Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jurassic World (2015)

A park újra megnyitotta kapuit

2016.06.15. 18:13 Jason13

maxresdefault_3.jpgA Jurassic Park három részt élt meg. 2015-ben viszont a park újra kinyitotta kapuit! A végeredmény pedig simán hozta a várakozásokat! Dinók, dinók, dinók mindenfelé! 

A filmről a Horror-Filmek.hu oldalon találod az írásunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr647542326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila Racz 2015.06.16. 01:32:06

Total leirtad amit en is gondoltam a filmrol. Sztem teljesen jo volt, igaz egy ici-picit lehetett volna durvabb 1-1 jelenet (mint pl a Jurassic Park 2-ben amikor a 2 T-rex kettekapja a fickot), de nagyon tetszett osszessegeben a film.

SPOILER

Azert amikor a T-rex es a Raptor osszekacsintanak az nagyon meredek volt, plusz a vizidino (nemtom mi a neve) kiugrik a vizbol a gonosz dinoer( ennek sem tudom a nevet) az meg kicsit izzadsagszagu volt, de ennyit elnez az ember egy dinos filmnek.

Dzsézön 2015.06.16. 09:35:36

Az utolsó 20-25 perc annyira kínos volt, mint az állat. Érezni lehetett a moziban, hogy mindenki szabályosan feszeng és komolyan fontolgattam, hogy kisétálok én is a fenébe. Igazából azért húztam fel magam ennyire, mert a film közepéig (kb. a madarakig) egészen jól működött a dolog és ezért volt nagy csalódás az a fostenger, ami utána következett. Le merem fogadni, hogy az ezerszer átírt forgatókönyv és egyéb nehézségek mellett annak az idióta Spielbergnek köszönhetjük ezt a szarságot. Mikor láttam, hogy ő a producer le is vert a víz. Amihez hozzáér szarrá válik újabban és az az érzésem, hogy mivel egy 12 éves gyerek érzelmi intelligenciájával rendelkezik a nézőket is gyereknek nézi. A 2. résznek a végét is hasonló felfogásban forgatta le és egy remek könyvből csinált egy bazári giccset.

Syracuse 2015.06.16. 17:16:04

Kezdeném azzal a ténnyel, hogy a @Jason13 által leírtakkal ellentétben a film már beírta magát a történelembe, ugyanis átlépte a nyitóhétvégén elért félmilliárd dolláros bevételi álomhatárt.

Folytatom a pontozással: 8/10. Tudni kell rólam, hogy kenyérre lehet kenni a Jurassic Parkkal még akkor is, ha 2001-ben megfogadtam, hogy többet én olyan emberben nem bízok meg, aki azt mondja, hogy készít egy JP epizódot és nem Steven Spielberg a neve.

Az előzetesek alapján sokkal kevesebbet vártam a filmtől, ezért az egész egy nagy pozitív csalódásként ért. A látványvilág hozza azt, ami szerintem 2015-ben ekkora költségvetésnél már kötelező minimum, a színészi játékkal sem volt bajom és még a karakterek is egész korrektül lettek megírva (ellentétben Joe Johnston agymenésével, ahol a szegény Szaturnusz-díjas Téa Leoni kb. annyi instrukciót kapott, hogy sikítson meg fusson ahogy bír). Történetileg mindent megpróbál helyretenni, amit a már említett 3. részben szétzúztak, bár én hiányolom a 2. rész InGen-es magánakciójának bármiféle említését. Kismillió piros pont az alkotóknak a '93-as klasszikus iránti tisztelgésekért, amiktől olykor a hideg rázott (pl. a "Nyissa ki a 9-es karámot" vagy valami hasonló mondatot követő jelenet), néha viszont már túl giccsesnek éreztem. A szuperintelligens raptorok ötletétől először hányni támadt kedvem, de végül egészen jól működnek abban a környezetben, Illuminatus rex viszont már túlzás, a fináléban meg már én éreztem magam kellemetlenül, komolyan. Külön pozitívum volt a burkoltan Dr. Wu szájába adott megjegyzés, hogy "Tudjuk, hogy '93 óta sokat fejlődött a paleontológia, de ez akkor is a Jurassic Park." Összességében élvezhető film - és én tuti, hogy hamarosan újra is nézem majd - néhány bugyuta elemtől eltekintve teljesen korrekt.
A 3D-t hanyagoljátok, szokás szerint pocsék lett, pedig ha valamiben, akkor ebben lett volna potenciál. A korhatárjelölés határeset, de egy főműsoridőben leadott Valótlan Világ, vagy Éjjel-nappal-hajnal-reggel-szarás közben-mindenhogy Budapest epizódnál mindenképpen kevésbé torzítja egy 13 éves gyerek lelkét.

ps.: Létezik olyan ember, aki megalkot egy új, hibrid állatfajt, egy szuperragadozót, aztán elkezd ilyen Insidous rex nevekkel dobálózni ahelyett, hogy saját magáról nevezné el?

Jason13 2015.06.16. 19:16:30

@Syracuse: Tény, hogy a kasszáknál nagyot robbantott és emiatt még sokat lesz emlegetve, viszont a filmtörténelmet nem fogja úgy megrengetni, mint a '93-s, ami műfajának egyik legjobbja. Ezzel szemben az új epizód csak egy szórakoztató popcorn-zúzda, se több, se kevesebb.

Syracuse 2015.06.16. 23:25:31

@Jason13: Való igaz. Viszont természetesen a folytatás itt sem maradhat el, Trevorrow bácsi azt nyilatkozta, hogy csak a bevételeken múlik a folytatás ténye - azok pedig magukért beszélnek. Csak azt nem tudom, hány bőrt lehet még lehúzni az egészről "büntetlenül". Mármint a finálénál én is úgy éreztem, hogy innen bizony még hiányzik valami, de biztos vagyok benne, hogy abba újdonságot már tényleg nem tudnak majd rakni és nem lesz méltó befejezése a sorozatnak - bár a 3. epizódnál méltatlanabbat is nehéz lenne csinálni, a világűrbe meg már csak nem akarják kivinni szegény őshüllőket. :D

Syracuse 2015.06.21. 00:35:54

Csináltam egy videót arról, amiért már megérte beülni a premier előtti vetítésre: youtu.be/kKRavSh25uo Nem mondanám kifejezetten spoilernek, de a tökéletes hatás érdekében aki még nem látta a filmet, az ne nézze meg - bár én ha egy hétig nézném végtelenítve, akkor is rázna a hideg. Epic.

süti beállítások módosítása