Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 6. évad 12. rész

2016.03.08. 16:08 Fat23

Ismét Hétfő van, ismét esik az eső és végre ismét The Walking Dead frissen, melegen tálalva. Mit frissen, tűzforróan.. olyannyira, hogy az ember nyelvét megégeti. Imádom a sorozatot, de ritka, hogy ennyire feszült állapotban álljak fel mikor vége van, most sikerült elérniük ezt is. Csodálkozom, hogy hétről hétre miket produkálnak nekünk. Ilyen erősen hozni egymásután több részt talán még egy sorozatnak sem sikerült. Persze nagy szerepe van ebben a Negan féle Megmentőknek nevezett társaságnak, mivel miattuk ekkora a feszültség, pedig csak morzsákat kaptunk belőlük még. Remekül megtalálták a nyomvonalat az írók, csak így tovább.

Innentől elkerülhetetlen a spoiler, úgyhogy csak akkor olvass ha már láttad.

andrew-lincoln-the-walking-dead-6_12-not-tomorrow-yet-600x300-e1456854925423.jpg

Carol ismét feltűnik a színen bevásárlás és a kis főzőshow-ja közben. Csendben és idillien indít az epizód, láthatjuk mindenki jóságos anyatigrisét, ahogy épp sütivel bombázza meg a népet.

Mindeközben a kiránduló társaság is visszatér és Rick rögtönzött misét hirdet a templomban. A téma nem más mint a Hiltoppal kötött egyezség és a feladatuk végrehajtása. Talán ki se kéne emelnem, hogy természetesen egy ember akadékoskodik, aki ugye ki más lenne mint a helyi buddhista, Morgan. Érzéseim szerint fog még valami problémát okozni a pali, ami emberek életébe fog kerülni, na de majd kiderül.

Alexandriában dolgoznak a hormonok rendesen, biztos a közelgő tavasz miatt, de sorra köttetnek a kapcsolatok és szakadnak szét is, ez utóbbi leginkább Rositát viselte meg, bár lehet Eugene volt az oka abban a remek pólóban. Carolt viszont nem az íjászunk nyila találta el, amit sokan vártak eddig. Rá is rátalált a Ámor, de mint tudjuk a dohányzás öl, úgyhogy nem biztos a hosszú szerelem.

bbbmaxresdefault.jpg

A csapat útnak indul leteríteni a Megmentőket. Igyekeznek egy Gregoryhoz hasonló hullát keríteni, aminek a fejét veszik, sőt Rick még kicsit helyre is pofozza. Itt hangzott el az eddigi talán kedvenc mondatom, amit neki címeztek: A Megmentők ijesztőek, de azok a faszok semmik hozzád képest... Ettől végem volt.

Szó ami szó, már jó ideje Andrew Lincoln a hátán elviszi a show-t, nagyon jól hozza a karakterét, iszonyat amit ez a pali ki tud hozni magából. Mára már tényleg ő a legkeményebb arc. A terv. amit főztek akár jól is elsülhetett volna, de ez a rajtaütés kicsit elhamarkodott volt, így hogy semmi megfigyelés nélkül törnek rá az ellenségre.

Szépen kipucolják a helyet ettől függetlenül, bár ez valószínűleg csak egy sima helyőrség volt semmi több.

Gabriel atya kint teszi a dolgát, meglepően jól, sőt elég ponyvaregényesen nyomja a lelkipásztorunk. Korrekt jelenet volt. Azért itt is kapunk egy két morzsát, hogy milyen társaság is ez. Az egyik figura falán a playboy poszterek helyett szétcsapkodott emberi fejekről készült képek díszelegnek, ami ismét árulkodó jel arról milyen barátságosak is valójában. Persze semmi nem megy simán, de ezt már megtanultuk, így Maggiet és Carolt túszul ejtik valahol a közelben. De legalább Daryl motorja előkerült.

the-walking-dead-episode-612-aaron-marquand-935.jpg

Félidőnél járunk, még négy rész aztán őszig szünet ismét, de nagyon kíváncsi vagyok, mit tartogatnak még nekünk. Minden valószínűséggel feszültséggel teli epizódok érkeznek, amik még a képregényolvasóknak sem lesznek túl kiszámíthatóak így ezzel is jó néhány spoilert ügyesen elkerülnek az írók. Hála nekik!

Kis csapatunk egyenlőre trébe van úgyhogy ne felejtsük el, harap, rág, nyel és újra.. Egy hét múlva ott folytatjuk ahol most abbahagyjuk, addig is olvasgassátok a blogot és a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon!        

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr98451810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerryco 2016.03.09. 15:06:10

Mondjuk engem erősen eddig amennyire emlékszem, a 24 sorozatnak sikerült eddig.

mejicano (törölt) 2016.03.11. 08:11:29

Mikor megláttam azokat a polaroidokat a falon, jót röhögtem, hogy kikkel akart Morgan kulturáltan beszélgetni...de azért alvó embereket leszurkálni, ezt nem fogják egyhamar elfelejteni, akármilyen vídiakemények amúgy.

süti beállítások módosítása