Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 6. évad 11. rész

2016.03.03. 08:09 Fat23

Ismét eltelt egy hét és elérkezett a várva várt hétfő. A legtöbben valószínűleg nem az Oscar díj átadó miatt vártuk, hogy legyen vége a hétnek, bár azért én innen is gratulálnék a nyerteseknek, legfőképp a hazaiaknak! A másik nagy esemény pedig, hogy tovább gördült a holtakat szállító szekér kereke, megnyitva ezzel egy sokkal nagyobb világot túlélőink előtt.

Ez a nagyobb világ sokkal nagyobb veszélyeket hordoz magában mint amikről eddig tudtunk, vagy amiket hőseink sejteni vélnek. A látótávolság kibővülésével újabb nehézségek ütik fel fejüket és egyre inkább érezhető, hogy a sorozat jelenlegi építkező státusza hatalmas rombolásban fog kiteljesedni, drámával és vérrel vegyítve. Ebben az epizódban is végig van valami a levegőben, valami, ami nyomottságot sugall, valami, ami érezteti hogy közel a búcsú néhány kedvenctől, ha bekövetkezik a háború. Na de kár még előre rohanni és találgatni, csak kissé ilyen érzésem volt az epizód alatt.

Innentől már nem leszek spoiler mentes így csak az olvasson tovább aki már kiélvezte a heti túlélő drámát.

the-walking-dead-season-6-episode-11-promo-still.jpg

Az epizód Abraham visszaemlékezésével indít, a Sashaval tett őrjáratról és beszélgetésről, mindezen Rosita ágyában elmélkedve. A vörös Hulk kétségek közt őrlődik, mondhatni döntésképtelen, vagy abszolút nem is tudja mit akar. Kicsit rányomta személyiségére a bélyegét az, hogy ezzel az új világgal kell beérnie.

Ezek után Jézus tart kisebb sajtótájékoztatót a kolóniáról ahova tartozik és a céljairól. A kis csapat útnak is indul, hogy megnézzék maguknak ezt a helyet és leendő szövetségeseiket, de persze itt soha nem úgy van, hogy simán eljutunk A-ból B-be, a természetességhez tartozik már a valami mindig történik útközben dolog. Most sincs ez máshogy, ugyanis Jézus néhány cimborájára akadnak, akiket jól meg is mentenek.

A kolónia, vagyis Hilltop kapuihoz érve a barátságtalan bennszülöttek nem néznek jó szemmel a barátainkra, de Jézus ezt is elsimítja. A hely amúgy engem leginkább a Djangó elszabadul Candy Landjére emlékeztet, egy perverz öreg törzsfőnökkel. A tárgyalást Rick Maggie-re hagyja, mivel úgy érzi jobb ha nem ő lesz a kapcsolatápoló. Bár tényleg jobb mivel ő kicsit harcosabban szokott érvelni. Igaz ez sem marad ki mikor a Hiltopba visszaérkező néhány túlélő üzenetet hoz Negantol Gregorynak. Rick ismét megmutatja, hogy is kell bemutatkozni egy új helyen és az egyik figura vérét szokás szerint az arcára locsolja. Ráadásul nem is nagyon érti ezután miért néznek rá furcsán a helyiek.

twd.jpg

Mivel Gregory életét megmentették, ezért hajlandó az újbóli tárgyalásra, amit Maggie igen kemény kézzel vezényel le. Bár én úgy gondolom kicsit elhamarkodott ajánlatot tettek azzal, hogy kiirtják a fenyegető brigádot, minden ellátmány feléért, meg persze egy tehénért az íjászunknak. Daryl és Abraham kiegyezik abban, hogy a fenyegetések mögött nincs mumus csak duma, így könnyedén ledarálják Negant, de Michone és talán Rick egy kicsit nagyobb harcot sejt.

the-walking-dead-season-6-episode-11-rick-jesus.jpg

Szép lassan haladunk egy háború felé és ez a könnyelműség nem sok pozitívumot sejtet. Mindenesetre egy újabb remek epizóddal gazdagodtunk és kíváncsi vagyok, hogy ez az egyre nagyobbra nyíló világ mit is tartogat még. Előttünk egy újabb hét míg megtudjuk hova is vezet tovább ez az út, de addig is míg várakoztok olvasgassátok a blogot és a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr588432402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása