Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2013 legjobbjai by wodahs krad

2017.01.07. 19:14 wodahs krad

 Ezen a listán azok a 2013-as horrorfilmek szerepelnek, melyeket láttam és vagy érdekesek volta, vagy pedig azt hittem, hogy érdekesek. Nem is húznám, tovább az időt kezdem a 10.-el.

10. Halálos lejtő

Hát igen a Halálos lejtő nem ok nélkül vált az utolsóvá. A történet maga unalmas és egyhangú volt. Még a borzasztó óriás jeti szerű lények is szánalmasak voltak. Az alaptörténet, hogy egy hegymászó eltűnik, majd keresésére indul annak húga és barátai. Csak később mikor siklanak, a hegyről lefele kapnak észbe, hogy vacsoravendégek lettek. Nekem úgy annyira nem jött be. Még a Jeti bosszúja is izgalmasabb volt egy hangyányit.

9. Tasmán ördögök

Folytatnám is a 9. helyezettel, amely a Tasmán ördögök nevezetű horror. Az egyetlen, ami a filmben tetszett a női főszereplő, aki vadőrt játszik. De alapjáraton a lényeket nagyon gázos animációval kreálták meg. A történet pedig, hogy néhány szabad ejtőernyős akar leugrani egy szikláról, de egyiküknek nem nyílik ki az ernyője és pont egy árokba zuhan, ahol felnyársalódik egy sziklára, majd a vére belefolyik kisebb lyukakba, amik életet adnak ezeknek a nagyobbacska tasmán ördögöknek. A készítők próbáltak jobb küllemű haláleseteket kreálni kisebb nagyobb sikerekkel.

8. Hell baby

8. helyre a Hell Baby került, mely inkább horror-vígjáték a sok ostobaság és hülyeség tömkelegével. De nálam mégis 8. mert azért, hogy egy jót nevessünk, még megéri megnézni. Meg az olykor feltűnő 90 éves öreglány megjelenése is ijesztőbb, mint jó pár horror figura. A sztori pedig, hogy egy terhes kismama és annak férje kiköltöznek a kertvárosba, hogy nyugodt családi körülmények között nevelhessék fel gyermeküket. Míg ott vannak, az asszony furcsán kezd viselkedni és valamily módon megfogan benne a sátán gyermeke.

7. Eleven testek

Következő nyertesünk 7. helyen az Eleven testek, melyet én csak szolidan Zombi Twilight-nak hívok (elnézést a Jacob és Edward rajongóktól). De a történet körülbelül ugyanaz. A zombi beleszeret egy élőbe és védelmezi őt, gondoskodik róla ez alatt a többi zombit is jóvá, emberibbé változtatja a kettőjük kapcsolata. Gonoszok nélkül persze nem lehet érdekesség a filmben ezért is alkották meg a vásznon a csontikat, akik olyan zombikból áll kik már lemondtak mindenről. Azért lett 7. ez a film, mert amekkora baromságnak indult a film annál több értelme lett a végére.

6. Mama

Szerintem mindnyájan ismerjük a Mamát. Még a Horrorra akadva 5 is ezt parodizálja ki többek közt. 2 kislány él egyedül egy faházban, akikről egy szellem gondoskodik, és amikor a gyermekeket visszaküldik a legközelebbi rokonukhoz a Mama követi őket. Én 6.-nak szavazom meg ezt a filmet, mert tényleg paráztatós meg minden, de volt mikor untam magam rajta.

5. Vér bibliája

Sok lesz kicsit Amerikából így hát jöjjön egy német horror a Vér bibliája. A középkorból indul a cselekmény és a jelenkorban fejeződik be. Na, jó ez elég tömör volt. Szóval a középkorban élt egy boszorkány ki halála előtt vérrel belefirkálta varázsigéit egy bibliája, amit később egy egyetemista lány talál meg és barátnőivel használják is a varázslatokat. Nekem ilyen nyári amcsi piteszerű filmként pont bejött. Frissítő kis mozi, ezért került az 5. helyre.

4. V/H/S 2

Bármennyire is szerettem volna, hogy a V/H/S 2 dobogós legyen valahogy nem vitt rá a lélek. Az 1. rész sokkal jobb volt szerintem. A 2. részben túl sok volt a zombi, meg UFO és az ilyesmik. Semmi hihető nem volt bennük és még ijesztő sem akart lenni sehogy sem. Az 1. rész legalább picit hihetőbb volt. Sajnálom, de ez nálam csak a 4.

3. Gonosz halott

Dobpergést kérek elvégre a dobogósokig jutottunk így van szerencsém bemutatni a 3. helyen a Gonosz halott c. remake-et. Ez szó szerint egy durva, morbid, drasztikus horror sok vérrel és trancsírozással. Még talán kicsit ijesztő is lehet azoknak az egyéneknek kik nincsenek hozzászokva ezekhez a filmekhez. De azért ennek is a gyengéje, hogy alulmúlja az eredetit, mely valamivel jobb lett. Hát valahogy a 80-as években jobb horrorok voltak kínálva, mert akkor a rendezőnek a kreativitására kellett hagyatkoznia nem pedig a számítógépes effektek fegyvertárára.

2. Köpök a sírodra 2

2. helyen végzett a Köpök a sírodra 2. A történet egy lányról szol, ki modellkedni szeretne, és ingyen portfólióval csábítgatja magához 3 csávó. Még minden szép és jó lenne, de mikor Katie kijelenti, hogy nem vetkőzik, le az egyik srác beindul rá és a lakásán megerőszakolja. Ezek után hazaviszik, a lányt Bulgáriába ahol a pincében tartják fogva, kínozzák és erőszakolják. Mikor már nem tudnak, vele mit kezdeni egy ládában elássák. Balszerencséjükre a lány túléli és bosszút esküszik kínzói ellen. nekem nagyon tetszett a film, mert volt valóságalapja és lássunk csodát a gonoszok elnyerték méltó büntetésüket.

1. Chucky átka

Egy újabb remake következik, mely nem is sikerült olyan rosszul. Ez abból is látszik, hogy nálam az 1. helyre kerül. Sok jót lehetne mondani erről a filmről többek közt nem egy újabb verziót csináltak, hanem próbálták összhangba hozni az 1. résszel. Chucky alakja kicsit bizarr volt eleinte, de hál istennek kiderült, hogy csak álca és morbidabb a feje, mint valaha. Mondjuk 1-2 baki fellelhető a filmben, de csak főként a tolókocsis lányt illetően. Chucky még most is jól végzi a dolgát. kreatívan öldököl és élvezi. A végén még feltűnik Tiffany is, ki Chucky felesége.

Ennyi lett volna a 2013-as toplistám, remélem valamennyiőtöknek elnyerte a tetszését és talán meg is néztek párat közülük. Boldog új évet.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr45717920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása