Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hívás (2013) - The Call

911-es kalandok

2017.02.20. 10:09 Csabi87

A hétvége utolsó filmje nem is lehetne más, mint A hívás, amely egyrészt az előzetesek alapján egy egészen izgalmas thrillernek tűnt, másrészt pedig az akkori képsorok láttán azt is elkönyvelhettük, hogy Halle Berryt megtréfálta a fodrász.

Utóbbin talán kicsit nehéz túllépni, hiszen hiába öregszik ő is, ez nem feltétlen látszik rajta, viszont ha madárijesztőt csinálnak belőle, akkor nincs mit tenni. Persze ez legyen az utolsó dolog, amibe belekötünk egy film kapcsán és baromira örülhetünk, ha ez a legnagyobb probléma.

Sajnos A hívással nem csak ez a baj, de mielőtt abba belefolynánk nézzük a történetet.

Jordan Turner a New Yorki segélyhívó központban dolgozik, a sok hang közül ő az egyik, aki válaszol a bajba jutottak hívásaira és szakképzett módon igyekszik segíteni szegény szerencsétlenek. Általában ezzel nincs is probléma, azonban egy keményebb veszélyhelyzet esetén a központosnak is észnél kell lennie. Jordan viszont itt hibázik, ugyanis egy lány hívja a 911-et, aki egyedül van otthon, miközben egy férfi éppen behatol a házba. Jordan először azt tanácsolja a lánynak, hogy bújjon el a házban, amivel nem is volna probléma, de miután megszakad a hívás és Jordan visszahívja a bajba jutott lányt, a telefoncsengés elárulja a tartózkodási helyét, így a betörőnek gyerekjáték elkapni a fiatalt, akit aztán pár nap múlva meg is öl.

Jordant természetesen eszi a fene és a méla bú, a központos állást is ott hagyja és inkább az újonc képzésből veszi ki a részét, hogy valamelyest megnyugodjon a lelke.

Azonban fél év elteltével, újabb hívás érkezik, ami cseppet sem kalandos módon ismét Jordanhez fut be és, ahogy telnek az idegőrlő percek, kiderül, hogy az emberrabló ugyanaz a férfi, aki 6 hónapja megölte a másik lányt.

Naná, hogy Jordan akcióba lendül és HAJBA kap a gonosszal.

A történet egy kicsit mesterkélt és hálivúdi, viszont annyira nem vészes és az elején történt részmegoldást követően azért szépen beindulnak az események és talán a lezárásig még azt is mondhatnánk, hogy felfele szöknek.

Izgalmas a cselekmény, nem is igazán állunk meg pihenni, valami mindig történik és annak ellenére, hogy Jordan csak közvetve segít a lányon, mégis érdekes a dolog, mondjuk azért, mert többnyire az elrabolt szemszögéből látjuk az eseményeket.

Itt jegyezném meg, hogy azért érdekes lett volna kicsit jobban belelátni a 911-es dolgozók életébe, hiszen a téma biztosan tartogat izgalmakat, persze érthető, hogy erre miért nem volt idő, hiszen a történet szempontjából felesleg az egész, így pedig kicsit olyan ez, mintha a forgatókönyvért felelős hármas megnézte volna a Mobilt és kicsit átírta volna az ottani sztorit.

Viszont az ottaniakkal szemben itt talán jobb színészi játékkal találkozunk. Halle Berry ügyes, ezt kár volna cáfolni és ezen a haja sem tud rontani - maximum kicsit. Rajta kívül igazából Abigail Breslin alakítja az elrabolt lányt, aki nagyon éli a hasonló kategóriás filmeket és igazából még őt is nevezhetjük szimpatikusnak. Michael Eklund pedig, mint gonosz kiváló választás, hiszen neki az agyament állatok eljátszása általában megy és most sem okoz csalódást.

A fényképezésben néhol remek, hogy baromi közelről mutatják a szereplők arcát, nem mondom, hogy ettől nő a drámai hatás, de mégis működőképes az ötlet.

Ez persze eddig többnyire mind szép és jó, viszont a lezárás, annyira tipikus hálivúdi, hogy a kezdést is übereli, az élvezeti értéket viszont rombolja. Igaz, ha leülünk megnézni a filmet pontosan tudjuk, hogy hova tart a vonat, de egy kis csavarral, egyedi ötlettel meglehetett volna bolondítani az egészet.

A rendezést Brad Anderson vezényelte - pedig korábban úgy tűnt Joel Schumacher ülhet a székbe, de meggondolta magát - akitől korábban A gépészt és a Transz-Szibériát is láthattuk, ha pedig Breslinről azt írtam, hogy éli a műfajt, akkor ez Andersonra is igaz, nem is hiszem, hogy csalódást okozott.

A hívás korrekt iparos munka, ami leköt és szórakoztat és ennél nem is igen akar többet, ha pedig a vége botlást elnézzük, akkor még a 7 pontot is megkockáztatom.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr415823679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása