Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szomszéd fiú (2015) - The Boy Next Door

Jennifer Lopez és a huncut szomszédja

2015.04.29. 17:42 Jason13

2438_d005_00091_jpg_cmyk.jpgNéhányan emlékezhetnek, hogy a tavalyi horror/thriller termésből a számomra legjobban tetsző alkotás a The Guest volt. Ugyan Adam Wingard mozija sok újdonsággal nem szolgált, de a sablonokat nagyon ügyesen pakolgatta egymás mellé, miközben a történet remek tempóban haladt előre és a főszereplő is kellően emlékezetes alakítást nyújtott. Hogy mi köze ennek a 2014-ben bemutatott szösszenetnek az idei Szomszéd fiúhoz? Igazából csak annyi, hogy mindkettő hasonló ötletre épül, csak a 2015-s darab majdhogynem egy forintot nem ér.

Kezdjük is a történettel. Egy elvált, 40-es éveit taposó tanárnő szomszédságába beköltözik egy jóképű fiatal srác, aki megpróbál hősnőnkhöz minél közelebb kerülni. Eleinte azonban még óvatosan közelít a MILF felé, majd miután egy este sikerül megfektetnie, teljesen bele éli magát a dologba. Igen ám, de a tanárnő csak egy egyszeri kalandnak tekinti az esetet, ezzel pedig fel is húzza a srácot, aki ezek után egyre durvábban kezdi zaklatni hősnőnket.

the-boy-next-door.jpg

Komolyan mondom, meglepődtem magamon, hogy három, viszonylag hosszú mondatban össze tudtam foglalni ennek a fércműnek az alapfelállását. A forgatókönyv nem lehetett valami hosszú, mivel a film csak sablonokból áll össze. Sehol egy eredeti ötlet vagy egy érdekes elgondolás. Ezek helyett megkapjuk a terrorizálós thrillerek összes építőelemét, amelyeket a készítők mindenfajta kreativitás nélkül dobáltak egymásra. Eleinte ugye a kattant srác kedves, mindenkinek benyal (egy idő után Lopeznek is, jajj, de vicces vagyok) , majd egy idő után szép fokozatosan bedurvul, oszt jó napot. 

A karakterek is igazi két dimenziós papírmasé figurák. Azonnal itt van Jennifer Lopez, aki még negyven felett is iszonyat dögös, de szerepe ennyiben ki is merül. Jaj, bocsánat, tévedtem, néha még sikongatnia is kell. A filmben ugye van egy fia is, aki annak rendje és módja szerint egy balfácán és majd szépen összehaverkodik a kattant szomszéd sráccal. Igen, ilyet még tényleg nem láttunk. Aztán akad még egy bűnbánó ex-férj, segítőkész és megértő barátnő, plusz ugye a pszichopata pali. Közülük csak az utolsó érdemel szót, de csak azért, mert rossz nézni, amit színjátszás címszó alatt művel. Igaz, eleinte, mikor csak bambán kell néznie és mindenkire mosolyognia, addig nincs vele baj, de mikor már a megjelenésével félelmet kéne keltenie a nézőben, akkor már igen.

the-boy-next-door-2015.jpgMár lehordtam a sztorit és a színművészeket is, mibe lehetne még belekötni? Például a feszültségkeltésbe. Egy thrillertől elvárná az ember, hogy néha megemelkedjen a pulzusa, de ettől a mozitól ezt az élményt kevesen kaphatják meg. Az izgalmasnak álcázott jelenetek elképesztően izzadságszagúak, a már fentebb említett dolgok miatt a szereplőknek se igazán lehet szorítani. Az utolsó percekben pedig már a horror felé kezd kacsintgatni a film, ugyanis kapunk néhány pocsék ijesztgetést és egy B kategóriás slashereket idéző szemkinyomást. 

Mindent összevetve, a Szomszéd fiú egy igencsak gyenge eresztés. A történet mindenfajta kreativitást nélkülözve dobálja egymásra a műfaj legnagyobb sablonjait, miközben a semmitmondó rendezés még unalmasabbá teszi az amúgy is langyos eseményeket. Emiatt nem is ajánlanám senkinek megtekintésre, kivéve azoknak, akik nem bírnak meglenni a hálóingben flangáló Lopez kisasszony látványa nélkül. Sőt, azok se csalódhatnak, akik csak a címszereplő srác meztelen felsőtestére kíváncsiak.

Játékidő: 91 perc
Rendező: Rob Cohen
Forgatókönyvíró: Barbara Curry
Szereplők: Jennifer Lopez, Ryan Guzman, John Corbett

Értékelés: 3/10

Címkék: amerikai film 3/10 2015 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr887407730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2015.04.30. 18:36:44

Kíváncsi voltam a verdiktre, mert mindenhol azt olvastam, hogy ez a film Lopez idomainak körülrajongásában kimerül. Akkor ezek szerint tényleg. Amúgy ez egy '80-as évekbeli film remake-je. Csaxólok. Címét nemtom sajna.

sage5 2015.04.30. 20:15:01

valoszinu nemcsak remake de tobb hasonlo film is van, es a kritika is jogos, de... mintahogy 8. robin hood, 10. Batman, 12. James Bondot, ugy ezt is negnezem. Egy estere szorakoztat, tobbet meg nem nagyom kell elvarni ezektol a szaroktol.

süti beállítások módosítása