Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Preacher: Kezdetben lőn sötétség

2016.06.08. 15:29 Fat23

preacher-key-1200x707_2.jpeg

Már két rész lepörgött az AMC újabb saját gyártású képregény adaptációjából és azt kell mondjam én csak ajánlani tudom. Igaz, a legtöbb AMC gyártmánnyal így vagyok, mivel elég sok minőségi sorozatot gyártottak/gyártanak. Elég csak a Breaking Bad-re, The Walking Dead-re vagy a Better Call Saulra gondolni. Már többen megpróbálkoztak a Preacher filmadaptációjával, de sorra bele is buktak, hol a vallás ügyi támadhatóság, hol a pénzügyi támogatottság hiánya miatt. Úgy gondolom nem is olyan nagy hiba, hogy nem lett belőle film. Egy sorozat most már sokkal több lehetőséget kínál, főképp ha ilyen minőségi a produkció és az AMC neve már tényleg garancia tud lenni erre.

preacher-image.jpg

A szereplő gárda is szimpatikus. A prédikátort alakító Dominic Cooper feltűnt már nagyobb produkciókban, Mint a Warcraft, Abe Lincoln a vámpírvadász, vagy éppen Howard Starkként az Amerika Kapitányban. Itt sincs hiba a játékával, bár a frizura azért nem semmi. A Tulip-ot alakító Ruth Negga szintén szerepelt már egy egy nagyobb produkcióban, horror szempontból  a Z Világháború vagy az Elkülönítve ami kiemelhető. A személyes kedvencem pedig az alkoholista ír vámpírt, Cassidy-t alakító Joseph Gilgun, aki kevésbé ismert kis hazánkban, de több sorozatban is csillogtatta már tudását és az Utolsó Boszorkányvadászban is feltűnt. Az az igazság, hogy már az ő jeleneteiért is érdemes belelesni a sorozat epizódjaiba, mivel Cassidy egy igen érdekes jelenség. Valószínűleg nem kevés mosolyt fog még az arcunkra csalni, elég csak arra gondolni, hogy is veri csapra az egyik őt üldöző vámpírvadászt, hogy elvitelre csomagoljon egy kis vért. A rendezők és írók között üdvözölhetjük a leginkább vígjátékokból ismert Seth Rogen-t is, ami külön öröm.

preacher.jpg

Nem kifejezetten horror sorozat, de mindenképp érdemes foglalkoznunk vele. A story maga egyenlőre lassan indul be, de ezzel nincs is baj, így is folyik a vér bőven, sőt itt is megpörgetik a láncfűrészt akár az Ash Vs Evil Deadben. Maga a cselekmény a kiégett prédikátor, Jesse Custer körül forog, aki egy ígéretet teljesítve visszatér poros, déli szülővárosába, hogy a templom irányítását átvegye. Már az első képsorokból kiderül, hogy nem épp egy hagyományos prédikátort köszönthetünk a személyében és ez majd szép lassan ki is bontakozik. Nem igazán hisz se istenben, se emberben és mikor épp feladná minden megváltozik, mert megszállja őt valami démonszerűség. Hozzá csatlakozik az ír, csóró vámpír, Cassidy, aki ott ragadt a kisvárosban, mivel se pénze, se autója és folyton ráakadnak valami vámpírvadász félék, akik igyekeznek megkeseríteni az életét. Elég hamar barátságot köt a két fura figura, ami valószínűleg még nagy vérengzésekhez fog vezetni. Itt van még Tulip aki konzervdobozokból és ólomkatonákból rögtönöz vállról indítható rakétát. Közös múltjuk van a prédikátorral, de erről egyenlőre még sokat nem tudni. Érdekes hármas lesz ez, az tuti.

preacher-episode-100-cassidy-gilgun-gallery-800.jpg

Az új epizódokat az Amc-n követhetitek minden hétfő este 22:00-tól. Mi is foglalkozunk majd az epizódokkal részletesebben hétről hétre itt a blogon. Akinek még nem volt szerencséje hozzá annak ajánlom figyelmébe, főképp ha kedvelte az Ash Vs Evil Dead féle agymenést. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr648789862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalipa 2016.07.02. 18:02:06

Tényleg remek sorozat.Emiatt kezdtem el olvasni képregényben is,azt is csak ajánlani tudom.Pár oda kell egy kis gyomor is :D

süti beállítások módosítása