Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mega Shark vs. Mecha Shark (2014)

2015.09.24. 17:34 Csabi87

megashark-3.jpgMint fülledt nyári melegben a hűsítő zápor, úgy hiányzott nekünk egy újabb Megacápás őrület, az Asylum pedig nem az a fajta stúdió, amelyik csalódást okozna ilyen téren. Ha gagyiról és ócskáról van szó, ők mindig résen vannak és szívesen bombázzák az arra igényeseket egy-egy pocsék filmmel.

A Megacápa (magyar fordításban olykor Gyilkos cápa) talán 2009-ben bukkant fel először, amikor az óriás polippal kellett megküzdenie, de egy évvel később sem volt nyugta, akkor az óriás krokodil gondolta úgy, hogy házhoz megy a pofonért.

Amikor pedig már azt hittük, hogy a méretes, történelem előtti időkből származó fenevad örökre letette a lantot, akkor befut a legújabb felvonás.

Az Asylum csapata ez alkalommal úgy érezte, hogy egy egyszerű, sima óriás akármi kevés volna kedvenc cápájuk ellen, ezért elkészítették annak robot mását, hogy azzal tudjon megküzdeni, hiszen ilyen kalandja még Godzillának is volt.

A történet viszont sokkal több ennél, hiszen nem csak azon izgulhatunk, hogy a megacápa vagy a mechacápa nyeri-e a küzdelmet, hanem főhőseink révén az igaz, mindent elsöprő szerelemért is.

megashark-2.jpg

Hopp, kihagytam a történetet, de nyugi nem visszük túlzásba. A Megacápa ismét előkerül, a hadsereg pedig úgy gondolja, hogy ideje bevetni a robotmásolatot, aminek az irányítója lesz főhősnőnk, annak férje pedig a mérnökúr, aki a "bokszutca faláról" adja az instrukciókat. 

megashark-1.jpgPersze csak az alapfelállás ennyi, hiszen a folytatásban számos csavarra, lánctalpas robotcápára és megannyi ócskán megkreált robbanásra is számíthatunk, nem beszélve főhős cápánkról, aki mindenkit megszégyenítő mozdulatokkal kerüli ki a torpedókat, illetve igény szerint anyahajókat is kilő velük.

Egyébként értékelhető momentum is akad. Talán részeg estéken még neked is eszedbe jut Megacápa egy korábbi kunsztja, amikor reptében kapta el a repülőt. Nos mostani filmünkben azért visszakacsintunk egy kicsit ehhez a felejthetetlen filmtörténeti pillanathoz.

A rendező nevét pedig így a végén mindenképpen kiemelném, hiszen az igazán szemfülesek számára Emile Edwin Smith neve ismerős lehet, hiszen a Sharknado filmekben ő felelt a páratlanul sikerült vizuális effektekért, de más Asylum-filmekhez is adta a nevét. A Mega Shark vs. Mecha Shark volt az első nagyfilmes rendezése. Szegény.

Pontokba kifejezve sajnos meglehetősen felejthető ez a darab is, még a trash-meter-t sem igazán tudná megmozgatni, így az ilyenkor megérdemelt 2 pontnál kár is rá többet adni.

Címkék: 2014 amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr617744600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2015.09.25. 17:38:48

Az a hajóátugrós kép a fimből másolt jelenet vagy a 6éves szomszédlánnyal csináltatta a szerző illusztrációnak?

süti beállítások módosítása