Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Unfriended (2014)

2015.08.05. 18:18 OctoberAir

maxresdefault_2.jpgMa egy nagyon érdekes horrort hoztunk, amely egy meglehetősen szokványos témát egy igencsak szokatlan köntösben tár a néző elé. Készen álltok, hogy másfél órán keresztül más Facebookját és Skype-profilját nézzétek? Ha igen, akkor az Unfriended biztosan szórakoztató lesz nektek is! 

A történet nem is lehetne klasszikusabb. Adott öt fiatal, akik éppen esti csevegésüket folytatják a Skype-on és a Facebookon, amikor hihetetlenül érdekes dolog történik velük. A csoportos Skype beszélgetésben megjelenik egy ismeretlen alak, akiről mindannyian azt hiszik, hogy csupán egy vírus vagy hiba a gépezetben, de, ahogy haladunk előre a történetben a dolgok egyre érdekesebb fordulatokat vesznek.

A filmben egész végig Blair (Shelley Henning) számítógépét nézhetjük, aki a film elején videókat néz barátnőjéről, Laura Barnsról, aki öngyilkosságot követett el. A szereplőket csupán a webkamerájukon keresztül láthatjuk, és figyelnünk kell a monitor minden egyes szegletére (bár ez a modern fiatalságnak nem kellene, hogy problémát okozzon). 

unfriended.jpg

Az Unfriended a maga nemében egyáltalán nem különleges horrorfilm. Az egészet a körítés teszi érdekessé, hiszen ilyen filmet még nem láthattunk egyszer sem. Valójában másfél órán keresztül el is szórakoztatja az embert ez a különleges felvétel, de nem hinném, hogy az idősebb generáció igazán odáig lenne a moziért. Ráadásul magyarra szinkronizálva sem lesz igazán élvezhető, szóval nem árt egy jó kis angol tudás, hogy mindent elolvashassunk Blaire képernyőjén. 

A filmet egyébként egy házban forgatták le, amelyben a szereplők különböző szobákban foglaltak helyet. Ráadásul a karakterek nem tudhatták meg előre a film kimenetelét, mert a rendező szerette volna, hogyha improvizálnak és őket is érnék valós meglepetések. Négy történetet alkottak meg az írók, amelyekből végül egy megvalósítása mellett döntöttek. 

letoltes_2_2.jpg

Az Unfriendedet egyébként Amanda Todd és Audri Pott valós öngyilkossága ihlette, akik a közösségi média áldozatai lettek. A moziban megismerhetjük a tinédzserek szórakozásnak induló durva kegyetlenkedéseit, amelyek végül igazi tragédiához vezetnek.

Egyszerűsége ellenére mindenkinek ajánlom az Unfriendedet, mert igazi csemegeként szolgálhat. Unhatjuk már a kézikamerás horrorokat és az egyszerű kísértettörténeteket, de az Unfriended mutat számunkra valami újat. Azt nem állítom, hogy a világ leghátborzongatóbb élménye lesz, de egynek mindenképpen megfelelő, érdekes darab. Nekem végig lekötötte a figyelmemet. 

6/10

Címkék: 2014 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr467679392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.08.05. 22:42:22

Ezt megjegyeztem, szerintem meg fogom nezni, en pont az ilyen unatkozos estes filmnezos tipus vagyok, erre pont jo lesz, es amugy az kulon tetszik, hogy egy hazban forgattak, en nagy hive vagyok az olcso es hatekony megoldasoknak! :D

Syracuse 2015.08.06. 16:26:56

Megnéztem, jó film. Legalább is a mostani felhozatalból kiemelkedik, és ez a többit is minősíti nem kicsit. Lehet, hogy egy ideig rá fogok parázni a Facebook egyébként is instabil rendszerére. XD Viszont a szereplőket nem nagyon tudtam sajnálni.

Attila Racz 2015.08.11. 22:11:33

Meglepoen szorakoztato volt a film es ugyan semmi kulonos nem lenne, ha a megvalositas nem lenne ennyire rendhagyo. Sztem mindenki tegyen vele nyugodtan egy probat, igaz angol tudas tenyleg kell hozza, mert sokszor kell olvasni ami a kepernyon van, pl chat vagy netes cikkek, de nem kell aggodni, ha vkinek van egy relativ alap angolja es sokat filmezik angolul, akkor teljesen kovetheto lesz a film.

süti beállítások módosítása