Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Odaát - Az eddigi 10 évad összefoglalója (viszonylag) röviden

Amikor anno 2005-ben elindult ez a sorozat, elég nagyot ütött. Akkoriban még a WB csatornán (később a CW-re került át), kicsit nagyobb költségvetéssel tudtak nekikezdeni, és igencsak jól sikerült, több milliós rajongótábor jött össze az első évad végére, teljesen egyértelmű volt, hogy lesz folytatás is.

Legtöbben talán csak a két főszereplő srác miatt kezdték el nézni, akik a maguk módján igazi texasi szépfiúk, de jó értelemben, senki sem csodálkozhat, hogy megnyerték a női nézőket. Én személy szerint, bár lány vagyok, nem miattuk álltam neki szériának. Nem is igazán ismertem őket, na nem mintha nagy nevek lettek volna, most is csak a sorozat miatt ismerik őket sokan (pedig végre megvillanthatnák magukat valami nagyobb kaliberű dologban is, csak ehhez az kéne, hogy az Odaát végre véget érjen), nekem csak Jared Padalecki rémlett a Viasztestekből, Jensen Ackles abszolút újdonság volt (aki esetleg ismerte, valószínűleg a Dark Angel sorozatból). 

supnat-1.jpg

Engem mindig érdekelt a természetfeletti, és lássatok csodát, megjelenik egy sorozat aminek Supernatural a címe, természetes, hogy legalább belekukkantok (aztán az a kukkantás kitartott 7 évadig). És imádtam, az első perctől, a bevezető rész rögtön meggyőzött, hogy erre bizony érdemes időt szánni.

Innetől SPOILERES összefoglalók és vélemények következnek.

supernatural_season_1.jpg

1. Az első évad a maga módján zseniális és egyedülálló volt. Minden részben más-más dologgal néztek szembe a Winchester tesók, legyen az szellem, alakváltó, démon, ősi átok vagy éppen maga Bloody Mary. Mindeközben az édesapjukat keresik, akiről Dean feltételezi, hogy eltűnt és lehet, hogy baja esett. Az évad közepe táján szerencsére megtudjuk, hogy Winchester apunak semmi baja, csak éppen valami fontos ügyön dolgozik: a démont üldözi, aki elvette tőle élete szerelmét, a fiúktól pedig az anyjukat. Az évad végén persze összetalálkozik a Winchester trió és együtt vallanak hősies kudarcot az említett démon ellen, majd együtt szenvednek súlyos balesetet is, amivel véget is ér az évad. (Látod, itt még értelmesen össze lehet foglalni, miről is szól egy egész évad!)

supernatural_season_2.jpg

2. A második széria pontosan (de tényleg pontosan) ott kezdődik, ahol véget ért az első. Winchesterék kórházba kerülnek, és Dean nem nagyon akar felébredni a kómájából. Winchester apuka nem lát más megoldást, megidézi a démont, akit eredetileg ki akart nyírni, és alkut köt vele a fia életéért. Az üzlet sikeres, viszont a démon nem elégedett meg egy sima apát a fiáért cserével, és a fiúk később rájönnek, hogy a Colt (a fegyver amit előző évad végén szereztek meg, és ami nem mellesleg végez bármilyen természetfeletti lénnyel) azért tűnt el, mert része volt az alkunak.

Itt megemlíteném azt a vitát, ami John Winchester körül forog: sokan állítják, hogy ő a világ legrosszabb faterja. Hmm... ha nekem valami démon megölné egy családtagomat, biztos vagyok benne, hogy nem nézném tétlenül és ha nem is ilyen katonai szigorral de a gyerekeimet is felkészíteném és mindenáron próbálnám életben tartani őket. Továbbá beszélik azt is, hogy vannak a sorozatban utalások arra, hogy verte volna a fiait. Én biztos vagyok benne, hogy ez nem igaz. Néhányszor biztos lehordta őket, főleg Dean-t, ha nem vigyázott az öccsére, de nem hiszem, hogy valaha kezet emelt volna bármelyikre is. Nekem az első évad végéből csak az derült ki, hogy igenis nagyon szerette a fiait és büszke volt rájuk. A második évad elejéből pedig az is világos, hogy hajlandó meghalni is, hogy ők élhessenek. Természetesen mintaapa sem volt, félreértés ne essék, igenis megszállottja lett a démon üldözésének, de ezért nem hibáztatom. Azt is megértem, hogy Sam összeveszett vele és otthagyta őket a fenébe, valahol neki is igaza volt. De erről a szituációról is kiderül, hogy miért történt úgy, ahogy. Mindezekkel együtt is, én egyértelműen John-párti vagyok. Na de lépjünk tovább.

Az apjuk halála után Sam és Dean tovább üldözik a természetfeletti gonoszokat, közben egyre több furcsaság derül ki Sam-mel kapcsolatban (rémálmai vannak amik valóra válnak, immunis egy vírusra ami gyilkos zombikká változtatja az embereket, ilyen apróságok), és kiderül, hogy John attól tartott, Sam rossz útra térhet, és kérte Dean-t a halála előtt, hogy mentse meg az öccsét mert különben lehet, hogy meg kell majd ölnie. Amikor ez kipattan, egyikük se viseli jól és egy időre különválnak, de aztán rendbeteszik a dolgot. Az évad végén aztán kiderül, hogy Sam része egy nagyobb tervnek, amit Azazel (a sárgaszemű démon, aki megölte a Winchester szülőket) igyekszik véghez vinni. Persze azért Sam nem Anakin Skywalker, hogy rögtön a sötét oldalra tévelyegjen, és kis segítséggel ő meg Dean meghiúsítják a tervet és megölik Azazel-t, a gond csak az, hogy a csata közben kinyílt a Pokol Kapuja, és többezer démon szabadult ki. No meg az, hogy Sam a csata előtt pár nappal meghalt, és Dean, jó családi szokás szerint, alkut kötött egy démonnal az öccse életéért, és cserébe egy évet kapott, aminek leteltével Pokolra jut.

supernatural_season_3.png

3. A harmadik évad az írók sztrájkja miatt rövidebb lett mint a többi, a szokásos 22 helyett csak 16 rész, de ettől még zseniálisan sikerült. Sam mindent elkövet, hogy megmentse Dean-t a Pokoltól, de az az egy év vészesen gyorsan eltelik. Közben feltűnik a szépséges Katie Cassidy, Ruby szerepében, aki igyekszik mindenben segíteni, vagy legalábbis ezt ígéri, Sam meg jól elhiszi neki. Ám végül eljön az idő, és a Pokol kutyái könyörtelenül lerángatják Dean lelkét a mélybe.

Érdemes még megemlíteni, hogy ebben az évadban feltűnik időről-időre Lauren Cohan is, akit sokan ismerhetnek a The Walking Dead-ből. Nagyon ravasz és alattomos a karaktere, de épp ezért szerettük.

supernatural_season_4.jpg

4. Eltelik 4 hónap, amikor Dean váratlanul a saját koporsójában találja magát, élve. A válasz nem várat sokat magára, megjelennek az angyalok és közlik vele, hogy Isten parancsára hozták őt vissza, mert még dolga van itt. Az a bizonyos szárnyas, aki ezt közli vele, Castiel, a későbbiekben is fontos szereplő lesz, lassanként egyre közelebb kerül Dean-hez és egyfajta fura barátság és kötelék alakul ki köztük. Először Castiel is ugyanolyan érzelemmentes és hideg, mint a többi angyal, de fokozatosan egyre emberibb lesz és végül szembe is száll a Menny akaratával, hogy megmentse Dean-t, hogy Dean megmenthesse a világot. 

A világ megmentésére pedig azért volt szükség, mert Ruby és Sam időközben nagyon sötét vizekre eveztek, a lényeg, hogy Sam-nek mániájává vált, hogy bosszút álljon Dean-ért. Ez annak a démonnak a megölését jelentette, aki a Pokolra juttatta Dean-t, név szerint Lilith. A baj nem az, hogy Sam sikerrel jár, hanem hogy Lilith megölésével feltöri az utolsó pecsétet ami Lucifer pokolbeli ketrecét tartja zárva. Dean értesül erről Castiel-től, de persze egy pár másodperccel később érkezik, mint kellett volna.

supernatural_season_5.jpg

5. Elérkeztünk a sorozat fénypontjához. Ez az évad minden tekintetben jól sikerült. Minden régi barát és ellensége feltűnik, na meg rakat új is, nehogy unatkozzunk. Az előző évad végével Lucifer kiszabadult, és most azon munkálkodik, hogy elpusztítsa a Földet, vagy legalábbis hogy ő uralkodhasson mindenek felett. Ehhez szüksége van egy kis segítségre, mégpedig az Apokalipszis lovasaira: Háború, Éhínség, Járvány, Halál. Elképesztő figurák, higgyétek el. De a legjobb, messze a legjobb, Mark Sheppard mint Crowley, a Keresztutak Démonkirálya. Nélküle minden sivárabb lenne, az egyik legjobb karakter az egész sorozat történetében. 

A lényeg annyi, hogy Sam és Dean sorsa előre meg van írva, és aszerint egyik fivérnek meg kell ölnie a másikat. Az egyik a Menny szolgálatába áll, a másik a Pokol királya lesz. Na de ha ők ketten sose csináltak semmit úgy, ahogy az meg volt írva, miért pont most kezdenék el? Sam hősies önfeláldozásával a világ menekül, nincs háború, nincs semmi, csak a régi megszokott dolgok.

És kérem, ITT le kellett volna zárni. Talán kicsit másképp lett volna vége, ha tudják hogy tényleg befejezik, de akkor is. A lendület eddig tartott, és mind tudjuk, hogy az eredeti ötletgazda, Eric Kripke is öt évadra tervezte a sorozatot, eddig meg volt írva minden és mindenki normálisan. Innentől teljes anarchia és összevisszaság következik, tessék megkapaszkodni.

supernatural_season_6.jpg

6. Ezt az évadot már nem tudom értelmesen összefoglalni, mert két részre szakad az egész. Az első felében Sam körül forognak a dolgok, aki természetesen visszajött valahogy, de még nem tudják hogy hogyan, és valami nagyon furcsa vele kapcsolatban, amiről később kiderül, hogy az az apró tény, hogy a lelke nélkül jött vissza. Így aztán próbálják visszaszerezni azt és kideríteni, mi hozta őt vissza és vajon szándákosan hagyta-e ott a lelkét a Pokolban. 

A második fél pedig (miután Sam visszakapja ugyan a lelkét de még mindig nem tudjuk hogyan jött vissza és miért a lelke nélkül) Castiel mennybeli polgárháborújáról szól, odafent ugyanis a szárnyasok elszabadultak és néhányan Rafael arkangyal mellé álltak, akinek feltett szándéka újra beindítani az Apokalpiszist és végigvinni úgy, ahogy annak lennie kellett volna. Ezt eleve hülyeségnek tartottam, de még elnéztem, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a készítők Castiel-ből akarnak gonoszt csinálni, őt akarják hogy elvigye az egész balhét, persze jó szándékkal, de akkor is, ő nem egy olyan karakter volt, aki átgázol a többieken és ne fogadjon el semmilyen segítséget. A lényeg, hogy a végén olyan erőket szív magába, hogy Istennek képzeli magát és mindenkire rákényszerítené az akaratát, na de nem úgy megy az.

supernatural_season_7.png

7. És innentől kezdődik a káosz. Ez az évad is pontosan ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, Castiel isteni hatalma azonban nem tart sokáig, sőt, az lesz a veszte. Az első rész ebből az évadból zseniálisan sikerült és imádtam, annak ellenére, hogy a legkevésbé rossz karakterből akarnak főgonoszt csinálni, még ezzel együtt is jól sikerült, a rész vége valamelyest kárpótolt az addigiakért. Viszont a többi rész tökéletes összevisszaság, nem áll össze semmi, egyhelyben toporog a sztori is, a szereplők is, egymás után jönnek a filler-epizódok, nem megy előre a történet, senki sem tud mit kezdeni az aktuális szörnyekkel (mígnem kiderül, hogy valami mosószer hatásos ellenük, de hogy halottak is maradjanak, le kell vágni a fejüket - na hát ez is ritka nagy hülyeség volt, az ötlethiány legbénább megnyilvánulása). Természetesen a rajongótábor fellázadt, hogy Castiel-t kiírták a sorozatból (akkor még úgy volt, hogy végleges lesz a dolog), de szerencsére az alkotók meghajoltak a közönség akarata előtt, és az évad végére visszahozták mindenki kedvenc angyalát, na de hogy hogyan, az már más kérdés. Az évad lezárása kicsit butácskára sikerült, de legalább Castiel már nagyjából a régi badass önmaga volt, bár ezen kívül sok pozitívumot nem tudok felhozni. Ja, de, a Purgatórium veszettül jól nézett ki, tök jó hogy kb. egy fél rész erejéig láthattuk meg talán két flashback-ben. Gratula.

supernatural_season_8.png

8. Dean visszatér a Purgatóriumból, de majd csak később emlékszik vissza arra, pontosan hogyan is történtek ott a dolgok, és hogyan jutott ki. A fő történetszálból annyit tudok kihozni, hogy a srácok találnak egy lehetséges módot, amivel be lehet zárni a Pokol kapuját, örökre. Ez jól is hangzana, de persze nem megy olyan könnyen, és ára is van. Különböző próbákat kell kiállnia annak, aki megpróbálkozik vele, és jelen esetben ez a valaki Sam lesz, akinek majdnem az életébe kerül a dolog. Na de, hölgyek-urak, kezeket fel, ki aggódott egy percig is, hogy Sam Winchester meghal? Aha, tehát senki. Így van. Nem tudnak már újat mutatni, mindenki annyiszor meghalt és visszajött, hogy már bocsánat, de unalmas lett. Még a 4. évadban, amikor Castiel visszahozta Dean-t, az teljesen rendben volt, megmagyarázták, ment előre a sztori, minden rendben volt. De amikor már húszszor jön vissza egy-egy karakter, már mindenki csak a vállát rángatja, hogy áh, úgyis visszajön, és elveszik az izgalom faktor az egész sorozatból. Szívem csücske volt mindig is, de ez már túl sok.

supernatural_season_9.png

9. Sam és Dean háta mögött közben Castiel és újdonsült gonoszunk, Metatron, befejezik a próbákat, aminek a végeredménye az lesz, hogy egy csomó angyal lezuhan az égből (ezzel ér véget az előző évad). Én már ezt se értettem, a Pokol kapuját akarták bezárni, és angyalok hullanak a Földre? Persze, logikus. Az évad egész ideje alatt az angyalok próbálnak hozzászokni a földi léthez, és természetesen nem mindenki kezeli jól a dolgot, ami azt jelenti, hogy a kevésbé békés szárnyasok összegyűlnek és bosszút esküsznek Castiel ellen, hiszen mindenért ő hibás (inkább hagyjuk, hogy ekkor mit gondoltam). Castiel közben igyekszik visszaszerezni az erejét amit Metatron galádul elvett tőle, Sam és Dean pedig egy új gonosszal küzdenek, egy dögös démon csajszival (Abaddon), akit csak az Első Penge tud megölni, szóval elindulnak megkeresni (itt megjegyezném, hogy már ötszázfelé ágazik a sztori és lehetetlen normálisan követni mindent). Mit ad Isten, az Első Penge nem kisebb egyénhez tartozik, mint maga Káin, az első testvérgyilkos (akinek a vérvonalából származnak elvileg a Winchester tesók is). Dean aztán felhasználja a fegyvert Abaddon ellen, aztán később Metatron-t is megpróbálja kinyírni, de az már nem jön össze, olyannyira nem, hogy belehal a sérüléseibe, DE mivel nála van az Első Penge ÉS még használta is, nem hal ugyan meg, de démonként tér vissza (már ez se mozgatott meg különösen de azért erre még azt mondtam, hogy "aztak*rva ezt nem láttam előre"). 

supernatural_season_10.jpg

10. Nem kell megijedni, nem maradandó ez a démon-lét Dean számára, pár rész erejéig tart csak, aztán Sam és Castiel "meggyógyítják", pedig volt néhány vicces pillanat amíg Dean és Crowley legjobb haverokként sörözgettek. Szóval Dean újra önmaga, csakhogy rajtamaradt a karján egy furcsa kis jelecske, amiről kiderül, hogy Káin jele, és mindörökké folyamatos gyilkolásra fogja őt ösztönözni, egész addig, amíg ki nem nyír mindenkit, aki valaha kedves volt neki. Így hát próbálják leszedni róla, és ezen kívül sokminden nem is történik az évad során. A végén leszedik róla, megölik a Halált, és ezzel együtt kieresztik a Sötétséget, ami még azelőtt létezett, hogy Isten megteremtette volna a világot. Ééééés ennyi. Nem viccelek.

Emberek, hogyan, miért, meg úgy egyáltalán?! Egyszerűen már csak nevetni tudtam, annyira buta volt az évad fináléja. Megölni a Halált? Az még hagyján, hogy ő volt az egyik legmenőbb karakter, de kérem, ő a Halál, és lecsapták, a saját kaszájával, csak hogy viccesebb legyen. Komolyan mondom, most már csak valamiféle mobid kíváncsiság hajt, hogy belenézzek a 11. évadba, semmi más. Ha belegondolok, honnan indult ez a sorozat, és hová süllyedt... borzalmas. Annyira jó volt, kicsit még eredeti is volt, vicces volt, izgalmas, néhol félelmetes is, voltak könnyfakasztó részek szép számmal, voltak zseniálisan megírt (és eljátszott) karakterek, egyszóval minden megvolt, ami egy igazán tökös sorozathoz kell. 

Csak hogy te is sajnálkozz egy kicsit, listázom a legjobb karaktereket, akik tényleg olyanok voltak, hogy miattuk érdemes volt nézni a sorozatot:

Winchester család (Sam, Dean, Mary, John), Bobby, Meg, Azazel, Ellen, Jo, Ash, Ruby, Bela, Castiel, Anna, Alastair, Lilith, Gabriel, Lucifer, Crowley. 

Ez eddig csak az első öt évad volt. Nézzük, milyen az arány ezután (akik már voltak, azokat nem írom még egyszer, csak az újakat):

Balthazar, Rufus, Fate, Samuel Colt, Garth, Charlie, Kevin, Benny, Metatron, Abaddon, Rowena.

Durván feleannyi valamirevaló új szereplőt hoztak be az tuóbbi 5 évadban, mint az első 5-ben. Ez is mutat valamit. Én azt tanácsolom, hogy az első 5 évadot mindenképp nézd meg, mert tényleg zseniális, aztán találj ki magadnak egy jobb befejezést, és hagyd az egészet a fenébe. Fanatikus rajongó voltam, végignéztem, ahogy csökken a színvonal, és nem volt jó élmény, úgyhogy tanulj tőlem.

Egészében véve adok egy 8/10-et a sorozatnak, de ebben sok a jóindulat, és csak az első 5 évad miatt kapja a 8-at, a második 5 miatt pedig a mínusz 2-t. (A baj csak az, hogy annyira meg fogod szeretni 5 évad alatt, hogy nem fogod elhinni, hogy lehet elrontani ennyire, és tovább akarod majd nézni. Ne hallgass arra a kis hangra. Nem éri meg.)

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr117566210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sousann85 2015.06.25. 11:29:51

Annyit tudok erre mondani, kedves szerző, hogy ha nem tetszik, ne nézd.
Én eddig az összes részt láttam, és bár a 9. évad és a 10. évad első fele kicsit uncsibbra sikerült, mint az előzőek, de összességében nagyon jó az összes évad. A 10. évad befejezése egyáltalán nem rossz. Én nagyon várom a következő évadot, és ezzel még sokan így vagyunk. Mellesleg a 7. évad, amit olyannyira lefikáztál, nekem pont az egyik kedvencem. Imádtam benne az egész leviatános sztorit, és nagyon sok vicces rész van abban az évadban is, ami a sorozatot abszolút szerethetővé teszi.
Szóval elhiszem, hogy neked is megvan a saját véleményed a sorozatról. Nem kötelező tovább nézned, de légy oly szíves, és senkit ne buzdíts arra, hogy ne nézze, mert ez a legjobb sorozat, ami csak létezhet( a Vámpírnaplókkal együtt).

Globetrotter2014 2015.06.25. 14:48:30

Nagyon jó a poszt, igazi hiánypótló. Bevallom töredelmesen jó ha egy tucat részt láttam, amelyek szinte kivétel nélkül tetszettek. De egyre inkább elvesztettem a fonalat.
Sajnos a végére látszott hogy elfogy a pénz a sorozatból.

Doline 2015.06.25. 14:53:27

Eric Kripke után sajnos tényleg megzuhant a sorozat. Mondjuk szerintem a legnagyobb baja az, hogy sorozatos mércével nézve szinte fillérekből forgatják, ami erősen behatárolja a megvalósítható sztorikat is.

Én azért még elvagyok vele, az olyan blőd baromságok is épp hogy megemelik már csak a vérnyomásom, mint amikor tök feleslegesen behozták Halált csak hogy tök feleslegesen megölhessék a tök feleslegesen előkerülő kaszájával.

Ami viszont kiidegel tisztára az Jared Padalecki. Az az ember feladta a színészkedést, az arcmimikáját leredukálta egy permanens felhúzott szemöldökű összeráncol homlokú bús kutya pofára és azzal bámul minden héten 45 percen keresztül, miközben épp azon nyihog hogy mi lesz Dean-el.

GinnyWinchester 2015.06.25. 16:04:50

@Globetrotter2014: Sajnos ez így igaz. Eleve nincs túl nagy költségvetése a sorozatnak, de mostanra (sőt szerintem már a 7. évadra) elfogytak az ötletek is meg a pénz is, az első 5 évad gyönyörűen összeállt egy kerek egésszé, utána teljes káosz. :( Mindezek ellenére javaslom, ha tetszett akkor nézd végig legalább az első ötöt, biztos hogy szeretni fogod. :)

GinnyWinchester 2015.06.25. 16:08:45

@Doline: Na látod, én is így voltam vele, hogy már nem tud felizgatni semmi, inkább csak kiakadtam h ezt most miért kellett, mármint a 10. évad zseniális lezárását :P Aztán megvontam a vállam, mondván, felőlem... :D

Most hogy mondod, van benne valami :D Tényleg csak van az a vadászkutya-szemekkel való nézés és ott vége. Észre se vettem eddig, mondjuk nem is figyeltem, de igaz! :D

GinnyWinchester 2015.06.25. 16:26:56

@sousann85: A posztban is többször hangsúlyoztam, most is elmondom, kevés nálabb nagyobb rajongója létezik (létezett) ennek a sorozatnak, de már csak nyújtják mint a rétestésztát. Réges régen abba kellett volna hagyni, a színészek is tudnának mást csinálni, én például nagyon szívesen látnám őket valami másban, BÁRMI másban, mert igenis tehetségesek, és többre hivatottak mint hogy egész életükben sorozat-színészek legyenek.

Én a kezdetektől imádom a sorozatot, de sajnos azt kell mondanom, már rég elfáradt az egész és az alkotók kifogytak az ötletekből. Nem volt könnyű ezt bevallanom anno a 6-7. évad környékén magamnak, de ez van. Akkor még én is elvakultan védtem, pedig volt aki már akkor mondta, hogy nagyon észrevehető a minőségbeli zuhanás. Igazuk volt, akkor még nem láttam be, de most már én is így gondolom.

Nem volt célom pont a kedvencedet "lefikázni", egyszerűen szerintem onnantól egy mélyrepülés kezdődött. Ez nem csak az én véleményem, kutakodtam eleget a poszt megírása előtt és sok rajongót megkérdeztem. Biztos hogy van sok ellenvélemény is, természetesen elfogadom hogy nem ért mindenki egyet ebben a dologban. De pont ez a lényeg, ez egy vélemény, nem tény, nem megbántás céljából írtam. (Az újakat viszont tényleg arra biztatnám, hogy az első 5 évadot nézzék meg, aztán csak saját felelősségre, de persze ez is csak baráti figyelmeztetés.)

Ne haragudj, ha megbántottalak, nem az volt a szándékom.

Doline 2015.06.26. 13:00:52

@GinnyWinchester:

Két dolog miatt nem hagyják abba:

- Valamelyik főfejes az CW-nél (lusta vagyok megkeresni a nevét) annyira imádja a sorozatot, hogy egyrészt miatta vették át arra az adóra mikor veszélybe került, másrészt pedig azt mondta, hogy amíg rajta múlik, addig nem lesz soha elkaszálva a sorozat

- A színészek se akarnak igazán mást csinálni, hiába szeretnéd látni őket másik művekben. Annyira legendásan családias és összetartó az egész stáb, hogy a 2 főszereplőtől elkezdve mindenki beleegyezett, hogy csökkentik a fizetésüket és később sem kérnek emelést, csak menjen tovább az egész. Azért kaszálják el a nagy sorozatokat a 6-10 évad körül nézettségtől függetlenül mindenképp, mert mindig egyre többet kérnek a szereplők (lásd Jóbarátok, vagy Big Bang Theory milliós fizetései), na ez itt nem fenyeget. Jaredet és Jensent meg megértem, lubickolnak az álommelójukban, még így is nem keresnek rosszul és cserébe 11 éve biztos munkahelyük van. Mellesleg valljuk be őszintén, közel sem annyira jó színészek, hogy ők utasítgatják vissza az ajánlatokat és azért nem szerepelnek másban, inkább csak nem kapnak más ajánlatot.

GinnyWinchester 2015.06.27. 00:51:07

@Doline: Kb minden szóval egyetértek :D Kicsit elfogult vagyok még mindig a sorozattal és lehet h ezért gondolom h többre hivatottak, de az alapján, amit leírtál, lehet h mégsem :P Ettől sajnos a sorozat sorsa nem lesz jobb... csak nyúlik mint a rétestészta... az igazi, eredeti feeling-jét számomra már rég elvesztette :(

Koricsanszki Janos 2016.04.28. 21:59:28

Nagy általánosságban egyetértek azzal, hogy az 5. évad után elfogyott a lendulet. Mindemellett személy szerint élveztem a második 5-ot is.
A postban viszont vannak pontatlanságok. Például Metatron és Cas az angyalok tábláját kovették és a mennyek kapuját zárták be, ezért volt angyalhullás.
Az, hogy Dean emlékszik végig a Purgatóriumra csak Samnek nem valja be már nem annyira egyértelmu, de azért van rá utalás. Etc...

süti beállítások módosítása