Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tremors 5: Bloodlines (2015)

2015.10.10. 17:33 Csabi87

tremors5-2.jpgAmikor bejelentették, hogy készül az ötödik Tremors film őszintén szólva nem hittem, hogy ez jól is elsülhet. Persze voltak biztató előjelek, hiszen állítólag Kevin Bacon is érdeklődött a visszatérés iránt, ám ebből aztán nem lett semmi, így egyetlen ismerős arcunk Michael Gross-é volt, akinek a neve egybeforrt a franchise-val, hiszen a korábbi négy részben és a rövid életű sorozatban is láthattuk Burt Gummer szerepében.

Az Universal viszont szerencsére nem cseszte el a végeredményt, sőt talán a korábbi két felvonásnál bőven jobb végeredményt produkáltak - mondjuk a harmadik rész rémgagyi CGI szörnyeivel nem volt nehéz felvenni a versenyt.

A történet szerinte Burt Gummer korunk Beat Grylls-e, egy igazi túlélő, aki az utóbbi időben saját tévéműsorát készítgeti, amelyben akár kígyót is süt a nevadai sivatagban. A kicsit lapos nyugdíjas élet azonban hamar véget ér, amikor kiderül, hogy a drabálok és tovább fejlődött változatai mégsem tűntek el örökre a földszínéről, ugyanis most Afrikában ütötték fel ocsmány fejüket.

Gummernek sem kell több, nyomban a távoli kontinensre utazik, hogy zebrák, zsiráfok, elefántok és bivalyok gyűrűjében végezzen a fenevadakkal.

tremors5-1.jpg

A forgatókönyvíróknak azért Gummer karakterével szerencséjük volt, főleg így, hogy Gross vevő volt a figura újbóli eljátszására. Gummer ugyanis még mindig az a fegyvermániás félőrült, aki volt és aki szinte egyedül is elviszi a hátán a filmet.

tremors5-poszter.jpgMondjuk ez alkalommal a mellé írt Travis (Jamie Kennedy) sem sikerült rosszul és a köztük lévő párbeszédek is élhetőek. Mondjuk nyilván még így sem érnek Kevin Bacon és Fred Ward nyomába, legalábbis nekem ez az érzésem.

Az ötödik részre egyébként a forgatókönyvírók igyekeztek összeszedni a szörnyek korábban megjelent összes változatát. Mondjuk a Vaktyúkok inkább csak említés szintjén vannak jelen, de a Drabálok és a Bélgázművek tetten érhetőek, ráadásul utóbbiak azért egy fokkal jobban néznek ki, mint a harmadik részben. Sőt egy új változatát is megkapjuk a lénynek, igaz ez nem egy nagy eresztés, szinte csak a mihez tartás véget bukkan fel.

A sztori szerencsére nem altatóba illő, de sok újat azért nem mutat és meglehetősen minimál, arra viszont jó lehet, hogy ne köpködje össze a közönség.

A rendezést a B-filmeken gyakorló Don Michael Paul vezényelte és igazából nem végzett rossz munkát, pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy bizony ez is egy B, rögtön lemezre szánt produkció.

Úgy gondolom, hogy az első résznek a nyomába sem érhet, a második sem fölözi, de a harmadik és negyedik felvonásokat képes beelőzni. Egy korrekt folytatás, amiért nem kiáltott senki, de ha már itt van olyan túl nagy csalódást nem okoz.

6/10

A korábbi részekről itt írtunk:
Tremors - Ahová lépek szörny terem
Tremors 2. - Ahová lépek ismét szörny terem
Tremors 3 - Ahová lépek már megint szörny terem
Tremors 4 - A legenda kezdődik

 

 

Címkék: amerikai film 6/10 2015 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr627876190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2015.10.13. 13:15:22

Alig várom, hogy nézhessem én is! Az első rész gyerekkorom meghatározó filmje. Val és Earl + a "tanya" többi lakója szörnyek nélkül is igen szórakoztató társaság volt. :) Ha Bacon nem is de Fred Ward azért beszállhatott volna a buliba!

süti beállítások módosítása