Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Day of the Mummy (2014)

A 10 nap alatt leforgatott film

2015.06.01. 18:01 Csabi87

day-of-the-mummy-1.jpgDanny Glover annak idején egészen jó színész volt, jó filmekhez adta a nevét, de úgy tűnik őt is utolérte a nyugdíj-pánik, hiszen újabban azért meglehetősen gyengén sikerült szarokban is képes feltűnni. 

Itt van például a 2014-es Day of the Mummy, ami talán már a címében sejteti, hogy sok jóra, ne adj Isten igényes szórakozásra azért nem kell számítania a kedves nézőnek. A végeredmény talán valami jól sikerült trash lehetne, de sajnos még erről se igazán beszélhetünk.

Az egyik legnagyobb probléma talán az, hogy amikor egy a címében múmiát sejtető film 57. percében bukkan fel először a címszereplő, addig pedig jó formán semmi nem történik. Johnny Tabor talán élesebb eszű rendező lett volna, ha Garry Charles forgatókönyvének utolsó oldalait veszi csak fel, hiszen a sok maszlag nélkül még egy hangyafarknyi szórakoztatóérték is volna a filmben.

A történet egyébként nincs túl spilázva. Adott egy gazdag fickó, aki egy szobában ülve szeretné megszerezni az igen értékes múmiagyémántot, ezért felbéreli a low-budget Indiana Jonest, hogy ugyan szerezze már meg neki. Hogy a feladat sikeres legyen egy kisebb csapatot is verbuvál hősünknek, valamint ad neki egy okos szemüveget, amin keresztül kommunikálni tudnak.

A gyémánt megszerzéséhez viszont a gyolcsba tekert múmiának is lesz egy-két halálhörgése.

day-of-the-mummy-2.jpg

A szemüvegbe épített kamera miatt igazából egy found footage filmmel van dolgunk, ami sajnos megvalósítást tekintve abszolút átlagon alulinak számít. A felépítés a megszokott, a játékidő kétharmadában nem történik semmi,majd kicsit felpörögnek az események, de nem annyira, hogy az egyszeri néző felébredjen a mély kómából.

day-of-the-mummy-poszter.jpgA szereplőkre kár kitérni, két síkú karakterek, Danny Glover pedig a gazdag fószert alakítja, ami abból áll, hogy egy székbe ül - micsoda paradoxon. 

A múmia maga egyébként nem lett olyan vészesen rossz, no meg persze a körítés is érdekes lehetne, de sikerül annyira unalmasan tálalni, hogy az már fájó.

A forgatások egyébként kereken 10 napig tartottak, amin nincs mit csodálkozni, egy lelkesebb stáb talán 3 nap alatt is elintézte volna bármiféle minőségi romlás nélkül.

A Day of the Mummy biztos nem az a film, amiről Danny Glover szívesen nosztalgiázik majd néhány év múlva, de biztos lehetett róla számlát kiállítani, ami valljuk be nem utolsó szempont, hiszen te sem ingyen kapod a kenyeret a sarki közértben.

2/10

Címkék: amerikai film 2/10 2013 ajánlók venezuelai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr347495742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása