aki korábban Olaszországban próbált szerencsét, mivel azonban a számításai nem jöttek be maradéktalanul ezért visszaköltözött szeretett kis falujába. Odahaza azonban nincs minden rendben, egy különös haláleset borzolja a kedélyeket, bár leginkább csak Vladét. A többi helybéli előszeretettel „siratja” az elhunytat egy-egy adag pálinka társaságában, ráadásul úgy tűnik, hogy titkolóznak is. A falu lakóiról hamar ki is derül, hogy nem egyszerű honpolgárok és sötét titkok tudói.

tovább »

2013 legjobbjai by wodahs krad

2017.01.28. 08:41 wodahs krad

Ezen a listán azok a 2013-as horrorfilmek szerepelnek, melyeket láttam és vagy érdekesek volta, vagy pedig azt hittem, hogy érdekesek. Nem is húznám, tovább az időt kezdjünk bele.

5. Vér bibliája250882_galeria_a_ver_bibliaja_01.jpg

Sok lesz kicsit Amerikából így hát jöjjön egy német horror a Vér bibliája. A középkorból indul a cselekmény és a jelenkorban fejeződik be. Na, jó ez elég tömör volt. Szóval a középkorban élt egy boszorkány ki halála előtt vérrel belefirkálta varázsigéit egy bibliája, amit később egy egyetemista lány talál meg és barátnőivel használják is a varázslatokat. Nekem ilyen nyári amcsi piteszerű filmként pont bejött. Frissítő kis mozi, ezért került az 5. helyre.

4. V/H/S 2V_H_S_2_36298.jpg

Bármennyire is szerettem volna, hogy a V/H/S 2 dobogós legyen valahogy nem vitt rá a lélek. Az 1. rész sokkal jobb volt szerintem. A 2. részben túl sok volt a zombi, meg UFO és az ilyesmik. Semmi hihető nem volt bennük és még ijesztő sem akart lenni sehogy sem. Az 1. rész legalább picit hihetőbb volt. Sajnálom, de ez nálam csak a 4.

3. Gonosz halottevil_1.jpg

Dobpergést kérek elvégre a dobogósokig jutottunk így van szerencsém bemutatni a 3. helyen a Gonosz halott c. remake-et. Ez szó szerint egy durva, morbid, drasztikus horror sok vérrel és trancsírozással. Még talán kicsit ijesztő is lehet azoknak az egyéneknek kik nincsenek hozzászokva ezekhez a filmekhez. De azért ennek is a gyengéje, hogy alulmúlja az eredetit, mely valamivel jobb lett. Hát valahogy a 80-as években jobb horrorok voltak kínálva, mert akkor a rendezőnek a kreativitására kellett hagyatkoznia nem pedig a számítógépes effektek fegyvertárára.

2. Köpök a sírodra 2I-SPIT-ON-YOUR-GRAVE-2-Image-01-770x511.jpg

2. helyen végzett a Köpök a sírodra 2. A történet egy lányról szol, ki modellkedni szeretne, és ingyen portfólióval csábítgatja magához 3 csávó. Még minden szép és jó lenne, de mikor Katie kijelenti, hogy nem vetkőzik, le az egyik srác beindul rá és a lakásán megerőszakolja. Ezek után hazaviszik, a lányt Bulgáriába ahol a pincében tartják fogva, kínozzák és erőszakolják. Mikor már nem tudnak, vele mit kezdeni egy ládában elássák. Balszerencséjükre a lány túléli és bosszút esküszik kínzói ellen. nekem nagyon tetszett a film, mert volt valóságalapja és lássunk csodát a gonoszok elnyerték méltó büntetésüket.

1. Chucky átkaWjRFQ05SM2R5Vk0x_o_curse-of-chucky-official-trailer-2013.jpg

Egy újabb remake következik, mely nem is sikerült olyan rosszul. Ez abból is látszik, hogy nálam az 1. helyre kerül. Sok jót lehetne mondani erről a filmről többek közt nem egy újabb verziót csináltak, hanem próbálták összhangba hozni az 1. résszel. Chucky alakja kicsit bizarr volt eleinte, de hál istennek kiderült, hogy csak álca és morbidabb a feje, mint valaha. Mondjuk 1-2 baki fellelhető a filmben, de csak főként a tolókocsis lányt illetően. Chucky még most is jól végzi a dolgát. kreatívan öldököl és élvezi. A végén még feltűnik Tiffany is, ki Chucky felesége.

Ennyi lett volna a 2013-as toplistám, remélem valamennyiőtöknek elnyerte a tetszését és talán meg is néztek párat közülük. Boldog új évet.

 

Az utolsó órán (1995) - Sidste time

Horror a mocsok médiáról

2017.01.15. 12:44 Csabi87

Egy kedves újságíró ismerősöm ajánlotta a figyelmembe Az utolsó órán című dán horrort, azt mondta, hogy nézzem meg, valószínűleg nagyon fog tetszeni, jó kis horror. Igazából az illető tévedett, nem feltétlen tetszett a film, bár a mondanivalója igencsak eltalált, de elég zavarós az egész sztori.

Kezdjük ott, hogy adott egy vérben tocsogó TV műsor, a Végső órán, amelynek műsorvezetője a dán Hajdú Péter. Neki mindegy, hogy mi történik a világban, a lényeg, hogy eladható legyen a tévék előtt ülő bábuknak, akiket persze legjobban a vér, a halál és a szenvedés érdekel. Maga a műsor persze e köré épül, halálos baleseteket, emberi szenvedéseket mutatnak be Mickey Holm pedig az egyik legnépszerűbb tévés személyiség, őt és műsorát is imádja az agy nélküli közönség.

Mickey legújabb dobása egy gimnáziumi gyilkosság. Az elkövető megölt egy tanárt a biológia szertárban, illetve úgy tűnik néhány diákot is behívatott, akik bent ragadtak az épületben, a gyilkos köztük van, a stáb és persze a rendőrség pedig a falakon kívül rekedt. A zsaruk többnyire csak szemmel követik az eseményeket, Mickey és kollégái igyekeznek minél nagyobb szenzációként bemutatni az egészet, míg a tanulók bent próbálják meg túlélni a vérfürdőt. Mi pedig mindezt végignézhetjük.

A tovább mögött folytatom.

tovább »

2013 legjobbjai by wodahs krad

2017.01.07. 19:14 wodahs krad

 Ezen a listán azok a 2013-as horrorfilmek szerepelnek, melyeket láttam és vagy érdekesek volta, vagy pedig azt hittem, hogy érdekesek. Nem is húznám, tovább az időt kezdem a 10.-el.

10. Halálos lejtő

Hát igen a Halálos lejtő nem ok nélkül vált az utolsóvá. A történet maga unalmas és egyhangú volt. Még a borzasztó óriás jeti szerű lények is szánalmasak voltak. Az alaptörténet, hogy egy hegymászó eltűnik, majd keresésére indul annak húga és barátai. Csak később mikor siklanak, a hegyről lefele kapnak észbe, hogy vacsoravendégek lettek. Nekem úgy annyira nem jött be. Még a Jeti bosszúja is izgalmasabb volt egy hangyányit.

9. Tasmán ördögök

Folytatnám is a 9. helyezettel, amely a Tasmán ördögök nevezetű horror. Az egyetlen, ami a filmben tetszett a női főszereplő, aki vadőrt játszik. De alapjáraton a lényeket nagyon gázos animációval kreálták meg. A történet pedig, hogy néhány szabad ejtőernyős akar leugrani egy szikláról, de egyiküknek nem nyílik ki az ernyője és pont egy árokba zuhan, ahol felnyársalódik egy sziklára, majd a vére belefolyik kisebb lyukakba, amik életet adnak ezeknek a nagyobbacska tasmán ördögöknek. A készítők próbáltak jobb küllemű haláleseteket kreálni kisebb nagyobb sikerekkel.

8. Hell baby

8. helyre a Hell Baby került, mely inkább horror-vígjáték a sok ostobaság és hülyeség tömkelegével. De nálam mégis 8. mert azért, hogy egy jót nevessünk, még megéri megnézni. Meg az olykor feltűnő 90 éves öreglány megjelenése is ijesztőbb, mint jó pár horror figura. A sztori pedig, hogy egy terhes kismama és annak férje kiköltöznek a kertvárosba, hogy nyugodt családi körülmények között nevelhessék fel gyermeküket. Míg ott vannak, az asszony furcsán kezd viselkedni és valamily módon megfogan benne a sátán gyermeke.

7. Eleven testek

Következő nyertesünk 7. helyen az Eleven testek, melyet én csak szolidan Zombi Twilight-nak hívok (elnézést a Jacob és Edward rajongóktól). De a történet körülbelül ugyanaz. A zombi beleszeret egy élőbe és védelmezi őt, gondoskodik róla ez alatt a többi zombit is jóvá, emberibbé változtatja a kettőjük kapcsolata. Gonoszok nélkül persze nem lehet érdekesség a filmben ezért is alkották meg a vásznon a csontikat, akik olyan zombikból áll kik már lemondtak mindenről. Azért lett 7. ez a film, mert amekkora baromságnak indult a film annál több értelme lett a végére.

6. Mama

Szerintem mindnyájan ismerjük a Mamát. Még a Horrorra akadva 5 is ezt parodizálja ki többek közt. 2 kislány él egyedül egy faházban, akikről egy szellem gondoskodik, és amikor a gyermekeket visszaküldik a legközelebbi rokonukhoz a Mama követi őket. Én 6.-nak szavazom meg ezt a filmet, mert tényleg paráztatós meg minden, de volt mikor untam magam rajta.

5. Vér bibliája

Sok lesz kicsit Amerikából így hát jöjjön egy német horror a Vér bibliája. A középkorból indul a cselekmény és a jelenkorban fejeződik be. Na, jó ez elég tömör volt. Szóval a középkorban élt egy boszorkány ki halála előtt vérrel belefirkálta varázsigéit egy bibliája, amit később egy egyetemista lány talál meg és barátnőivel használják is a varázslatokat. Nekem ilyen nyári amcsi piteszerű filmként pont bejött. Frissítő kis mozi, ezért került az 5. helyre.

4. V/H/S 2

Bármennyire is szerettem volna, hogy a V/H/S 2 dobogós legyen valahogy nem vitt rá a lélek. Az 1. rész sokkal jobb volt szerintem. A 2. részben túl sok volt a zombi, meg UFO és az ilyesmik. Semmi hihető nem volt bennük és még ijesztő sem akart lenni sehogy sem. Az 1. rész legalább picit hihetőbb volt. Sajnálom, de ez nálam csak a 4.

3. Gonosz halott

Dobpergést kérek elvégre a dobogósokig jutottunk így van szerencsém bemutatni a 3. helyen a Gonosz halott c. remake-et. Ez szó szerint egy durva, morbid, drasztikus horror sok vérrel és trancsírozással. Még talán kicsit ijesztő is lehet azoknak az egyéneknek kik nincsenek hozzászokva ezekhez a filmekhez. De azért ennek is a gyengéje, hogy alulmúlja az eredetit, mely valamivel jobb lett. Hát valahogy a 80-as években jobb horrorok voltak kínálva, mert akkor a rendezőnek a kreativitására kellett hagyatkoznia nem pedig a számítógépes effektek fegyvertárára.

2. Köpök a sírodra 2

2. helyen végzett a Köpök a sírodra 2. A történet egy lányról szol, ki modellkedni szeretne, és ingyen portfólióval csábítgatja magához 3 csávó. Még minden szép és jó lenne, de mikor Katie kijelenti, hogy nem vetkőzik, le az egyik srác beindul rá és a lakásán megerőszakolja. Ezek után hazaviszik, a lányt Bulgáriába ahol a pincében tartják fogva, kínozzák és erőszakolják. Mikor már nem tudnak, vele mit kezdeni egy ládában elássák. Balszerencséjükre a lány túléli és bosszút esküszik kínzói ellen. nekem nagyon tetszett a film, mert volt valóságalapja és lássunk csodát a gonoszok elnyerték méltó büntetésüket.

1. Chucky átka

Egy újabb remake következik, mely nem is sikerült olyan rosszul. Ez abból is látszik, hogy nálam az 1. helyre kerül. Sok jót lehetne mondani erről a filmről többek közt nem egy újabb verziót csináltak, hanem próbálták összhangba hozni az 1. résszel. Chucky alakja kicsit bizarr volt eleinte, de hál istennek kiderült, hogy csak álca és morbidabb a feje, mint valaha. Mondjuk 1-2 baki fellelhető a filmben, de csak főként a tolókocsis lányt illetően. Chucky még most is jól végzi a dolgát. kreatívan öldököl és élvezi. A végén még feltűnik Tiffany is, ki Chucky felesége.

Ennyi lett volna a 2013-as toplistám, remélem valamennyiőtöknek elnyerte a tetszését és talán meg is néztek párat közülük. Boldog új évet.

Halloween 5 (1989)

2016.11.09. 19:51 wodahs krad

Halloween 5 (1989)halloween_5_poster_03.jpg

A történet ugyanott folytatódik ahol az előző epizód befejeződött. Michael Myers-t lelövik, aki beleesik egy árokba majd egy dinamitot utána dobva felrobbantják. De Mike-nak sikerült megmenekülnie, de mivel már nem képes tovább mozogni egy férfi veszi magához. Mike 1 éven át eszméletlen, de Halloween előtt egy nappal ismét fölkel, hogy folytassa azt, amibe belekezdett: unokahúga meggyilkolását. Eléggé lassan indulnak be az események. A kis Jamie Sam Loomis klinikáján van ahol folyamatos rémálmok gyötrik nagybátyjáról és valami furcsa kapocs alakult ki kettőjük között, mivel Jamie megérzi Mike jelenlétét és idegroham jön, rá valahányszor nagybátyja gyilkol. Mike első dolga, hogy végez Jamie mostohanővérével, ki az előző részben keresztülhúzta a számításait. Majd jönnek annak a barátai, pár rendőr és a végén eljutunk a kislányig. Eközben egy rejtélyes fekete ruhás alak is megjelenik, ki mindenhol feltűnik, de az arcát nem mutatni.halloween-5-tina-and-mike.jpg

Mike körülbelül 15 emberrel végez a film alatt, amit nem lehet rajta számon kérni, mert az összes áldozat egytől egyig idegesítő. Főleg Jamie egyik legjobb barátnője Tina, akit úgy adogatnak körbe az esti buliban, mint a sörösüveget, és aki annyira együgyű, hogy én már csak tapsolni tudtam a halálán. A rendőrök is idióták voltak egész végig. Hiába, nem tanulnak az elmúlt évek áldozataiból. Egyedül Loomis veszi komolyan a veszélyt, de már ő is úgy reagál a dolgokra, mint egy megszállott. Nyugodtan beismerhetjük, hogy a doki megőrült. De legalább a végén tényleg kiáll Michael ellen és győz. Sikeresen elzárják Mike-ot a rendőrségen és ekkor lép színre a rejtélyes fekete ruhás alak…Halloween-5-blu-ray-review-1.jpg

A filmet rendezte Dominique Othenin-Girard, aki ezzel a filmjével lépett pályára. A szereplőgárda ugyanaz, mint az előző részben. Dr. Loomis-t még mindig Donald Pleasence játssza és a kicsi Jamie-t Danielle Harris.

A filmről az a véleményem, hogy jó egy folytatáshoz és pozitívum, hogy a kislány is aktívabban kiveszi a részét nagybátyja ellen. Jól játssza az idegrohamokat és a sikításokat. De ezt csak a film vége felé láthatjuk meg, mert az elején a leányka néma és csak suttogva képes kommunikálni. Mint azt már említettem a doki megzakkant, ami számomra negatív élmény volt. Már nem tudtam eldönteni ki a dilisebb Mike vagy Loomis. Az áldozatokról is megvallottam a véleményem, mennyire bosszantóak voltak. Érdekesség azonban, hogy 2x is látható Mike arca a filmben. Egyszer az elején mikor felébred a kómából és másodszor mikor Jamie kéri meg rá, hogy mutassa az arcát. És a mi kis Mike barátunk megkapja élete első csókját. Igaz, hogy maszkon keresztül, de legalább ezen is túlesett. Vérben bővelkedünk, mint mindig, de korántsem olyan morbid öldöklések történnek, mint más epizódokban.halloween5c.jpg

Szóval a Halloween 5 részemről 5/10-es film.

Halloween 4 (1988) – Halloween IV: The return of Michael Myers

2016.11.09. 19:51 wodahs krad

Halloween 4 (1988) – Halloween IV: The return of Michael Myershalloween-4poster.jpg

10 év telt el azóta, hogy Dr. Loomis felrobbantotta magát a hírhedt gyilkos Mike Myers-el együtt. Csodával határos módon mindketten túlélték a robbanást. A 4. részben Mike egy szanatóriumban pihenget gúzsba kötve mozdulatlanul. A fejesek viszont úgy gondolják, hogy Halloween előtt egy nappal jobb lenne tovább szállítani. Eljött Mike nagy esélye a szökésre, amit ki is használ. És ahogy az lenni szokott elköt egy kocsit, Haddonfieldbe megy, és valamilyen módon szerez egy ugyanolyan maszkot, mint amilyet mindig is viselni szokott. Egyetlen változatosság, hogy a konyhakést mellékeli egy ideig.Halloween 4-1.jpg

Addig kreatívan pusztakézzel vagy egyéb segédeszközzel hullatja a népet. Új célpontja is akadt, mivel mindenki úgy tudja, hogy Lauri Strode meghalt, így annak 7 éves kislányát Jamie-t szemeli ki áldozatául a mi favoritunk. Jamie nevelőszülőknél van és kifejezetten jó kapcsolatban van fogadott nővérkéjével Reachel-el. A kislány pontosan tudja kinek az unokahúga és ennek az iskolában issza meg a levét. A gyerekek piszkálódására jelmezt húz és nővérével elindul csokira vadászni. Ekkor már Mike szemmel tartja a kislányt és még ideje is van arra, hogy az egész rendőrkapitányságot hidegre tegye. Rendőrség híján a polgárok látják jónak, ha üldözőbe veszik Michaelt. Jönnek is azok a kocsmából puskákkal és mindenre lőnek, ami mozog. Dr. Loomis is a gyilkos nyomában van a seriffel egyetemben. Szóval, hogy tömörek legyünk egy város kontra Mike Myers összecsapás van kibontakozódva, de a győztes csak egyvalaki lehet.h4_a_00824.jpg

A nagyon gáz 3. rész után elmondhatom, hogy végre Mike visszatért és jobb formában van, mint valaha. A készítők kicsit felturbózták a karaktert óriási erővel és még nagyobb állóképességgel. Itt már Mike Myers tényleg nem vehető emberszámba. A film haladtával vissza is térünk a gyökerekhez, amit a kis Jamie bohócjelmeze indít el. Majd a végén levő kis meglepetéssel. De ebből a filmből kiderül, hogy Michael Myers örök és halhatatlan. Most pár kritika: a vége felé már nem teljesen követhető az esemény, valamint egyik jelenetben Mike maszkjának haja szőke. Ez azért eléggé gáz. Sam Loomis-nak sincs akkora haszna, mint azt gondoltuk. Mike gyorsan kidobta az ablakon. És mikor Jamie és Reachel menekülnek, a kocsma betyárokkal hirtelen feltűnik Mike az autón. Még van egy pár baki, de azt úgyis észreveszi, aki figyel. De a lényeg, hogy a film élvezhető és méltó visszatérése Mike-nak. Ha ezt elárulhatom: ha jól számoltam 20 áldozata volt ebben az epizódban.halloween4tops.jpg

És most egy kis ismertető a szereplőgárdáról és rendezőről: Dwight H. Little rendezte a filmet kinek már 1-2 horrort köszönhetünk pl.: Anakonda 2, Operaház fantomja. Dr. Loomis szerepében változatlanul Donald Pleasence. A kis Jamiet Danielle Harris alakítja, aki ezzel a szerepével futott be és a későbbi Rob Zombie rendezte Halloween-ban is szerepet kapott a sheriff lányaként.

Ez a film nekem nagyon tetszett ezért 7/10-et adok neki.

Halloween 3: Boszorkányos időszak (1982) - Halloween III: Season of the witch

2016.11.09. 19:51 wodahs krad

Halloween 3: Boszorkányos időszak (1982) – Halloween III: Season of the witchhalloween3box.jpg

Nem könnyen jöttek az ötletek mit is írhatnék erről a filmről, mert pozitív dolgokat biztos, hogy nem. Először is semmi köze Mike Myers bácsihoz. mindössze annyi, hogy a rendező közreműködött vágóként az első részben. A filmet egyébként Tommy Lee Wallace rendezte. Nos, a Halloween véget ért volna Mike halálával, de a rendező úgy gondolta, hogy minden évben más fajta halloweenhez fűződő horrort készít. Így született a boszorkányos időszak.155593_galeria_halloween3_boszorkanyos_idoszak_03.jpg

Daniel Chellist doktort éjszaka behívják a kórházba egy rémült emberhez ki egy Halloween maszkot szorongat a kezében és láthatóan sokkos állapotban van. Éjszaka meg is gyilkolja egy zakós ürge, aki a bűncselekmény után elégette magát a kocsijában. Egyértelmű, hogy valami itt nincs rendben és az egyetlen nyom a maszk. Daniel és a megölt férfi lánya Ellie felkeresik a gyárat, hogy információkat szerezzenek a szóban forgó esetről. sok a rejtély és még több a talány. A maszk gyár góréja egy vén kecske ki enyhe hatalommániával küszködik, azt tervezi, hogy a maszkok segítségével öli meg az embereket. Minden maszkban van egy chip, amit ha aktiválnak, valami morbid módon kipréseli a gyerek fejét és a maszkból özönleni kezdenek a bogarak és a kígyók, melyekről gőzöm sincs, hogy lehet kivitelezhető. De a filmben úgy látszik minden lehetséges. Újabb meglepetés, hogy a zakós fickók korántsem emberek. Inkább mechanikusnak nevezném őket. A dokinak tehát az a dolga, hogy megállítsa az őrült vénembert terve végrehajtásában és leszámoljon a robotokkal.halloween3_3.jpg

Így az ismertetőből is meglehet a véleménye pár embernek a filmről. Meg lehet nézni a poén kedvéért, vagy ha mazochisták vagyunk. De az én véleményem, hogy ezt a filmet ott szúrták el ahol csak lehetett. Még talán a doktort alakító Tom Adkins (Köd; Csonttörő) az, aki kicsit ad a filmhez, de ennyi.halloweenIII.jpg

Nem akarom megsérteni a készítőket, de ez a film 1/10. És még annak is erős.

 

A Christmas Horror Story (2015)

2016.10.19. 17:25 Csabi87

A karácsony az karácsony. Még a horrorrajongók számára is. Szeretjük a konyhából beszökő sülő bejgli illatát és azt, hogy a töksötét horrorfilmnézést ilyenkor a háttérben a feldíszített fenyőfa fénysora töri meg. A legjobb pedig talán az, ha az ünnepkor ünnepi horrort nézünk. Ha viszont már unásig ismételtük az ilyenkor mégis csak klassziknak nevezhető darabokat, akkor néha érdemes egy-egy újdonságot felkutatni. Ezt tesszük most.

Az A Christmas Horror Story címében egy kicsit becsapós lehet, ugyanis a film nem egy, hanem rögtön négy történetet tár elénk, antológia formájában. A megvalósítás viszont egy kicsit érdekes, hiszen nem a megszokott módon one by one módon ismerjük meg a sztorikat, hanem hol az egyikből, hol a másikból látunk jeleneteket, ezért talán kicsit jogosan várjuk azt is, hogy mikor fonódnak egybe a kalandok.

Az egész sztoriban talán William Shatner a kapocs, aki rádiós műsorvezetőként kalauzol minket, igaz azért akadnak közös pontok az egyes történetekben. A kalandok során pedig megismerkedhetünk az alakváltó koboldokkal, ellátogathatunk az Északi sarkra, ahol a Télapó a megvadult és megfertőzött manókkal kell, hogy felvegye a harcot, de természetesen a Krampusz sem marad ki a buliból.

tovább »

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu