Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

He Never Died (2015)

2016.01.23. 18:22 Csabi87

neverdied-2.pngMerő véletlenségből találtam magam szembe a He Never Died című filmmel, amire a horrorjelzőt azt hiszem csak óvatosan aggathatjuk rá, inkább egy olykor durváskodó thrillerrel van dolgunk.

Egy olyan filmmel, amivel kapcsolatban a legvégén az volt az érzésem, hogy a stáb megunta a forgatásokat vagy elfogyott a pénz, ezért összecsapták és hirtelen pontot tettek a végére. Kár, mert a He Never Died-ban rengeteg a potenciál.

A főhősünk egy Jack nevű fickó, aki nem az a fajta faszi, aki bárkinek is lyukat beszélne a hasába, ehelyett inkább tőmondatokban válaszol, már ha muszáj, mert a beszélgetés nem a kedvenc tevékenysége. Nem egy közösségi pacák, olykor ugyan eljár bingózni a közeli templomba és kedvenc bisztrójába is betér egy-egy finom ételre, de ennél több nem igazán történik vele.

Egy nap azonban megjelenik az ajtóban lánya, amitől Jack vérnyomása először nem igazán szalad fel, később azonban nem várt bonyodalmak következnek, amit mogorva hősünk sem hagyhat szó nélkül. Úgy dönt, hogy szembe száll azokkal, akik elrabolták lányát, naná, hiszen nincs nehéz dolga, el végre is Jack nem tud meghalni.

neverdied-1.jpg

A He Never Died akár egy fajta antiszuperhős filmként is felfogható, legalábbis eleinte ez volt a benyomásom. Nyilván nem egy Deadpool utánzat, hanem egy sokkal olcsóbb film, egy talán kifejezetten unszimpatikus faszival a főszerepben, akit Henry Rollins szerintem kiválóan hoz. 

neverdied-poszter.jpgA karakter nemtörödömsége pedig kvázi humort is szolgáltat. Jason Krawczyk tehát egészen eltalálta a főhőst. Erre pedig szükség is van, mivel akciójelenetek terén már nem jeleskedik a He Never Died. Ugyan vér és hasonló akad, ezek pedig nem kritikán aluli megvalósítást kaptak, de igyekeznek minél kevesebbet mutatni.

Ezekből az akcióból egyébként olyan túl sok talán nincs is, néha csak egy-egy akciómentes helyzetbe helyezik karaktereinket, hogy a nézőt egy kicsit egye a fene Jackkal kapcsolatban. Egyébként az idő előrehaladtával kapunk válaszokat és tulajdonképpen az is kiderül, hogy ki is valójában a mi Jackünk.

Az egyetlen baj a filmmel, hogy piszkosul összecsapottnak tűnik. Szépen épül, egyre inkább szeretnénk választ kapni a játékidő során felmerült kérdésekre - és ezek egyébként érkeznek is menetrendszerűen - mégis egyszer csak hirtelen vége az egésznek. Mint ennek a posztnak.

6/10

 

Címkék: amerikai film 6/10 2015 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr158245646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása