Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Turbogyerek (2015) - Turbo Kid

Mad Max mozi BMX-ekkel

2015.10.23. 17:34 Csabi87

turbo-kid-3.jpgHárom lelkes filmes még 2011-ben elkészítette a Turbo című rövidfilmet. A tervük egyértelmű volt, a The ABCs of Death címet viselő antológiába szánták a néhány perces alkotást, remélték, hogy a T betűnél a ő filmjük lesz a nyerő. Nem így történt, Lee Hardcastle Toilet című rövidfilmje lett a befutó.

Hőseinknek viszont ez sem szegte kedvét, tovább gondolták a koncepciót, producereket gyűjtöttek maguk mellé és elkészített az alapötlet másfél órás változatát. Hogy megérte-e? Hogy a túr(b)óba ne!

Egy alternatív világban járunk, ahol az emberiség még az ezredforduló előtt romokba döntötte önmagát. A savas esők tönkre tették a világot, az ivóvíz készlet megcsappant, a jövő pedig szinte kilátástalan, a túlélők egyik napról a másikra tengődnek.

Fiatal hősünk is így van ezzel, a szüleit évekkel korábban megölték, így maga próbál túlélni. Gyakran jár el a környékre guberálni, hátha talál valamit, amit aztán vízre válthat. 

Egy nap aztán megismerkedik az agyilag nem túl érett Apple-el, ám miután a lányt elrabolják mellőle úgy dönt, hogy kedvenc képregényhősének jelmezében, Turbogyerekként ered a hirtelen kékszemű lány után és csak hamar szülei gyilkosával is szembekerül.

turbo-kid-1.jpg

Ha valaki egyszer azt mondja nekem, hogy élvezni fogok egy olyan filmet, amelyben a szereplők biciklin üldözik egymást, akkor valószínűleg az arcába nevetek. Pedig a Turbo Kidben akad jó néhány ilyen jelenet. Ebben az alternatív világban ugyanis az a legmenőbb, akinek még oldalkocsi is társul a bringájához. Kicsit talán röhejes, hogy a vérmes cowboy vagy a gonoszok legdurvább embere, a körfűrész kezű faszi BMX-t tekerve közlekedik, de mégse biztos, hogy a Turbo Kid-en emiatt nevetünk.

turbo-kid-poszter.jpgPersze a nevetésre azért akad okunk, mert néhány humorosabb jelenet, félmondat belekerült a filmbe, sőt Apple (Laurence Leboeuf) karaktere önmagában is mókás. 

A készítők talán a szuperhős dologra is ráéreztek, no nem mintha Turbo Kid a legkidolgozottabb szuperhős lenne a világon, de az tény, hogy a mai képregényadaptációktól csömörlő világban találó egy ilyen történetet kiötölni. 

Ráadásul a megvalósításra sem lehet panaszunk, ugyan CGI trükkök is akadnak, de szerencsére jó néhány hagyományos módszert alkalmazó trükk is helyet kapott a készítők tárházában, ráadásul a vérből abszolút nem szenvedünk hiányt, hiszen az orvostudományra fittyet hányva ömlik a vér mindenkiből, természetesen az esetek többségében bő sugárban spriccelve, ezek a részek pedig pofásan kivitelezettek mind.

Végül pedig nyomós érvként Michael Ironside nevét említeném meg, ő alakítja ugyanis főgonoszunkat, őt pedig aligha kell bemutatni bárkinek is.

A Turbo Kid mondjuk nem is biztos, hogy horror, inkább egy nagyon véres akció sci-fi, amit az ilyen beállítottságú nézőnek mindenképpen látnia kell.

8/10

Címkék: amerikai film 8/10 2015 ajánlók kanadai film új zélandi film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr687870690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása