Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minotaur (2006)

2016.08.24. 08:13 wodahs krad

Minotaur-2006.jpgA mítosz szerint mielőtt Mínosz királlyá lett volna, jelet kért Poszeidóntól, hogy vajon ő vagy fivére ennek a násznak az eredménye lett Minótaurosz lesz-e az uralkodó. Poszeidón Minósznak jósolta a királyságot és ennek jeléül egy fehér bikát küldött, amelyet Minósznak fel kellett volna áldoznia a jóslat beteljesülésekor. Minószt azonban elbűvölte a tengerből előbukkant fehér bika szépsége, nem ezt áldozta fel, hanem egy másik bikát, remélve, hogy Poszeidón nem veszi észre a cserét. Poszeidón haragjában őrületet küldött Minósz feleségére, Pasziphaéra, így az asszony szerelmes lett a bikába. Az ezermester Daidalosz segítségével Pasziphaé megtalálta módját, hogyan egyesüljön a bikával, és. Minótaurosznak emberteste volt, bikafejjel és farokkal. Amíg gyermek volt, Pasziphaé dajkálta, de később már nem tudta kezelni vérengző sarját. Miután Minósz tanácsot kért a delphoi jósdától, knósszoszi palotájában egy óriási labirintust építtetett Daidalosszal, és ott helyezte el a Minótauroszt.

Legalábbis eme történet alapján készítették a Minotaur c. filmet. Ezután jött Thézeusz aki elpusztította a Minotauruszt és egy gombolyag segítségével kijutott a labirintusból. de ebben a filmben Theo szerelmét viszik el a labirintusba áldozatul. Sok idő telt el az óta, de Theo ég mindig úgy hiszi, hogy kedvese életben van és ő rá vár. A következő áldozati csapatba beférkőzve eljut a halálos útvesztőbe. A labirintus feletti kastélyban él Deucalion király és húga kik az alternatív hőst játsszák ebben a történelmi mítoszban. A hugica idő közben átáll az áldozatokhoz miután szembesült bátyja szerelmi vágyakozásával.

minotaur-2006-400081-2.jpgA film nekem bejött. A Minotauruszt hitelesen kreálták… azonban hátránynak tartottam, hogy a lény 4 lábon mozgott. Én eddig mindig 2 lábon láttam, de a rendező már csak tudja. Ijesztőnek viszont nem mondanám, de azért egy kis feszültséget okozhat. Ha valaki elég képzelőerővel bír ahhoz, hogy beleolvadjon a filmbeli környezetbe, ami egyszerűen szólva MINDEN KANYARBAN OTT VÁRHAT A HALÁL, akkor át fogja érezni a szereplők félelmét. És még társulhat ide az a tudat is, hogy nincs kiút. Vérengzés és gyilkolás is akad benne eléggé. Ajánlom a filmet mindazon fiataloknak kik vonzódnak a görög mitológiához és legendákhoz.

Minotaur2006-09_zps9eaa3d51.jpgA filmet Jonathan English rendezte kinek a Lovagok háborúja (2011) filmet is köszönhetjük, ami szintén egy remekmű. Theo szerepében Tom Hardy-t üdvözölhetjük aki, hát elég megdöbbentő számomra, de Bane-t alakította a Batman: felemelkedés-benn. A gonosz szerepében lévő Tony Todd-ot, meg már pár horrorban láthattuk (Kampókéz; Az élőholtak éjszakája; Végső állomás; Holló) és szerintem mind felismeritek. A színészek játéka hiteles és nem lehet rá panasz azonban a film sztorija kicsit befásult.

A filmre 10/5 pontot adnék.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr455474110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása