Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Private Number (2014)

Megnézed és elfelejted

2015.06.08. 18:42 Csabi87

private-number-1.pngIgazából a Private Number már a címében sem akar meglepetést okozni, hanem egyszerűen csak azt sugallja, hogy "én egy közepes film vagyok, ha nagyon unatkozol nézz meg, de egyébként itt a nyár és jobb dolgod is lehetne".

Ez a sugallat pedig teljesen helytálló. Egy semmi újat nem mutató, izgalmasnak sem feltétlen nevezhető, egynek azért elmegy alkotás, ami mondjuk még így is LazRael Lison rendező repertoárjában egy jól sikerült film.

A történet főhőse Michael, egy ex-alkoholista író, aki gőzerővel próbál dolgozni új könyvén, viszont valahogy csak nem jön az ihlet. Ráadásul egyébként is van elég baja, hiszen az éjszaka közepén különös telefonhívások sorozata veri fel álmából és hasonlóan különös jelenségek történnek. Michael pedig fokozatosan kezdi elveszteni a józan eszét, ezzel együtt pedig barátnőjét is, no meg a whisky is előkerül, ráadásul üvegestől.

private-number-2.jpg

Azt nem állítom, hogy az első fél óra után rá fogsz jönni, hogy mi is történik a filmben, hiszen Lison azért egy kisebb csavart belecsempészett filmjébe, de ahogy egyre közelebb érünk ehhez a ponthoz, azért kirajzolódik penge kis elménkben, hogy mire is megy ki a játék.

private-number-poszter.jpgNo, de az odavezető út? Meglehetősen felejthető. Technikailag mondjuk nincs gond, a fényképezés ugyan átlagos, de legalább nem rossz, ráadásul akadnak izgalmasabbnak ható jelenetek is, de ezek olyanok, hogy 5 perccel később már nem is emlékszel rájuk vagy ha mégis, akkor összekevered egy másik film azonos jeleneteivel.

A két főszereplő játékára pedig szintén a felejthető jelzőt húzhatnánk rá. A ciprusi Hal Ozsannal kapcsolatban egyfolytában azon gondolkoztak, hogy miért nem kapott szerepet a Vészhelyzetben, hiszen tök jó doki feje van és akadnak jó pillanatai a filmben, de néha meg egészen sikerül túllőnie a célon.

Nicholle Tom nevét se felejtsük el, hiszen ha a neve és az arca már nem is ismerős, de annak idején ott volt a Beethovenben, ő volt a család nagyobbik lánya, akinek azért jött tettek az évek és a fodrászcsere.

4 pont azért jár, mert láttam már rosszabbat is, de ezt a másfél órát hasznosabban is el lehetett volna ütni. Viszont, ha nagyon unod magad, vagy ráadásul még csak ismerkedsz ezzel a műfajjal, akkor talán jó lehet a Prviate Number.

Címkék: 2014 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr507514694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása