Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hidrofóbia (2014) - The Drownsman

A kádak réme támad

2015.05.22. 18:41 Csabi87

drownsman-1.jpgÍme egy találós kérdés: Mit gondolsz ki a vizek ura? Az, hogy Poszeidón, csak erősen rész megoldás. Ókori görög történelemből jár érte az ötös, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy hatalmas villával villogó, habtestű istenség valóban a vizek ura lehet?!

Közelítsük meg más honnét a dolgokat, utazzunk veszélyes vizekre, mi az vagy ki az, akitől a vizeken rettegned kell? Most meg a cápára gondolsz ugye? Megint tévedsz. A cápa ugyanis csak egy bolyhok nélküli pincsi Drownsmanhez képest. Igen. A vizek ura, a legnagyobb vízi rettegést kiváltó valami csakis ő lehet.

A férfiszörny, aki éppen úgy képes egy felültöltős mosógép dobjából támadást indítani, mint egy kanál vízből. Ez alkalommal ezen legendás alak történetét ismerhetjük meg.

Adott Madison, egy fiatal leányzó és barátnője, Hannah, aki egy az eredetinél sokkal élhetőbb fejű Krasznai Tünde. Hősnőink életében csupa rózsaszínség és boldogság van, utóbbit nőül veszik, előbbi pedig a nyoszolyólány lehet. Vagyis lehetne, hanem vágódna el a stégen és zuhanna a Csele-patak amerikai másába. Madison azonban eggyel szerencsésebb, mint II. Lajos magyar királyunk és talán páncélból is kevesebb volt rajta, így ugyan majdnem megfullad, de életben marad. Ettől a naptól kezdve viszont őrült víziók gyötrik és nem mer a víz közelébe menni. Persze nem csoda, hiszen a Drownsman bármikor elkaphatja.

A baráti társaság azonban egy év után megunja, hogy Madison nem fürdik és vélhetően dögszaga van, ezért megpróbálják őt megnyugtatni, akár azzal is, hogy megidézik a fürdőkád, nyugtató sóktól sem mentes szellemét. A buli viszont rosszul sül el, hiszen ezt követően a fojtogatós mocsári szörny bácsi mindannyiukat megpróbálja lefojtani.

Mint egy rakoncátlan róka a baromfiólban úgy viselkedik gonoszunk, aki egyre-másra ragadja el a lányokat. A legendás Drownsmanről egyébként tudni érdemes, hogy előszeretettel tart fehérneműs lányokat akváriumban, aztán pedig megfojtja őket, miközben artikulálatlanul hörgi a nevüket.

the-drownsman-poszter.jpgEgyébként egy baromi jó szándékú gonosz, hiszen ez elrabolt lányokat mindig gőzölgő, meleg vizes kádba teleportálja, hiszen ha valaki ő tudja ki az a Tüdő Gyuszi. Szegény Nemecsek mennyivel jobb dolga lett volna, ha annak idején őt is elragadja ez a "szörny".

Az iróniát félretéve az a baj,hogy a The Drownsmanben talán még az ígéret is benne van. Nyilván a sztori kellően hülyeség, de a karakter működhetne is, sőt talán ezt is teszi. Összességében viszont mégsem maradandó a filmélmény. A történet baromi egyszerű és ugyan próbálnak egy kis csavart vinni bele, amit most nem is részleteznék, hátha okoz egy kis meglepetést, de ez csak gyenge próbálkozások.

Chad Archibald és Cody Calahan korábban az Antisocial című filmjükkel jelentkeztek, technikai megoldásokat nézve pedig a The Drownsman is hasonló színvonalat képvisel, sőt a történetben is, ahogy írtam hasonlóan ott a potenciál, sajnos a színészi játék, a közhelyes párbeszédek és az ezerszer látott történetvezetés miatt ez is csak egy tűrhető közepes lesz.

5/10

Címkék: 2014 5/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr907478602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minyimaaa 2015.05.23. 22:58:53

hát ez elég árvízkárosult műnek tűnék néköm :D

amúgy a Taxidermia kádas horrornak is kiváló :D

Tóth Ernőné · http://35mm.blog.hu 2015.05.24. 01:36:19

Vesszőket meg kéne már tanulni helyesen használni.

2015.05.24. 16:15:22

"A férfiszörny, aki éppen úgy képes egy felültöltős mosógép dobjából támadást indítani, mint egy kanál vízből. Ez alkalommal ezen legendás alak történetét ismerhetjük meg."

Ez nagyon felelmetesen hangzik :D

süti beállítások módosítása