Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Living and the Dead

2016.07.14. 12:49 Fat23

Épp a minap beszéltem arról, hogy már tele a padlás, meg más is a szellemekkel. Lassan mát tényleg nem merek kezet mosni se, mert a csapból is ezek folynak. Aztán tegnap este nagy unalmamban szembe jött velem a Living and the Dead széria, gondoltam adok neki egy esélyt, hátha... és az első rész alapján azt kell mondanom, na végre, lehet ezt jól is csinálni. Remek hangulata van, amit ha végig megtud tartani akkor nálam jár a 10 pont.

the_living_and_the_dead_2.jpg

A BBC gondozásában készült sorozat az 1800-as évek végén játszódik, mikor az emberek a hagyományok, a gépesítés és a haladás között őrlődnek. Adott egy farm ahová Nathan Appleby, a londoni sikeres pszichológus hazatér feleségével, a haldokló édesanyjához. Mikor a tehetős mama jobblétre szenderül, felesége unszolására a férfi a farm megtartása mellett dönt és igyekeznek fellendíteni a gazdaságot. Viszont az ördög ugye nem alszik, ezért is karikás a szeme a rohadéknak. A falakon belül és kívül a gonosz munkálkodik és igyekszik is megkeseríteni az életüket. A helyi sekrestyés lányát meg is szállja egy gonosz személy szelleme és a fiatal pszichológusunkra hárul a feladat, hogy segítsen rajta. Persze ez csak a kezdete lesz valami összetettebb sötét dolognak.

maxresdefault_4.jpg

Nathan Appleby szerepében Colin Morgan-t üdvözölhetjük, aki már vett részt a BBC által gyártott sorozatban, a Merlinben, de feltűnt többek közt a Legendában is. A feleségét Charlotte Appleby-t Charlotte Spencer alakítja aki több kisebb sorozatszerepben és az Éjsötét árnyékban is feltűnik.

Engem az epizód hangulata teljesen megfogott, a képi kidolgozás tökéletesen illik a búskomor Angol tájhoz, a hangok, a zene mind mind teljesen odaillőek. Szóval ezek nálam csillagos ötöst értek el. A színészi játék talán hagy némi kívánnivalót, de alapjában semmi probléma vele.

Mindezeket összesítve csak ajánlani tudom, legalább egy próba erejéig, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Mindenesetre én várom a folytatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr58887208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása