Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Let Us Prey (2014)

2015.04.20. 18:26 Csabi87

letusprey-1.jpgBrit-ír koprodukció? Az még akár jó is lehet- gondoltam, amikor rátaláltam a Let Us Preyre. Túlságosan nagyot pedig nem is tévedtem. Brian O'Mailey filmje ugyanis egy egészen jól sikerült darab, ami akár még a Trónok harca rajongóknak is jó szolgálatot tehet, legalábbis Liam Cunningham itt is felbukkan.

A film maga egyetlen helyen játszódik, egy álmoskás kisváros rendőrőrsén. Éjszaka van, főhősnőnk, Rachel pedig első munkanapjára készült az új helyen. A szolgálatot pedig már munkába menet megkezdheti, ugyanis a városka utcácskáján egy gyorshajtó majdnem halálra gázol egy fickót.

A dolog érdekessége mondjuk az, hogy az úton tébláboló alakot nem találják, de Rachel az autóvezető srácot jobb híján magával viszi az őrsre. Beérve jelent főnökének, majd kiszólnak a járőrözés helyett dugással időt kitöltő munkatársaknak, hogy ha rábukkannak a majdnem elgázolt hapsira akkor hozzák be.

A gyors kufirc után párosunk rá is talál a férfire, akit bevisznek, viszont bár ne tették volna. A furcsa idegen felbolygatja az amúgy nyugodtnak ígérkező estét és az őrsön elszabadul a káosz.

Elsőre a Robert Englund főszereplésével készült Inkubus jutott eszembe a Let Us Prey-ről, ugyanis a két film meglehetősen hajaz egymásra. Rendőrőrsön járunk mindkét esetben és adott egy titokzatos figura is, aki a kedélyeket borzolja.

letusprey-2.jpg

A különbség leginkább talán annyi, hogy a Let Us Prey sokkal pofásabban sikerült. Más kérdés, hogy Robert Englund karaktere talán ott egy hangyányival jobb, mint Cunninghamé, viszont látványra, fényképezésre sokkal kiforrottabb a Let Us Prey. Kifejezetten élvezhető és jó nézni, ahogy az idegen feltöri hőseink elméjét és megőrjíti őket, kirángatja a szekrényben lapuló csontvázaikat.

Nem volt egy nagy dobra vert produkció a film, így jó ideje parlagon hevert nálam, de érdemes lehet megnézni, hiszen nem túl hosszú, szórakoztató és a megvalósítás is egészen profi, jól gazdálkodtak a lehetőségekkel a készítők. Ezzel együtt pedig talán érdemes is magunknak felírni Brian O'Mailey nevét, hiszen ez volt az úriember első nagyfilmje, talán van még ez-az a tarsolyában.

6/10

Címkék: 2014 6/10 ajánlók angolai film ír film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr397372966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shred 2015.04.21. 20:52:10

Nekem Az évszázad vihara ugrik be a sztoriról.

Dzsézön 2015.04.22. 08:42:46

Szeretem az ilyen izolált helyen játszódó, néhány szereplős filmeket és Cunninghamat is csíptem már a Dog soldiers-ben is, úgyhogy jöhet.

süti beállítások módosítása