Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csontok (2001) - Bones

Tudom, mit gondoltok: Snoop Dogg-ot egy horrorfilmben kb. annyira lehet komolyan venni, mint mondjuk Barbie-t. Én is ezt gondoltam, pedig amúgy bírom őt. Fogalmam sem volt, mit várjak ettől a filmtől, vagy várjak-e egyáltalán valamit. Dehát végülis a sztori jól hangzott, már az elején feltűnt benne egy kutya, na meg Katharine Isabelle és Bianca Lawson. Mi rossz történhet?

still-of-snoop-dogg-in-bones-2001.jpg

A történet szerint Jimmy Bones (Snoop Dogg), a környék egykori védelmezője húsz év után visszatér a halálból, hogy bosszút álljon mindazokon, akik egykor elárulták és meggyilkolták. A virágzó negyedből gettó lett, Jimmy háza pedig egy gótikus romhalmaz, amit néhány fiatal át akar építtetni éjszakai szórakozóhellyé. A mozgolódás felzavarja Jimmy szellemét a házban, így aztán megkezdődik a régi ügyek véres lezárása. 

Jimmy sorban meglátogatja a régi barátait a környéken, és elbeszélget velük a húsz éve történtekről. Persze mindenkinek van valami mentsége az árulásra, de Jimmy-nek egyik se elég jó. Csak akkor érzi úgy, hogy válaszút elé ért, amikor elér régi szerelméhez, Pearl-höz, és megtudja, hogy van egy lánya is.

bones_9.jpg

Ernest R. Dickerson neve sokaknak ismerős lehet, mert bár a Csontok előtt csak a Golyóállót és talán a Hosszú lét érdemes kiemelni tőle, azóta nagyon sok sorozatnak rendezett epizódokat, többek közt a The Walking Dead-nek, a Dexter-nek és a Drótnak is. Jelenleg is inkább csak részeket rendez, pedig nem is lett vészes ez a filmecske, megpróbálhatott volna még párat.

A színészekre nem tudok rosszat mondani. Végsősoron ez egy tini-horror egy egész jó szellemes-bosszúállós háttérsztorival, ehhez képest pedig mindenki hozta, amit kellett. Snoop Dogg a legnagyobb meglepetésemre kellően creepy lett, kirázott tőle a hideg, és elhittem neki, hogy tényleg iszonyú pipa, amiért olyan ronán elbántak vele húsz évvel ezelőtt, ráadásul olyanok, akiket barátainak hitt. Pam Grier (Jackie Brown, Támad a Mars!) karaktere kifejezetten érdekes volt, már elsőre látszott, hogy többet tud, mint amit hajlandó elmondani. Ugyanez elmondható Bianca Lawson-ról (Vámpírnaplók, Teen Wolf, Született boszorkányok) is, annyi plusszal, hogy ő még dögös is. Katharine Isabelle (Ginger Snaps, American Mary, Hannibál) úgyszint, mindig felemelő őt látni, mint egy régi jó ismerőst.

tumblr_lta0u1kk5i1qf33v3.png

Nekem valamiért a Rémálom az Elm utcában első része jutott eszembe a filmről. A főgonoszt, vagy jelen esetben anti-hőst meggyilkolják, ő pedig egy idő után visszatér mindenféle természetfeletti erőkkel megáldva, hogy bosszút álljon. Ráadásul a kalap is stimmel, egész jól illik az összképbe. Folyt elég vér is, a gyilkosságok is egész pofásak voltak, volt néhány eléggé undorító pillanat (a kukacos rész mindenek felett), meg pár poénos jelenet/beszólás is (sajnos a "te buziseggű feka" mellett nem tudok szó nélkül elmenni, a szituációt tekintve kétszer olyan jó). Pont elég ahhoz, hogy élvezhető legyen és látsszon, hogy a film nem veszi komolyan magát. Talán pont ez az egyik legnagyobb erénye. Kövessétek a példáját és jól jártok.

Tőlem kap 6/10-et, főleg mert azt hittem, egyáltalán nem tudom majd komolyan venni Snoop Dogg-ot, de jól adta elő, pont megfelelő mértékben volt ijesztő és laza egyszerre.

Címkék: 2001 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr298909970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2016.08.04. 22:40:51

A 6 pont talán túlzás, de 5-öt megér. Snoop Dogg (és maga a film is) nagyjából annyira komolyan vehető, mint Freddy Krueger, bár utóbbinak voltak hidegrázós pillanatai, míg előbbiről ez nem mondható el. Kellemes kikapcsolódást nyújt egyébként a film, minden hibájával és marhaságával együtt (a művér néhol zavaró volt), ez amúgy is velejárója a horroroknak. A tinihorror megfelelő jelző, bár a 92 perc szerintem kicsit elkapkodott tempó eredményezett (vagy a felvezetés volt túl hosszú), a poénok nekem nem jöttek át, néhány megmosolyogtató pillanattól eltekintve. Először azt hittem, hogy en bloc Nightmare On Elm Street koppintás lesz a sztori, aztán valóban kellemes meglepetés ért, hogy inkább tisztelgés lett belőle, ráadásul én egy kis Holló-áthatást is éreztem rajta. Természetesen az elődökhöz sem hangulatban, sem megvalósításban nem ér fel. Mondom, 5/10, ami nálam azt jelenti, hogy adott körülmények között azért még egyszer megnézném.

süti beállítások módosítása